Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

paschalidis - trigonistornado

Οι Τριγκώνης – Πασχαλίδης μιλούν περί... ανέμων και υδάτων!

Δελτίο Τύπου Πασχαλίδης - Τριγκώνης
Η φετινή χρονιά ήταν πραγματικά ξεχωριστή για εμάς για πολλούς λόγους με δεδομένο ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα ασημένιο και ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado, αντίστοιχα.
Μια μικρή αναδρομή
Μετά την ψυχρολουσία της αποπομπής της κλάσης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και φυσικά τον άδικο τρόπο που ουσιαστικά μας στέρησε ένα μετάλλιο στο Πεκίνο, μας πήρε κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να επανέλθουμε σε καλούς αγωνιστικούς ρυθμούς.
Το 2009 ήταν μια μεταβατική χρονιά για εμάς. Μια χρονιά αναδιοργάνωσης και μετάβασης στην πραγματική ζωή. Συμμετείχαμε με ελάχιστες προπονήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
της κλάσης όπου καταλάβαμε την 3η θέση. Το σαράκι όμως του να αγωνιζόμαστε και να βρισκόμαστε στη θάλασσα κάνοντας αυτό που αγαπάμε δεν άργησε να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Είναι δύσκολο άλλωστε να διαγράψεις συνήθειες χρόνων μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Αποφασίσαμε λοιπόν για την φετινή χρονιά να επενδύσουμε περισσότερο χρόνο στην προπόνησή μας και φυσικά σε αγώνες και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έδειξαν ότι άξιζε τον κόπο!
Συμμετείχαμε τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 18
1η φορά συμμετείχε Ελληνικό πλήρωμα στην εν λόγω κατηγορία, η οποία είναι παραπλήσια του Tornado, κατακτώντας την 13η θέση. Να σημειώσουμε εδώ ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν είχαμε προηγούμενες εμπειρίες και τρέξαμε τον αγώνα με μόλις δύο προπονήσεις με το συγκεκριμένο σκάφος.
Το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό για τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε έτσι ώστε να γνωρίσουμε το νέο σκάφος αν και με λίγη προσοχή παραπάνω θα μπορούσαμε να πλασαριστούμε στην 1η εξάδα. Η εμπειρία αυτή ήταν καταλυτικής σημασίας για την συνέχεια της χρονιάς μιας και κατέδειξε τις αδυναμίες που είχαμε μετά από την μεγάλη μας αποχή από την αγωνιστική δράση. Ούτως ή άλλως ο στόχοι μας για το 2010 ήταν μετάλλια στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado.
Αυξήσαμε την ποσότητα και την ποιότητα της προπόνησής μας επικεντρώνοντας στα σημεία στα οποία θέλαμε βελτίωση και τα αποτελέσματα ήρθαν γρήγορα. Κάποια λάθη μας και μια ζημιά μας στέρησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου καταλάβαμε τη 2η θέση. Αυτή η ατυχία -απροσεξία μας ας πούμε- ήταν και η βάση για το εκπληκτικό αποτέλεσμα που ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπου κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο. Στην κυριολεξία κυριαρχήσαμε και δεν απειληθήκαμε από κανέναν ούτε μια στιγμή. Η ταχύτητα μας και ο χειρισμός του σκάφους μας ήταν ένα σκαλοπάτι επάνω από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες - δυνατοί άνεμοι- τους οποίους λατρεύουμε, όπως και κάποιες ρυθμίσεις που κάναμε στο σκάφος μας.
Επόμενοι Σταθμοί
Οι στόχοι μας από εδώ και πέρα για την φετινή χρονιά επικεντρώνονται στο να ξαναδούμε αυτό το φανταστικό σκάφος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο θα γίνει στην Αθήνα το ετήσιο meeting της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπου και εγώ υπό την ιδιότητά μου ως αντιπρόεδρος της International Tornado Class Association και ο Ιορδάνης με την ιδιότητα του μέλους του συμβουλίου της κλάσης μαζί με τον πρόεδρο της κλάσης και άλλες ισχυρές προσωπικότητες της Ιστιοπλοΐας θα δώσουμε έναν αγώνα έτσι ώστε να ξαναδούμε το καταμαράν και το Tornado στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η διεθνής συγκυρία κρίνεται θετική μιας και όλος ο κόσμος της Ιστιοπλοΐας στρέφεται ακόμη περισσότερο προς τα καταμαράν. Να σημειώσουμε εδώ ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το επόμενο Americas Cup θα γίνει με καταμαράν, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να αφήσει τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αδιάφορη.
Στον αγωνιστικό τομέα πρόθεσή μας είναι να συμμετάσχουμε ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 18 όπως και στον διασημότερο αγώνα μεγάλων αποστάσεων με καταμαράν Round Texel (60 ν.μ. non stop με πάνω από 500 καταμαράν να συμμετέχουν).
Επίσης θα συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado όπως και στα Grand Prix που θα γίνουν στις ίδιες τοποθεσίες πριν τα πρωταθλήματα αυτά.
Υπάρχει και κάτι ακόμα στο πλάνο που ετοιμάζουμε, σε συνεργασία με την Red Bull, μοναδικό και πολύ ενδιαφέρον, το οποίο δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε ακόμη.
Κρυφός μας πόθος είναι η συμμετοχή μας σε κάποια Grand Prix με extreme 40 (www.extremesailing.com) και γιατί όχι να συμμετάσχουμε σε κάποια υπάρχουσα ή νεοϊδρυθείσα ομάδα για το Americas Cup!
Με καταμαράν θα γίνει άλλωστε και το καταμαράν μας πάει!
Τέλος θα θέλαμε να πούμε δύο λόγια για την εταιρία που 4 χρόνια βρισκόταν δίπλα μας βοηθώντας ουσιαστικά στην Ολυμπιακή μας προετοιμασία για το 2008 χωρίς να φαίνεται.
Μιλάμε για την Red Bull και τα στελέχη που την απαρτίζουν εδώ στην Ελλάδα οι οποίοι ζήσανε και ζουν μαζί μας όλη μας την έως τώρα προσπάθεια. Μας στήριξαν στο ακέραιο όχι μόνο σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία αλλά και παρ’ όλο που το Tornado δεν είναι Ολυμπιακό αγώνισμα πια. Για εμάς δεν είναι απλά συνεργάτες, είναι φίλοι οι οποίοι συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά μας. Δικαιωματικά ένα μεγάλο κομμάτι των επιτυχιών μας είναι και δικό τους.
Ευχόμαστε να είμαστε δυνατοί και υγιείς έτσι ώστε να ζήσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές παρέα.
Πασχαλίδης Ιορδάνης
Τριγκώνης Κωνσταντίνος

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib