Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasSyros Race

Ολοκληρώθηκε το Syros Race 2010

Το απόγευμα της Κυριακής 05 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας SYROS RACE 2010, που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου.
Ο φετινός αγώνας διεξήχθη με συνδιοργανωτή τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η Ε.Ρ.Τ., το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι SYROS TV1 και το τοπικό ειδησεογραφικό portal SYROS TODAY.
Η διοργάνωση του αγώνα υποστηρίχθηκε λειτουργικά και εκτελεστικά από την εξειδικευμένη εταιρεία SEA RACES.
Οι φετινές συμμετοχές ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες, καθώς η μεγάλη διάρκεια των καλοκαιρινών ιστιοπλοϊκών ράλλυ και η τοποθεσία διεξαγωγής του AEGEAN REGATTA (Βόρειο Αιγαίο) δημιούργησαν δυσκολία
στο να βρεθούν τα απαραίτητα πληρώματα για πολλά σκάφη που είχαν δηλώσει συμμετοχή ή που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία και την πρόθεση να συμμετάσχουν.
Παρ’ όλ’ αυτά, το κέφι και πραγματικά φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των πληρωμάτων, των διοργανωτών και γενικά όλων των εμπλεκομένων υπήρξε το χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης.
Ο αγώνας
Η πρώτη ημέρα του αγώνα (Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου) διενεργήθηκαν οι επιθεωρήσεις-καταμετρήσεις των σκαφών από την Επιτροπή Αγώνα, ενώ το ίδιο βράδυ έγινε η καθιερωμένη συνάντηση ενημέρωσης (Skippers meeting) για τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα.
Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε 2 τεχνικές ιστιοδρομίες Τριγώνου (που περιλάμβαναν και παλινδρομικές ιστιοδρομίες), οι οποίες διεξήχθησαν στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από την Ερμούπολη και την Αζόλιμνο (μεταξύ Ασπρονησιού και Γαϊδουρονησιού) με ήπιες συνθήκες αέρα και θάλασσας. Την 1η θέση στις δύο αυτές ιστιοδρομίες κατέκτησε το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέ
λαβαν τα σκάφη ΙΒΑΝΟΗΣ και G-POINT.
Η τρίτη ημέρα του αγώνα περιλάμβανε έναν αγώνα offshore 40 περίπου ναυτικών μιλίων, ο οποίος ξεκίνησε και κατέληξε στο λιμάνι της Ερμούπολης με βαθμολογική πύλη (scoring gate) στην παραλία Super Paradise της Μυκόνου. Η ένταση του ανέμου, η οποία ήταν αρκετά αυξημένη σε σχέση με την πρώτη ημέρα, επέτρεψε στα σκάφη να κάνουν μια γρήγορη και δυναμική κούρσα, όπου κύριο ρόλο έπαιξε η επιλογή της τακτικής. Νικητής της τρίτης ημέρας αναδείχθηκε το σκάφος ΑΛΙΣΑΧΝΗ, με δεύτερο τον ΙΒΑΝΟΗ και τρίτο το σκάφος JONATHAN.
Την τέταρτη ημέρα διεξήχθη ο παράκτιος αγώνας Ερμούπολη-Φοίνικας-Ερμούπολη, ο οποίος χαρακτηρίστηκε τόσο από τις εναλλαγές της διεύθυνσης του αέρα, όσο και από τη χαμηλή ένταση, που επέτρεψε μόνο σε 3 σκάφη να τερματίσουν, καθώς το απόγευμα ο καιρός γύρισε σε άπνοια. Τις τρεις πρώτες – και μοναδικές – θέσεις κατέλαβαν τα σκάφη ΟΥΣΥΡΑ, ΙΒΑΝΟΗΣ και G-POINT.
Την πέμπτη – και τελευταία – ημέρα διεξήχθησαν ακόμη 2 τεχνικές ιστιοδρομίες Τριγώνου (με παλινδρομικές ιστιοδρομίες), στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από την Ερμούπολη και την Αζόλιμνο (όπως και τη δεύτερη ημέρα). Σε αντίθεση με την προηγούμενη ημέρα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές (3-5 μποφόρ)! Νικητής της ημέρας αναδείχτηκε το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ, με δεύτερο τον ΙΒΑΝΟΗ και τρίτο το G-POINT, ενώ στην ίδια ακριβώς σειρά διαμορφώθηκε και η overall βαθμολογία του SYROS RACE 2010.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις
Εκτός από το Skippers meeting της Τετάρτης – το οποίο κατέληξε σε «τσίπουρο-πάρτυ» με κεράσματα από το καφέ “PLAZA” – ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου είχε σχεδιάσει μια σειρά εκδηλώσεων για τα πληρώματα και τους συντελεστές του SYROS RACE 2010.
Το βράδυ της Πέμπτης, έγινε μια συνάντηση γνωριμίας των πληρωμάτων στο χώρο του εστιατορίου ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου προσφέρθηκαν εδέσματα από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Άνω Σύρου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ» και το αρτοποιείο «ΝΤΑΝΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ».
Την επόμενη ημέρα, οι συμμετέχοντες στο SYROS RACE 2010 είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν με ποτά και cocktails στο μπαρ “BOHEME DEL MAR”, σε προνομιακές τιμές ειδικά για τον αγώνα. Το βράδυ του Σαββάτου, έγινε η κεντρική δεξίωση του SYROS RACE 2010 στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ, παρουσία επισήμων και εκπροσώπων των τοπικών Ο.Τ.Α.
Στην εκδήλωση αυτή δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές των πρώτων τριών ημερών, ενώ τα βραβεία της 4ης αγωνιστικής ημέρας και της overall βαθμολογίας δόθηκαν σε μια σύντομη τελετή στο χώρο έξω από το ΝΕΩΣΟΙΚΟ του Ν.Ο.Σ. προκειμένου να προλάβουν τα πληρώματα εκτός Σύρου να αναχωρήσουν για το ταξίδι της επιστροφής.
Γενικά Highlight του αγώνα αποτελεί το σκάφος ΑΘΗΝΑ, το οποίο, παρ’ όλο, το μικρό του μέγεθος (28 πόδια) και το ολιγομελές του πλήρωμα (2 άτομα) κατάφερε να είναι ανταγωνιστικό και να τερματίζει όλες τις ιστιοδρομίες υπό τις επευφημίες των υπολοίπων πληρωμάτων!
Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που επέτρεψαν τη διεξαγωγή του φετινού αγώνα και εκφράζει την πεποίθησή του ότι το SYROS RACE θα καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αγώνες του ελληνικού ιστιοπλοϊκού γίγνεσθαι!
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ε.Ρ.Τ., SYROS TV1, SYROS TODAY,
ΤΟΠΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, GF ERGOTAXIO Α.Τ.Ε., ΘΑΛΑΣΣΑ – Ναυτιλιακά Είδη, ΝΤΑΝΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ, ΕΡΜΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, WHY NOT – Graphic Design & Prints, SYROS YACHTING SERVICE, ΟΠΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΟΗ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ, BOHEME DEL MARPLAZA Café & Croissant
ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
WEATHER ROUTING INC (WRI) – Διαδικτυακή συνδρομητική υπηρεσία on demand πρόγνωσης καιρού
Αναλυτικά αποτελέσματα

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib