Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek Regattas

ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Ο.ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι: Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχαία Καλυδώνα»
Οριακές καταστάσεις…
Το Σάββατο και Κυριακή 8 και 9 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχαία Καλυδώνα» με διαδρομή Πάτρα-Φίδαρης-Κρυονέρι την πρώτη μέρα και Κρυονέρι-Φίδαρης-Πάτρα την επόμενη.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, το Σάββατο εκκίνησαν 18 σκάφη με ανέμους να πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορες πλεύσεις με γρήγορες ταχύτητες προς το φανάρι του Φίδαρη.
Ενώ όλα έδειχναν πως θα είχαμε έναν αγώνα κάτω από ιδανικές συνθήκες, ο «Ποσειδώνας» είχε άλλες διαθέσεις καταρρίπτοντας έτσι όλες τις μέχρι τότε μετεωρολογικές προγνώσεις. Ο καιρός δυνάμωσε με ανέμους να πνέουν με ταχύτητες άνω των 45 κόμβων που πολλές φορές στις ξαφνικές ριπές του έφταναν και τους 55 κόμβους.
Τα αγωνιζόμενα σκάφη βρέθηκαν στο μέσον μιας τρικυμίας και τα 9 μποφόρ που επικρατούσαν επέβαλαν στους κυβερνήτες και στα πληρώματα να μειώσουν όσο ήταν δυνατόν την ιστιοφορία τους και να συνεχίσουν την πάλη τους με τα κύματα και τον άνεμο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αντιμετωπίσουν αυτές τις ακραίες συνθήκες.
Το σκάφος της επιτροπής του αγώνα λόγω της σφοδρότητας του καιρού ήταν αδύνατον να φτάσει στο Κρυονέρι, ώστε να πάρει χρόνους τερματισμού και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί ακύρωση της ιστιοδρομίας, ενώ τα αγωνιζόμενα σκάφη είχαν ήδη αρχίσει να καβατζάρουν το φανάρι του Φίδαρη. Όσοι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν εγκαταλείψει, κατέπλευσαν στον λιμένα του Μεσολογγίου περιμένοντας την επόμενη μέρα για το δεύτερο σκέλος του αγώνα.
Ο απολογισμός της πρώτης μέρας είναι πως τελικά όταν έχεις την γνώση του αθλήματος που κάνεις και σεβασμό στην θάλασσα, τότε η φύση σου επιτρέπει να παίξεις μαζί της. Οι έμπειροι κυβερνήτες και τα πληρώματα, στα οποία υπήρχαν και αθλητές που πρόσφατα είχαν τελειώσει την σχολή Ιστιοπλοΐας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, τα πήγαν περίφημα και απέδειξαν πως και γνώσεις έχουν αλλά και η ναυτοσύνη κυλάει στο αίμα τους.
Την Κυριακή τώρα, στην δεύτερη ιστιοδρομία, η εκκίνηση δόθηκε με ανέμους δυτικούς νοτιοδυτικούς εντάσεως 4-5 μποφόρ μπροστά από το όμορφο χωριό του Κρυονερίου.
Τα σκάφη κινήθηκαν με κατεύθυνση αρχικά το φανάρι του Φίδαρη και μετά τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Πατρών.
Την κανονιά του τερματισμού πήρε το σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή ενώ τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
Κατηγορία ORC International
  1. Σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Αλέξανδρο Παρλαβάντζα, Μελέτη Θεοδωρακάκο, Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο και Φάνη Απατάγγελο.
  2. Σκάφος ΣΟΦΙΑ με κυβερνήτη τον Κώστα Μαλαμή και πλήρωμα τους Παναγιώτη Βλάχο και Κώστα Κατσιγιάννη
  3. Σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη τον Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Κωνσταντίνο Ραυτόπουλο, Γεράσιμο Λάβδα, Παναγιώτη Ντάμπαση και Χρήστο Μπάμπαλη.
Κατηγορία ORC Club
  1. Σκάφος CHER με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δραμισιώτη και πλήρωμα το Νίκο Καλαντζή.
  2. Σκάφος ΧΑΡΑ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Φασουλή και πλήρωμα τους Γιώργο Τσακίρη και Λουκά Καραγκούνη
  3. Σκάφος SIBA με κυβερνήτη τον Θύμιο Μπούντα και πλήρωμα τους Βασιλική Μπούντα, Παναγιώτη Μαλλόπουλο και Κώστα Κατσαρό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΙ: ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ
Με τρεις πρώτες νίκες στις ισάριθμες ιστιοδρομίες, η αθλήτρια Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κωνσταντίνα Δανιά κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Optimist κοριτσιών και 1η θέση στη Γενική Κατηγορία Optimist στο Διασυλλογικό αγώνα που διοργάνωσε ο ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΣ στις 8 & 9/5/10 στην Καλαμάτα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΙΙ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
Το Σάββατο 15/5/10, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ» με ομιλητή τον γνωστό ιστιοπλόο Γιάννη Κακίτση.
Ο Γ. Κακίτσης ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα σε ηλικία επτά ετών, στην Αυστραλία. Ως αθλητής έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Στα Dinghies έχει αγωνιστεί με Vorien-Lightning-Finn-Star-Soling. Έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με J24 και είχε και την πρώτη σχολή J24 για περίπου πέντε χρόνια. Τώρα ασχολείται με το σκάφος που σχεδίασε, το Solution.
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το αναγνώρισε ως την πρώτη ελληνική κλάση, την οποία συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα αγώνων του 2000. Ως αρθρογράφος τεχνικών θεμάτων γράφει από το 1990, εκδίδοντας καταρχήν με τον αξέχαστο Μανώλη Φλουράκη το περιοδικό "Ιστιοπλοΐα". Κατόπιν, με τον Γιώργο Συκάρη, εξέδωσε το περιοδικό "Αρτέμων και Θάλασσα'', ενώ τώρα αρθρογραφεί στο "Θάλασσα & Γιώτιγκ". Επίσης είναι γνωστός ιστιοράπτης.
Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib