Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

anogoptimist

Ο Χρήστος Χιονάς μας μιλάει για τον αγώνα "ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ-ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ 2011"

Σήμερα η συνέντευξη μας δεν έχει τη συνηθισμένη μορφή, θα αναφερθούμε στον αγώνα που διοργανώνει ο ΑΝΟΓ για την κατηγορία optimist. 
Θα μιλήσουμε με τον Χρήστο Χιονά για τον αγώνα "ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ - ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ 2011" που μάλιστα η istioselida.com είναι και χορηγός επικοινωνίας.
Ο Χρήστος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων μας λέει λίγα λόγια για την διοργάνωση και για όσα ο ΑΝΟΓ ετοιμάζει για τους μικρούς ιστιοπλόους και τους προπονητές τους.
____________________________________________________________________________
ISTiOSELIDA: Χρήστο δώσε μας μερικές βασικές πληροφορίες για τον αγώνα, πότε θα γίνει, που, ποιος θα τον κάνει;
Χρήστος: Ο αγώνας θα γίνει στις 22 και 23 Ιανουαρίου στον ΑΝΟΓ και πρόεδρος επιτροπής αγώνων θα είμαι εγώ.

ISTiOSELIDA: Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Χρήστος: Και ο στόχος του ομίλου, αλλά και προσωπικά αυτό που θέλω εγώ είναι στο τέλος των αγώνων, οι προπονητές και οι αθλητές να φύγουν την Κυριακή με την σκέψη ότι συμμετείχαν σε ένα από τα καλύτερα δια-συλλογικά πρωταθλήματα που έχουν πάρει μέρος.

ISTiOSELIDA: Φέτος πόσες συμμετοχές έχετε ως τώρα και με πόσες συμμετοχές θα είστε ικανοποιημένοι;
Χρήστος: θα είμαι πολύ ικανοποιημένος αν φτάσουμε τις 170 συμμετοχές, κάτι το οποίο δεν είναι ανέφικτο.

ISTiOSELIDA: Είδα στην προκήρυξη ότι έχετε βάλει 10 ευρώ παράβολο συμμετοχής, αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται, τουλάχιστον στην Ελλάδα, γιατί το κάνατε και τι σκοπό εξυπηρετεί;
Χρήστος: Δυστυχώς το επίπεδο διοργάνωσης των δια-συλλογικών αγώνων έχει πέσει τα τελευταία χρόνια. Κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό όταν οι όμιλοι δεν διαθέτουν πια αρκετά χρήματα στους προϋπολογισμούς τους για την διοργάνωση των αγώνων. Το entry fee στην ουσία είναι ένα μικρό ποσό που ουσιαστικά εξυπηρετεί τον όμιλο προκειμένου να διοργανώσει καλύτερα τον αγώνα. 
Και στην τελική είναι ένα κόστος που οι γονείς ή ο όμιλος θα το έκαναν ούτως η άλλως μιας και ένα μπουκάλι νερό και ένα σάντουιτς θα το αγόραζαν. Εμείς έχουμε κανονίσει τα παιδιά να πάρουν από την διοργάνωση ένα lunch box (χυμό και σάντουιτς) καθώς και δώρα από τους χορηγούς για τους νικητές.
Επίσης με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα μπορέσει ο όμιλος να προσλάβει περισσότερους επαγγελματίες τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον αγώνα.
Το entry fee για εμένα προσωπικά θα έπρεπε να υπάρχει σε όλους τους αγώνες έτσι θα ανέβαινε η πίεση προς τους ομίλους για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων.
Οι όμιλοι, οι γονείς των αθλητών, οι αθλητές και οι προπονητές τους ξοδεύουν και αρκετά χρήματα και θυσίαζουν πάρα πολλές ώρες ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα είναι άσχημο να μην ανταποκρινόμαστε σε όλα αυτά με σωστούς αγώνες.
Σίγουρα κάποιοι θα διαφωνούν, αλλά αυτά μου έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία μου.

ISTiOSELIDA: Εκτός από τα παραπάνω που μας ανέφερες. Τι διαφορετικό (παραπάνω) θα έχει ο αγώνας σας;
Χρήστος: Αυτό που με χαροποιεί είναι η θεσμοθέτηση επαμοιβώμενου κυπέλλου για τον πολυνίκη όμιλο, καθώς και η βράβευση του προπονητή του. 
Το έργο των προπονητών πρέπει επιτέλους να αρχίσει να αναγνωρίζετε στον χώρο της ιστιοπλοΐας.

ISTiOSELIDA: Επιπλέον βλέπουμε πως ο αγώνας που διοργανώνεται είναι και από τους λίγους αγώνες στην Ελλάδα που έχουν χορηγό, την εταιρία ρούχων Magic Marine, αλλά και χορηγό επικοινωνίας, την istioselida.com. 
Τι σας προσφέρουν οι συνεργασίες αυτές;
Χρήστος: Τέτοιες συνεργασίες πρέπει να γίνονται σε όλους τους αγώνες. Υπάρχει κέρδος και για τις δύο πλευρές, προβάλλονται τόσο οι χορηγοί μέσα από τον αγώνα αλλά και οι όμιλοι και οι αγώνες κερδίζουν τόσο σε υλικά αγαθά όσο και σε επικοινωνία.

ISTiOSELIDA: Πόσο σημαντικές είναι τέτοιες συνεργασίες; Και κατά τη γνώμη σου τι πρέπει να γίνει για να αυξηθούν τέτοιες συνεργασίες;
Αυτού του είδους οι συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές. Δυστυχώς τόσο η γενικότερη οικονομική κατάσταση όσο και τα αδύνατα οικονομικά των ομίλων δεν επιτρέπουν να γίνονται όλα όσα θα έπρεπε για την ανάπτυξη και την ανάδειξη του αθλήματος μας, οι χορηγίες λοιπόν δίνουν μια λύση στα παραπάνω προβλήματα.
_____________________________________________________________________________
Χρήστο καλή επιτυχία στον αγώνα και φυσικά θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε από την istioselida.com για ό,τι προκύψει.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib