Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

2.4mRDelikourasParaolympicsphoto

7 σε παίρνει αριστερά μην το ζορίζεις...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - PRESS RELEASE
26th Trofeo Academia Navale.
April 30 – May 3, 2009 Livorno, Italy
Με 7 νίκες σε 7 αγώνες ο Δεληκούρας κέρδισε το Trofeo Academia Navale 2009 της κατηγορίας 2.4mR πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Λιβόρνο από τον Ναυτικό Όμιλο Assonautica. Οι κα
ιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές για αγώνες ιστιοπλοΐας καθώς επικράτησε καλοκαιρία με ασθενείς Β-ΒΔ ανέμους εντάσεως 6-12 knots. Οι συμμετοχές φέτος ήταν 10 στην κατηγορία 2.4mR με παρόντες όλους τους καλούς αθλητές της κατηγορίας εκτός από τον πρωταθλητή Fabrizio Olmi που εκπροσώπησε την Ιταλία στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου 2008. Η ρεγκάτα ολοκληρώθηκε σε τρεις ημέρες. 2 αγώνες έγιναν την πρώτη ημέρα Πέμπτη 30 Απριλίου, 3 την δεύτερη και 2 την τρίτη ημέρα. Η οργανωτική επιτροπή εκμεταλλευόμενη τις καλές καιρικές συνθήκες τήρησε το πρόγραμμα αγώνων ακριβώς όπως είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιώντας και τις 7 ιστιοδρομίες. Ο Δεληκούρας ξεκίνησε την πρώτη ημέρα με 2 δύσκολες νίκες καθώς τερμάτισε πρώτος μεν αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τους δεύτερους και μετά από αρκετές εναλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την δεύτερη ημέρα ο Δεληκούρας έκανε την έκπληξη καθώς συνέχισε με 3 ακόμη νίκες σε ισάριθμες ιστιοδρομίες. Μετά από καλές εκκινήσεις ο Έλληνας αθλητής ήταν πάντα μπροστά ή μέσα στους πρώτους του στόλου και κατάφερε και τις 3 φορές να πάρει την πρωτιά πάλι με μικρή διαφορά εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή ταχύτητά του αλλά και τα λάθη των αντιπάλων του. Η τρίτη ημέρα ήταν θεωρητικά μια τυπική διαδικασία αφού με 5 νίκες ο Δεληκούρας είχε σχεδόν εξασφαλίσει τη νίκη και απλά χρειαζόταν να τερματίσει σε μια από τις δύο κούρσες. Ο Δεληκούρας κάθε άλλο παρά αδιάφορος εμφανίστηκε. Επικράτησε άνετα στην 6η ιστιοδρομία μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση σταβέντο και μονομαχώντας σε όλο τον αγώνα με τον Fabio Vignundini. Μετά από την 6η νίκη ο αθλητής του ΙΟΠ μπορούσε να αποσυρθεί από τον αγώνα καθώς η βαθμολογία περιλαμβάνει τα 6 καλύτερα αποτελέσματα από τις 7 ιστιοδρομίες. Αντί για αυτό όμως ο Δεληκούρας παρέμεινε και κέρδισε και την τελευταία ιστιοδρομία πετυχαίνοντας το απόλυτο "7 στα 7" που πρέπει να είναι και ρεκόρ αγώνων καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο αποτέλεσμα για ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Μετά τους αγώνες ο Δεληκούρας δήλωσε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έκανα πολύ καλή εμφάνιση. Ο προπονητής μου, Μάριος Μπενούκας που με ακολουθεί σε όλους τους αγώνες με βοηθάει να παραμένω συγκεντρωμένος στο στόχο μου που είναι νίκη σε κάθε ιστιοδρομία. Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισα. Οι 7 νίκες δεν ήρθαν καθόλου εύκολα. Κάθε μια νίκη ήταν μια πραγματική μάχη με διαφορετικό αντίπαλο κάθε φορά που διαρκούσε πάνω από μια ώρα. Ήταν από τα πιο κουραστικά πρωταθλήματα που έχω τρέξει. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Fabio Vingundini που μου έφερε το σκάφος από το Ρίμινι για να τρέξω τον αγώνα αυτό. Του χρωστάω την νίκη μου!" (σημ. O Fabio είναι ο περσινός νικητής του αγώνα αυτού).
Αναλυτικά οι θέσεις του Δεληκούρα ήταν 1-1-1-1-1-1- (1) και τελικά συγκέντρωσε 6 βαθμούς ποινής.
Για την εξαιρετική του επίδοση αυτή ο αθλητής του ΙΟΠ βραβεύτηκε από τον εκπρόσωπο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας με το κύπελλο “Coppa Nationale Prezidenza Lega Navale Italiana” ως ο καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης.
Επίσης παρέλαβε από τον Διοικητή Ναύαρχο της Ιταλικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων το τρόπαιο “Trofeo Academia Navale” που δίνεται στον νικητή της κατηγορίας 2.4mR.
Την προετοιμασία του Δεληκούρα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 στηρίζουν 4 χορηγοί.
Βασικός χορηγός είναι η εταιρεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" που στηρίζει τον αθλητή από το 2003.
Οι άλλοι χορηγοί είναι η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Media Communications A.E. η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και η εξειδικευμένη εταιρεία πληροφορικής UFIS Airport Solutions.
Φωτογραφίες ελεύθερες από δικαιώματα από τον αγώνα υπάρχουν στην διεύθυνση http://picasaweb.google.com/delikouras
Paralympic campaign Web site: http://www.sailability.gr/
Στοιχεία επικοινωνίας - Contact info
George D. Delikouras
Po.Box 8021, Koropi 19400, GR
delikouras@gmail.com
http://www.sailability.gr

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib