Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek Regattasiopoffshore

Η μπουνάτσα πρωταγωνιστής του αγώνα ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ 2011 εις μνήμη “Ανδρέα Ζιρώ” του Ι.Ο.Πειραιώς

Περίπου τις ημέρες που τερματίζουν τα σκάφη του Barcelona World Race από τον γύρω του κόσμου, αγώνας που γίνεται με πλήρωμα δυο ατόμων, έγινε και ο αντίστοιχος αγώνας του ΙΟΠ (αντίστοιχος μόνο σε αριθμό πληρώματος... όμως).
Φαντάζομαι η παρατραβηγμένη σύμπτωση δεν ήταν εσκεμμένη να γίνει από τους διοργανωτές και τα 59 σκάφη που δήλωσαν συμμετοχή στον διαφορετικό αυτό αγώνα αν και ταλαιπωρήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, ο Σαρωνικός για ιστιοπλοϊκούς αγώνες πλέον αντενδείκνυται, διασκέδασαν και ταυτόχρονα δοκιμάστηκαν στον έλεγχο του σκάφους με πλήρωμα δυο ατόμων. 
photo credits: Dimitris Koumaras/sailingphoto.gr
Αυτή τη χρονιά οι συμμετοχές σημείωσαν αριθμό ρεκόρ, που θύμιζε παλαιότερες εποχές, και συμμετείχαν σκάφη από 22 ως 48 πόδια στις εξής κατηγορίες ORCi με 20 σκάφη, ORC Club με 28 σκάφη, IRC με 6 σκάφη και μια κατηγορία της κλάσης Platu25 με 5 σκάφη συμμετοχή.
Το Σάββατο η εκκίνηση είχε προγραμματιστεί για τις 11:00, και με μια μικρή αναβολή ξεκίνησαν πρώτα τα σκάφη της κατηγορίας ORC Club και αμέσως μετά δόθηκε και η εκκίνηση σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες μαζί. 
Από την εκκίνηση δυστυχώς δεν έλειψαν και τα απρόοπτα και μιας και τα σκάφη Poseidon και Anna Maria II, ενεπλάκησαν σε μια σύγκρουση που δεν είχε τραυματισμούς μονάχα υλικές ζημιές. Το σκάφος Poseidon αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα και να επιστρέψει στο λιμάνι για να ελέγξει την σοβαρότητα της ζημιάς.
Τα υπόλοιπα σκάφη με πλεύση όρτσα ξεκίνησαν για τον Πόρο. Γρήγορα τα μεγαλύτερα και τα γρηγορότερα σκάφη του στόλου ξεχώρισαν και οδήγησαν την κούρσα. Ο στόλος χωρίστηκε δε δυο μέρη από τη μια μερικά σκάφη ταξίδεψαν αριστερίνεμα προς την Αίγινα από νωρίς και από την άλλη πλευρά αρκετά σκάφη ταξίδεψαν δεξίνεμα προς Φλέβες. Οι Νότιοι άνεμοι έντασης 9-13 κόμβων έφεραν νωρίς το απόγευμα τα πρώτα σκάφη, Serendipity, Alsouma Alianz και Ursus Minor, στο Πετροκάραβο και όλα έδειχναν ότι σχετικά νωρίς θα τερμάτιζαν στο λιμάνι του Πόρου.
Ο καιρός είχε άλλα σχέδια και το αεράκι έπεσε και άλλαξε και διεύθυνση με αποτέλεσμα τα κατέβουν οι τζένοες και να ανέβουν τα μπαλόνια όσο περνούσε η ώρα ο αέρας έπεφτε διαρκώς. Άρχισαν να καταφτάνουν και τα πιο πίσω σκάφη όπως το Chiara Jason και το A35 καθώς και όλοι όσοι είχαν ήδη εγκαταλείψει βλέποντας ότι δεν τους βγάζει ο χρόνος τους.
Τελικά τα μοναδικά σκάφη που τερμάτισαν εντός χρόνου στο πρώτο σκέλος ήταν το Ursus Minor που πήρε και την κανονιά στις 20:11 δεύτερο το Α35 και μετά το Alsouma Alianz και το Chiara Jason.
Το βράδυ στον Πόρο τα πειράγματα και οι πλάκες στην ταβέρνα που ο Ι.Ο.Πειραιώς φιλοξένησε τα πληρώματα έδιναν και έπαιρναν, αλλά όχι για πολύ η μπουνάτσα πολλές φορές είναι πιο κουραστική από τον αέρα και οι περισσότεροι πήγαν νωρίς για ύπνο μιας και το πρωί είχαν ξανά εκκίνηση για πίσω. 
Την Κυριακή το πρωί ο αέρας έδειχνε πιο ζωντανός από βόρειες διευθύνσεις και με την εκκίνηση να δίνεται από το Μόδι σε όλες τις κατηγορίες μαζί ξεκίνησαν πάλι όρτσα τα 59 σκάφη του αγώνα για το ταξίδι της επιστροφής.
Η απόφαση για άλλη μια φορά ήταν πάμε κοντά στην Αίγινα ή ανοιγόμαστε για να πάρουμε την μπουκαδούρα του Σαρωνικού; Όσοι πήγαν και κόλλησαν στην Αίγινα περάσανε σχεδόν χωρίς να σταματήσουν καθόλου και βρέθηκαν πολύ μπροστά, σε αντίθεση με τα σκάφη που ανοίχτηκαν και έμειναν από αέρα όταν ο βοριάς έσβησε και μάλιστα κάποια σκάφη περίμεναν ακίνητα για σχεδόν δυο ώρες μέχρι να γεμίσει η μπουκαδούρα και να ξεκινήσουν πρύμα πλέον προς το τέρμα. Οι "ευνοημένοι" της Αίγινας λοιπόν κέρδισαν την δεύτερη ιστιοδρομία με πρώτο σκάφος να τερματίζει το Alsouma Alianz μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το Chiara Jason!
Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία είναι οι: 
ORCi A
1.CHIARA IASON, Ν. ΦΩΤΙΟΥ / Α. ΚΑΡΑΜΑΡΟΥΔΗΣ, N.O. KALAMAKIOU,
2.ALSOUMA-Allianz Θ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / Β. ΕΛΛΗΝΙΔΗ HORC
3.NICHOLAS Λ. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΙΔΗΣ / Μ. ΚΕΦΑΛΑ NOPF
ORCi N
1.ANNA MARIA II, Α. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / C. PASQUADIN, NOEF
2.COYOTE, Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ / ΕΡΙΚ ΦΙΣΕΡ, NOEF
3.ANIMA, Γ. ΒΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ / Β. ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ, HORC
IRC 
1.A 35, Ι. ΑΠΕΙΡΑΝΘΙΤΗΣ / NOE, 2 1 = 3
2.URSUS MINOR, Π. ΜΠΑΡΟΥΧΑΣ / Σ. ΝΟΥΤΣΟΣ, ΝΟΕΦ 1 3 = 4
3.IFIGENEIA II, Α. ΧΡΟΝΑΚΟΣ / Β. ΗΛΙΑΔΗ, ΝΑΟΕΦ, 7 2 = 9
Platu25 
1.URSA MINOR, Α. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ / Σ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΝΟΕΦ
2.MINIMUM Γ. ΜΑΝΤΖΑΓΡΙΩΤΗΣ / Λ. ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ
3.MINILARI Κ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ / Σ. ΚΟΥΡΗΣ, ΝΟΠΦ
ORC Club
1.KAHLUA, Ν. ΠΑΣΙΜΑΔΑΣ / Σ. ΖΑΜΠΟΥΛΗΣ, NOTK
2.GIORGINO Γ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ / Ε. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ANOG
3.MANOULI TOO Α. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ / Β. ΒΛΑΧΟΣ, NOTK

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib