Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

America's CupGreek ChallengeK-ChallengeLouis VuittonLVPSphoto

Greek Challenge loses to Pataugas K-Challenge

Η ομάδα Greek Challenge γνώρισε την ήττα από την ομάδα Pataugas K-Challenge μετά από ένα αγώνα με έντονα συναισθήματα και πολύ αγωνία.
Οκλαντ, NZ – Ο μαθητής ήρθε αντιμέτωπος με τον δάσκαλό του σήμερα στα νερά του λιμανιού του Οκλαντ. Η ομάδα Greek Challenge αντιμετώπισε την γαλλική ομάδα Pataugas K-Challenge σε ένα αγώνα που είχε και έντονα συναισθήματα και αγωνία. Ήταν συναισθηματικά έντονος όχι μόνο λόγω των εναλλαγών και του σκληρού αγώνα μεταξύ των ομάδων αλλά και επειδή η ομάδα K-Challenge υπήρξε ο μέντορας των Ελλήνων στην πρώτη επαφή των τελευταίων με σκάφη της κλάσης America’s Cup στην Βαλένθια της Ισπανίας, πριν από ένα μήνα.
Με λίγους μόνο μη Έλληνες επάνω στο σκάφος Greek Challenge, το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, πολλά υποσχόμενο για μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον. Όπως το έθεσε χαρακτηριστικά ένας τοπικός σχολιαστής, “οι Έλληνες μαθαίνουν και ρουφούν την εμπειρία αυτή όπως τα διάσημα σφουγγάρια των νερών της πατρίδας τους ”.
Η ομάδα Greek Challenge έμεινε κοντά σε όλο τον αγώνα και ο Gavin Brady μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα πίεσαν πολύ το γαλλικό σκάφος, που είχε στο τιμόνι του τον επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη match racing, Sébastien Col. Από την αρχή φάνηκε ότι ο Brady ήθελε την αριστερή πλευρά και την πήρε, περνώντας την γραμμή εκκίνησης με ελαφρά μικρότερη ταχύτητα από τον Col. Τα πρώτα όρτσα εξελίχθηκαν σε έντονη μονομαχία τακ, με το γαλλικό σκάφος να βρίσκεται μπροστά κατά την πρώτη διασταύρωση των σκαφών. Το σκάφος Greek Challenge στην συνέχεια επέλεξε την δεξιά πλευρά του στίβου και έφτασε στην σημαδούρα των όρτσα μπροστά από τους Γάλλους.
Τα δύο σκάφη βρέθηκαν μαζί πάνω στην σημαδούρα. Ο Brady κατάφερε να πάρει την εσωτερική από τους Γάλλους και τα δύο σκάφη καβάτζαραν την σημαδούρα το ένα δίπλα στο άλλο. Το σκάφος Greek Challenge είχε το πλεονέκτημα και θα μπορούσε να έχει βρεθεί μπροστά καθώς τα σκάφη γύριζαν πρύμα, αλλά μία στιγμιαία κακή συνεννόηση έδωσε την ευκαιρία στον Col να περάσει το Ελληνικό Σκάφος.
Παρά τις εξαιρετικές τσίμες των Ελλήνων και την έντονη μονομαχία, οι Έλληνες δεν κατάφεραν να βρουν τελικά την κατάλληλη ευκαιρία να περάσουν μπροστά και πέρασαν την γραμμή τερματισμού μόλις 27 δευτερόλεπτα πίσω από τους Γάλλους. Ακόμα και το μικρότερο λάθος κοστίζει στους αγώνες του Louis Vuitton Pacific Series.

Στον άλλο αγώνα του Ασημένιου Στόλου, η China Team σημείωσε μία κρίσιμη νίκη επί των νοτιαοαφρικανικής ομάδας Shosholoza. Έτσι, οι Έλληνες θα πρέπει να νικήσουν αύριο του Κινέζους, εάν θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δηλώσεις της ημέρας
Mark Lagesse (Νότια Αφρική), navigator, Greek Challenge: “Ήταν ένας καλός αγώνας και άλλο ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν μπήκαμε στο νερό απλά για να κάνουμε ιστιοπλοΐα αλλά για να τρέξουμε αγώνα match race. Έχουμε την ικανότητα να κατευθύνουμε το σκάφος εκεί που επιλέγουμε για λόγους τακτικής, χωρίς να περιοριζόμαστε σε μία αμυντική στάση. Κάθε ημέρα ταξιδεύουμε πιο γρήγορα.

Πήραμε καλή εκκίνηση και την αριστερή πλευρά, ακριβώς όπως θέλαμε. Οι Γάλλοι πέρασαν την γραμμή εκκίνησης με λίγο καλύτερη ταχύτητα από εμάς αλλά στα πρώτα όρτσα καταφέραμε να τους πιέσουμε. Πλησιάσαμε την σημαδούρα των όρτσα, επιθετικά, σε απόσταση σύγκρουσης και τους πήραμε την εσωτερική. Θα μπορούσαμε να έχουμε λοφάρει πιο επιθετικά και ίσως να προκαλέσουμε κάποια ζημία αλλά ενεργήσαμε σύμφωνα με το πνεύμα της διοργάνωσης. Ο αγώνας αυτός είναι ένας φιλικός ιστιοπλοϊκός αγώνας, δεν είναι ο σκοπός να σπάσουμε τα σκάφη. Δεν είναι ο στόχος να κερδίσουμε με κάθε τίμημα. Δυστυχώς, μία στιγμή κακής συνεννόησης πάνω στο σκάφος μας κόστισε το πλεονέκτημα που είχαμε πάνω στην σημαδούρα. Οι Γάλλοι μας πέρασαν και παρότι τους πιέσαμε, δεν έκαναν κανέναν λάθος.
Χωρίς αμφιβολία οι Έλληνες έχουν κάνει εντυπωσιακή πρόοδο από όταν τους γνώρισα για πρώτη φορά στην Βαλένθια, μόλις πριν από ένα μήνα; Εντυπωσιακή πρόοδο”

Σωτήρης Μπουζέας (Ελλάς), grinder και CEO, Greek Challenge: “¨Όπως και οι υπόλοιποι αγώνες και αυτός ήταν μία διδακτική εμπειρία αλλά με μία συναισθηματική χροιά για εμένα. Η ομάδα K-Challenge είναι η ομάδα που μας έδειξε τα βασικά στην Βαλένθια κατά την διάρκεια μίας εβδομαδιαίου προγράμματος στην ιστιοπλοΐα με σκάφη America’s Cup sailing. Η νίκη τους είναι χαρά για εμάς. Τους εύχομαι τα καλύτερα και ανυπομονώ να τους αντιμετωπίσουμε και πάλι στα προημιτελικά.
Έχουμε ήδη πετύχει τον στόχο μας σε αυτή της διοργάνωση. Παρά την έλλειψη εμπειρίας έχουμε τρέξει πολύ καλά, έχουμε σημειώσει μία νίκη και έχουμε μάθει πολλά. Ο σκοπός μας είναι εφεξής να μάθουμε όσα μπορούμε περισσότερα στην διάρκεια των ημερών που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του Louis Vuitton Pacific Series.

Είμαι μάλλον ο πιο κοντός και ο λιγότερο δυνατός grinder στον στόλο αλλά μην ξεχνάτε ότι οι Έλληνες δουλεύουν όχι μόνο με την δύναμη των μυών τους αλλά και με την δύναμη του μυαλού του και την ψυχή τους. Πέραν τούτου, για εμένα είναι και η καλύτερη θέση για να παρακολουθώ το υπόλοιπο πλήρωμα. Είμαι στο πίσω μέρος του σκάφους και έχω την δυνατότητα να δω την απόδοση και την συμπεριφορά του πληρώματος. Παίρνω πολύτιμες πληροφορίες από πρώτο χέρι.”

18ο μέλος του πληρώματος
Την Ελληνική ομάδα τίμησε σήμερα με την παρουσία του ο Terry Serepisos, ένας Ελληνο – Νεοζηλανδός που δραστηριοποιείται με έδρα στο Wellington στην ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας και είναι επίσης ιδιοκτήτης της ομάδας Wellington Phoenix, την μοναδικής ομάδας από την Νέα Ζηλανδία που συμμετέχει στην Α’ Εθνική της Αυστραλίας.
Λίγοι άνθρωποι έχουν συνδεθεί περισσότερο με την αναγέννησης της έσω πόλης του Wellington από τον Terry Serepisos. Με βλέμμα σύγχρονο, εκλεπτυσμένο αλλά και με στοιχεία παραδοσιακά, ο Serepisos έχει επικεντρωθεί στην επένδυση και ανάπτυξη αρκετών από τα εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία του Wellington.
Ο Serepisos έχει επίσης επενδύσει και αναπτύξει πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες έχουν εμπλουτίσει με το δικό τους χρώμα την αρχιτεκτονική του Wellington.

Επικοινωνία: Pierre Orphanidis, Email pierre@valenciasailing.com
Φωτογραφίες: Pierre Orphanidis / Greek Challenge
Εικόνες: Φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας μπορεί κανείς να βρει στον φάκελο media gallery στο www.greekchallenge.com

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib