Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Blueline Kallisti FerriesphotoSailing Teams

BlueLine Kallisti Ferries Sailing Team

Στην ISTiOSELIDA - All About Sailing ξεκινάμε μια νέα ενότητα που σκοπό θα έχει να παρουσιάσει σε ένα ευρύτερο κοινό τις αξιολογότερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της χώρας μας.
Στόχος μας είναι κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουμε μια ομάδα (πλήρωμα, σκάφος, επιτυχίες, χορηγούς, μελλοντικά σχέδια κτλ), ώστε όσο μπορέσουμε να διευρύνουμε τη μικρή μας κοινότητα, να γνωριστούμε μεταξύ μας περισσότερο και να αναδείξουμε επιτυχίες που ίσως να μην είναι απολύτως αναγνωρισμένες απ' όλους.

θα ξεκινήσουμε αυτήν την ενότητα με ένα σκάφος της επαρχίας που όμως τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί τόσο στα Ελληνικά ιστιοπλοϊκά δρώμενα όσο και στα Παγκόσμια με επιτυχία το BLUELINE KALLISTI FERRIES του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου "ΑΙΟΛΟΣ" Καλαμάτας.
Ο Γιώργος Δρακόπουλος κυβερνήτης του σκάφους μας είπε: "Το σκάφος είναι ένα Bavaria 35 match, το οποίο αγοράστηκε καινούργιο το 2005 και αντικατέστησε το παλιό Blueline τύπου Sunshine 36 μετά τη συμμετοχή του συγκεκριμένου σκάφους στο 1ο ράλλυ Αιγαίου της ομάδας (41ο Ράλλυ Αιγαίου-2η θέση ORC club2), με σκοπό να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να συμμετέχουμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε όλους τους τοπικούς αγώνες για στήριξη των ομίλων μας και τουλάχιστον σε έναν μεγάλο αγώνα εκτός Καλαμάτας, όπως το ράλλυ Αιγαίου και όποιον σημαντικό αγώνα μπορεί να συνδυαστεί χρονικά με αυτόν."
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη σημασία των υποστηριχτών της ομάδας, Kallisti Ferries, BMW Γεωργακόπουλος, Messinian Bay, Φροντιστήρια ξένων γλωσσών Nick Oliver Koronios, Cafe-bar Enodia & Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, που επέλεξαν μια ομάδα εκτός κέντρου να προβληθούν και να στηρίξουν.
Για ένα σκάφος της επαρχίας είναι πολύ πιο δύσκολο να στηρίξει ένα χορηγό, ενώ τα έξοδα συμμετοχής σε έναν αγώνα είναι πολλαπλάσια από αυτά ενος σκάφους του κέντρου. Οι μέρες συμμετοχής είναι πολλές παραπάνω λόγω των επιπλέον μιλίων που πρέπει να κάνει το σκάφος για τη μεταφορά του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές απαιτήσεις τόσο στο οικονομικό αλλά και στο χρόνο που χρειάζεται ένα σκάφος για να ακολουθήσει τους αγώνες.
Το βασικό πλήρωμα αποτελείται από νεαρούς αθλητές του ομίλου όπου ανήκει Ν.Α.Σ. Καλαμάτας "Αίολος".
Αναφορικά είναι οι εξής:
 • Δρακόπουλος Γιώργος (κυβερνήτης)
 • Τσακάκος Γιώργος
 • Σαρρής Γιώργος
 • Δημόπουλος Γιάννης
 • Ιάκωβος Νεκτάριος
 • Καβουρίνος Τάκης
 • Βαμβακά Δέσποινα
 • Αγγελόπουλος Στέφανος.
Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η φετινή που είναι αδύνατο το βασικό πλήρωμα να ακολουθήσει όλες τις διοργανώσεις, υπάρχει μια μεγάλη λίστα ανθρώπων, που είναι φίλοι και συναθλητές ακόμα και από άλλους ομίλους εκτός Καλαμάτας, όπως Λάμπρος Χάρης, Σπανόπουλος Χρήστος, Κυρούσης Ντίνος (Πάτρα), Ραρρής Αλέξανδρος, Στέφανος Λιουιν (Κέρκυρα) και πολλοί άλλοι, οι οποίοι αφού επιλεγούν και με τη στοιχειώδη προετοιμασία επανδρώνουν το σκάφος στους μεγάλους και χρονοβόρους αγώνες.
Όλοι αυτοί προέρχονται από Ολυμπιακές κατηγορίες και έχουν ο καθένας από αυτούς πολλές προσωπικές διακρίσεις. Κάποιες φορές επιλέγονται και άτομα από τις σχολές ανοιχτής θαλάσσης του Αιόλου με σκοπό να δίνει την ευκαιρία σε νέους ιστιοπλόους να ασχοληθούν αγωνιστικά με το άθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφους Blueline Kallisti Ferries είναι το μοναδικό επαρχιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος που λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που πραγματοποιείται στις 5-11 Ιουλίου 2009 στο Brindisi της Ιταλίας.
Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται κατά κύριο λόγω στην μεγάλη αγάπη τόσο του κυβερνήτη του σκάφους του κ . Δρακόπουλο Γ. όσο και της κύριας αγωνιστικής αλλά αναπληρωματικής ομάδας του σκάφους, καθώς επίσης και στην επίγεια υποστήριξη του.
Ένα μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για την πραγματοποίηση του ονείρου αποκομίζει και ο χορηγός του σκάφους, η εταιρία kallisti ferries, που με την επιλογή της αυτή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εταιρία που έσπασε το κατεστημένο της συνεχής υποστήριξης μεγάλων ομάδων – σκαφών της πρωτεύουσας. Δίνοντας την δυνατότητα και την ευκαιρία σε ένα σκάφος της επαρχίας, να αποτελέσει το προπύργιο για τις μελλοντικές συμμετοχές και άλλων σκαφών της επαρχίας, καθώς και την προσέγγιση χορηγιών εκτός πρωτεύουσας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες παλαιότερες διακρίσεις της ομάδας:
 • 4th 45th Aegean Rally 2008 ORCiA overall
 • 8th World championship ORCi corinthians 2008 in Athens
 • 6th National championship ORCi 2008
 • 1st National championship IMS 2007
 • 4th 44th Aegean Rally 2007 IMS A
 • 6th Mediterranean championship IMS 2006 in Brindisi-Italia
 • 9th XXI INTERNATIONAL REGATTA BRINDISI-CORFU IMS Adriatic sea2006
 • 3rd 43th Aegean Rally 2006 IMS A2
 • 10th National Ranking 2005
 • 1st Hellenic Sailing Federation RANKING LIST for southern Greece in 2005, 2006 And 2007
 • 1st OVER ALL South Greece REGATTA 2005, 2006 and 2007
 • 1st OVER ALL `KARELIAS CUP` 2005, 2006 and 2007
Το πρόγραμμα για φέτος είναι: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ράλλυ Αιγαίου, Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORCi και φυσικά όλους τους τοπικούς αγώνες.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια των παιδιών τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στους υπόλοιπους στόχους τους και μακάρι να δούμε και άλλες ομάδες από την περιφέρεια να δραστηριοποιηθούν με τον δυναμισμό του Blueline Kallisti Ferries.

1 comment:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib