Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

iopplatu25trigono

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΜΙΛΩΝ ΘΕΜΗ ΜΑΓΟΥΛΑ 2011

Θέμης Μαγουλάς
Ο Ι.Ο.Πειραιώς το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Φεβρουαρίου διοργανώνει τον ιστιοπλοϊκό αγώνα "ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΜΙΛΩΝ ΘΕΜΗ ΜΑΓΟΥΛΑ 2011". Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους ομίλους Πανελλαδικά. Σκοπός του αγώνα είναι να εισαγάγει τους μικρούς ιστιοπλόους από τις Ολυμπιακές και κυρίως προολυμπιακές κατηγορίες σε μεγαλύτερα σκάφη με σταθερές καρίνες. 
Η κλάση Platu25 και κυρίως οι ιδιοκτήτες των σκαφών που τα προσφέρουν προκειμένου να γίνει ο αγώνας είναι από τους πρωτεργάτες του συγκεκριμένου αγώνα.
Το πλήρωμα του σκάφους το απαρτίζουν μικροί αθλητές από τον ίδιο όμιλο και μαζί με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου και έμπειρου στην κατηγορία ιστιοπλόου αγωνίζονται για την νίκη.
Η φιλοσοφία του
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΜΙΛΩΝ ΘΕΜΗ ΜΑΓΟΥΛΑ δεν είναι τόσο ο ανταγωνισμός, αλλά περισσότερο η διασκέδαση και η εκπαίδευση των νέων σε μεγαλύτερα σκάφη. Παρόλα αυτά παραμένει πάντα ένας αγώνας και όλοι θα κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν για τον όμιλο τους.
Πέρυσι νικητής αναδείχτηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας με κυβερνήτη την Νεφέλη Παπαγιαννάκη, πλήρωμα τις Ευφροσύνη Τσιριτάκη, Ελισάβετ Μαζαράκη, Κατερίνα Αναστασάκη, Μάντυ Φραγκιαδάκη και υπεύθυνο σκάφους τον Δημήτρη Γεροντάρη.


Οι φετινές συμμετοχές είναι οι εξής: 
 • Ν.Ο. Αμφιθέας με το σκάφος Jolly
 • Ν.Ο.Π.Φ. με το σκάφος Anaconda Murphy & Nye
 • Ο.Σ.Φ.Π. με το σκάφος Minimum 
 • Ι.Ο.ΠΟ.Ρ. με το σκάφοςMaximum
 • Ν.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ με το σκάφος Ursa Minor
 • N.O.E. με το σκάφος Ευρύαλος 
 • ΣΕΑΝΑΠ/ΙΟΠ/ΡΙΟ με το σκάφος Ωκεανός
 • Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με το σκάφος Νικόλας 
 • Himera Sailing με το σκάφος Minilary
 • Ο.Σ.Φ.Π. με το σκάφος Platypus 
 • Ι.Ο.Π. με το σκάφος Modus Vivendi-3Άλφα 
Επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμα τέσσερις ομάδες από τον ΝΟΕ, την Καλαμάτα, το Κιάτο, και τέλος μια ομάδα που αποτελείται από αθλητές της κατηγορίας 2.4mR.  
Για να δούμε φέτος ποιος θα είναι ο νικητής όμιλος.

Αυτά τα λίγα για τον αγώνα ας θυμηθούμε τώρα ποιος είναι ο Θέμης Μαγουλάς που ο αγώνας έχει το όνομα του. Πολλές φορές διαβάζουμε ή αναφερόμαστε σε αγώνες με το όνομα κάποιων ανθρώπων, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε και πολλά για την ιστορία αυτών των ανθρώπων. 
Τον Θέμη τον γνώρισα το 2002 στον ΙΟΠ που πολλές φορές έβγαινα μαζί του στο μάθημα του για να του δίνω ένα χεράκι μιας και η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν η καλύτερη.  Βέβαια ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω κάτι, τα είχε όλα πάντα υπό έλεγχο. 
Με τον δικό του τρόπο και με ένα εξαιρετικό χιούμορ έφερνε βόλτα και το σκάφος αλλά και τους μαθητές του. Μας έμαθε πολλά και στη θάλασσα με τις αστείρευτες γνώσεις του, αλλά και στη στεριά με τη στάση ζωής του. Είχε το δικό του τρόπο να στη "λέει" με χιούμορ χωρίς να σε προσβάλλει.
Ακόμα και προς το τέλος της ζωής του που δεν είχε πολλά κουράγια από το σκάφος δεν κατέβαινε, ήθελε να κάνει μάθημα, να είναι στη θάλασσα. Του έλεγα θες να περάσω το πρωί να σε πάρω από το σπίτι σου για να σε κατεβάσω στον όμιλο; Δεν ήθελε, δεν πήγαινα αρκετά νωρίς, τον έβρισκα πάντα εκεί. Μόνο τα απογεύματα μετά από ένα οχτάωρο στη θάλασσα μου έλεγε "πέταξε με σπίτι, αλλά να γυρίσεις να κάτσεις με τα παιδιά" (τους μαθητές εννοούσε). Την επόμενη πάλι το πρωί ήταν εκεί πριν από όλους μας.

Ο Θέμης Μαγουλάς υπήρξε πολυνίκης πρωταθλητής Ελλάδος σε πολλές κατηγορίες σκαφών και εκπροσώπησε την Ελλάδα με σκάφη της κατηγορίας dragon στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964 μαζί με τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου και τον Γιώργο Ζαίμη. Επίσης ήταν το αναπληρωματικό μέλος της ομάδας που κέρδισε το 1960 στην Ρώμη το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Στην ίδια Ολυμπιάδα αντικατέστησε σε δυο ιστιοδρομίες τον συναθλητή του Κώστα Λυμπεράκη στην κατηγορία Flying Dutchman. 
Ο Θέμης αφιέρωσε τη ζωή του ως το τέλος στην ιστιοπλοΐα τόσο ως αθλητής όσο και ως δάσκαλος. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που η υγεία του ήταν σε δεινή κατάσταση συνέχιζε να ανεβαίνει στο "Μακεδονία" του ΙΟΠ και να εκπαιδεύει καινούριους ιστιοπλόους.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib