Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

interview

O Παναγιώτης Καμπουρίδης @ ISTiOSELIDA

Ένα από τα πράγματα που μας έχετε ζητήσει κατά καιρούς να βλέπετε στην ISTiOSELIDA είναι συνεντεύξεις αθλητών και παρουσιάσεις ιστιοπλοϊκών ομάδων.
Από σήμερα και σε τακτά διαστήματα θα παίρνουμε συνέντευξη από διάφορους ιστιοπλόους, όχι μόνο Ολυμπιακών κατηγοριών, και θα σας τις παρουσιάζουμε με σκοπό να προβάλλουμε τη δουλειά και τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας.
Οι ερωτήσεις θα είναι σχεδόν ίδιες για κάθε αθλητή έτσι ώστε να γίνετε σύγκριση μεταξύ των απαντήσεων που θα παίρνουμε και να υπάρχει εντονότερο ενδιαφέρον στους αναγνώστες.
Επίσης θα ανακοινώνουμε πρωτύτερα ποιος ή ποια πρόκειται να είναι ο επόμενος συνεντευξιαζόμενος ώστε αν θέλετε θα μπορείτε να μας στέλνετε και εσείς ερωτήσεις που θα θέλατε να του κάνουμε.
Ο επόμενος αθλητής που θα φιλοξενήσουμε θα είναι ο Παύλος Καγιαλής (470).
__________________________________________________________________________________
Σήμερα θα ξεκινήσουμε αυτήν τη νέα θεματολογία με τον ολιγόλογο Παναγιώτη Καμπουρίδη, αθλητή του ΝΟΕ στην Ολυμπιακή κατηγορία 470.
Μίνι Βιογραφικό:
Ο Παναγιώτης Καμπουρίδης είναι γεννημένος στις 17/03/83 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ιστιοπλοϊκή του καριέρα ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων αδελφών του στο Ν.Ο.Λούτσας το 1989 σε ηλικία 6 ετών.

Υπήρξε αθλητής στην κατηγορία Optimist μέχρι το 1998 μέλος της Εθνικής Ομάδας Optimist και πανελληνιονίκης για 2 χρόνια (1997-98), με συμμετοχή σε 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε μια σειρά αγώνων στο εξωτερικό.
Το καλοκαίρι του 1998 μεταγράφηκε στον Ν.Ο.Αθηνών, για να συνεχίσει την ιστιοπλοϊκή του καριέρα στις κατηγορίες των 420 αρχικά και 470 στη συνέχεια.
Συνέχισε να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας στην κατηγορία 420 τις χρονιές 1999-2000 με σημαντικές νίκες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Το επόμενο μεγάλο βήμα ήταν η συμμετοχή του σε μια ολυμπιακή κατηγορία όπως τα 470.
Από το 2001 μέχρι σήμερα, υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στην κατηγορία 470, πανελληνιονίκης, μέλος της προολυμπιακής ομάδας και 1ο αναπληρωματικό σκάφος για τους ολυμπιακούς αγώνες της Κίνας το 2008.


ISTiOSELIDA
: Πως ξεκίνησες την ιστιοπλοΐα, υπήρξε κάποιος που σε ώθησε, και σε ποιον όμιλο;
Π.Κ.: Ξεκίνησα στα έξι μου με την παρότρυνση του πατέρα μου στο Ν.Ο.Λούτσας, με σκάφος τύπου optimist.

ISTiOSELIDA: Τι σου προσφέρει η ενασχόληση σου με την θάλασσα;
Π.Κ.: Χαρά & ικανοποίηση.

ISTiOSELIDA:
Τι σε ωθεί να κάνεις ιστιοπλοΐα περισσότερο; η απόλαυση ή ο ανταγωνισμός;
Π.Κ.: Και τα δυο.

ISTiOSELIDA: Ο μεγαλύτερος θρίαμβος;
Π.Κ.: Ασημένιο Μετάλλιο στα 420 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2000. Και η 4η θέση που κέρδισα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στην Κωνσταντινούπολή το 2010.

ISTiOSELIDA: Η μεγαλύτερη απογοήτευση;
Π.Κ.: Η μη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Είχα φθάσει πολύ κοντά στο να πάρω την πρόκριση και χάθηκε η ευκαιρία την τελευταία στιγμή. Χάσαμε την πρόκριση στον τελευταίο αγώνα πρόκρισης ενώ προηγούμασταν ως εκείνη τη στιγμή απ' όλα τα Ελληνικά πληρώματα.

ISTiOSELIDA:
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το άμεσο μέλλον; Παγκόσμιο; Ολυμπιάδα; Και πως σκοπεύεις να τους πετύχεις; Έχουμε ελπίδες για ένα μετάλλιο στο Λονδίνο;
Π.Κ.: Άμεσοι στόχοι είναι το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2010. Ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου είναι να αφιερωθείς σε αυτό που κάνεις και δουλέψεις πολύ, πάρα πολύ. Απώτερος στόχος μου είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, με αξιώσεις.
(Ο Παναγιώτης συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα μετά την συνέντευξη)

ISTiOSELIDA:
Ποιος σε βοηθάει στην προσπάθεια σου (όμιλος, ΕΙΟ, χορηγός); Και για τι νούμερα μιλάμε; Πόσα λεφτά χρειάζονται για μια σωστή προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012;
Π.Κ.: Ο Όμιλος μου, ο ΝΟΕ, είναι ο βασικός υποστηρικτής μου. Καθώς και η εταιρία Perga Marine με χορηγεί με ρούχα MUSTO και αγωνιστικό εξοπλισμό όπως σχοινιά, ράουλα και ότι άλλο χρειαζόμαστε για το σκάφος.
30.000€ το χρόνο, νομίζω ότι είναι αρκετά για μια αξιόλογη Ολυμπιακή καμπάνια.

ISTiOSELIDA:
Ποιος είναι ο ιστιοπλοϊκός σου ήρωας;
Π.Κ.: Ο John Mericks.

ISTiOSELIDA:
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τύπος σκάφους;
Π.Κ.: Φυσικά το 470.

ISTiOSELIDA:
Εκτός από τα 470 σε ποιες άλλες κατηγορίες αγωνίζεσαι;
Π.Κ.: Προσπαθώ να τρέχω με διάφορους τύπους σκαφών, κυρίως αγωνίζομαι με Melges 32, αλλά συμμετέχω και σε αγώνες Platu 25, επίσης τρέχω σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης με σκάφη ORCi και με Grand Soleil 42R.

ISTiOSELIDA: Match Race vs Fleet Race: τι προτιμάς και γιατί;
Π.Κ.: Το Fleet Race is all about tactics.

ISTiOSELIDA: Ποιο είναι το γρηγορότερο που έχεις πάει με ιστιοπλοϊκό;
Π.Κ.: 20.21 κόμβους με ένα Mumm 30.

ISTiOSELIDA: Που βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα; Σε 10;
Π.Κ.: Δε ξέρω ακριβώς, αλλά σίγουρα κάνοντας ιστιοπλοΐα.

ISTiOSELIDA: Θεωρείς τον εαυτό σου επαγγελματία ή ερασιτέχνη;
Π.Κ.: Μάλλον επαγγελματία, αλλά αυτό το κρίνουν άλλοι.

ISTiOSELIDA: Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα;
Π.Κ.: Τα κριτήρια επιλογής για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς 470.

ISTiOSELIDA: Έχεις φοβηθεί πότε στη θάλασσα;
Π.Κ.: Ναι. Επιστρέφαμε από τη Σύρο με το Melges 32 τον Σεπτέμβριο του 2009. Ήταν νύχτα ήμασταν ανάμεσα στη Σύρο και την Τζιά και ταξιδεύαμε 8 ώρες μόνο με φλόκο θυέλης!
Στο σκάφος ήμασταν μόνο δυο άτομα εγώ και ο Νίκος Λοφίτης και είδαμε μέχρι 47 κόμβους αέρα.Κατά τη μια τη νύχτα ένα κύμα με πήρε και με πέταξε σταβέντο με δύναμη, με κράτησε η ζώνη στο σκάφος. Μετά από 16-17 ώρες φτάσαμε και είπαμε ότι δε ξαναπάμε περαντζάδα στο Αιγαίο με τέτοιο σκάφος. Τα χρειαστήκαμε...

ISTiOSELIDA: Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
Π.Κ.: Επιμονή και πολύ δουλειά.

ISTiOSELIDA: Εκτός από την ιστιοπλοΐα τι άλλο κάνεις στη ζωή σου; Τι έχεις σπουδάσει; Χόμπι ενδιαφέροντα;
Π.Κ.: Είμαι απόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Χόμπι εκτός την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης κάνω πολύ snowboard.

Social Media:

Facebook Group
www.sailing470.gr

1 comment:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib