Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

company presentationproductsSlamZhik

Ο Γιώργος Χωλόπουλος μας παρουσιάζει τις εταιρίες SLAM & ZHIK


Σήμερα, στο κομμάτι της προβολής εταιριών, προϊόντων και υπηρεσιών του χώρου μας, παρουσιάζουμε μια εταιρία ειδών ένδυσης, ή καλύτερα δυο  γνωστές μάρκες ιστιοπλοϊκών, και όχι μόνο ρούχων.
Αναφερόμαστε στην SLAM & στην ZHIK.
Η σημερινή μας παρουσίαση θα γίνει με τη μορφή συνέντευξης με τον Γιώργο Χωλόπουλο ο οποίος και αντιπροσωπεύει τις εταιρίες αυτές στην Ελλάδα.
ISTiOSELIDA: Λοιπόν Γιώργο, αρχικά πες μας πως “έμπλεξες” με το χώρο της ένδυσης; 

Γιώργος: Αρχικά λόγω της γυναίκας μου, η οποία αντιπροσωπεύει κάποιους οίκους του εξωτερικού με αξεσουάρ, αλλά παράλληλα λόγω της ενασχόλησης μου επαγγελματικά με την ιστιοπλοΐα ως προπονητής στην εθνική ομάδα στην κατηγορία των laser ήθελα πάντα να ασχοληθώ με το εμπόριο και δη με το ρούχο ιστιοπλοϊκό και casual.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των ιστιοπλόων, αλλά επίσης έχω μια έμφυτη "τρέλα" για το χώρο της μόδας και του ρούχου. Του ρούχου ως αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητας του καθενός μας, φροντίζοντας να προτείνω πάντα μοντέρνα, αλλά και λειτουργικά είδη στους πελάτες μας.

ISTiOSELIDA:
Σύστησε μας τις εταιρίες που αντιπροσωπεύεις.
Γιώργος:
Οι εταιρίες που αντιπροσωπεύουμε είναι η ιταλική φίρμα SLAM, γνωστή στο χώρο του αντρικού, γυναικείου & παιδικού casual ρούχου, καθώς και του ιστιοπλοϊκού, και η αυστραλέζικη ZHIK, η νέα μανία των ιστιοπλόων!

ISTiOSELIDA:
Ποια είναι η θέση των εταιριών σου στην παγκόσμια αγορά; Στην Ελλάδα;
Γιώργος: Και οι δυο εταιρίες, σε διαφορετικούς αλλά συνάμα και σε παράλληλους τομείς κατέχουν ηγετικές θέσεις και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Ειδικά δε στον τομέα της ιστιοπλοΐας χρησιμοποιούνται από τους καλύτερους αθλητές και ομάδες του κόσμου.
Ανέκαθεν η SLAM ήταν η "αγαπημένη" μάρκα των Ελλήνων ιστιοπλόων, κάτι το οποίο έχει φανεί στον ένα χρόνο που είναι στην Ελληνική αγορά. Παράλληλα πλέον είναι ένα ευρέως αναγνωρίσιμο brand στο casual ρούχο και αξεσουάρ για τον άντρα, τη γυναίκα και το παιδί.
Όσον αφορά τη ΖΗΙΚ τι μπορεί να πει κανείς: Τα υλικά της, το design της, οι πατέντες στα ρούχα την έχουν κάνει must για κάθε ιστιοπλόο που ασχολείται με κατηγορίες dingy, καθώς επίσης και τα δυο τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα για την Ανοιχτή Θάλασσα και το casual ρούχο με έμφαση στις νεότερες ηλικίες. Παρακολουθώντας τον έναν αγώνα μετά τον άλλο, οι zhik-addicted αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

ISTiOSELIDA:
Πες μας για την κάθε εταιρία ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχουν;
Γιώργος: SLAM: PASSION, INNOVATION, TECHNOLOGY (Πάθος, Καινοτομία, Τεχνολογία), αυτό είναι το μότο της, το οποίο είναι πέρα ως πέρα αληθινό.
Στα πρώτα ταξίδια μου στην έδρα της εταιρίας στη Γένοβα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν ο ιδιοκτήτης της SLAM με πήγε σε κάτι "μυστικά" εργαστήρια όπου γίνονται άπειρες δόκιμες σε ρούχα και εξοπλισμό μέχρι την τελειοποίηση τους, προκείμενου να βγουν στην παραγωγή. 
Πραγματικά δεν υπάρχει τεχνικό ρούχο της SLAM που να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που το συνοδεύουν. Αρκεί να υπογραμμίσω ότι αυτός που ηγείται των εργαστηρίων είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος ιστιοπλόος και 4 φορές νικητής του AMERICA’S CUP, Russell Coutts. Τα ρούχα αυτά φέρουν την υπογραφή του. Η συγκεκριμένη υπογραφή είναι "νόμος" τον ιστιοπλοϊκό κόσμο.
ΖΗΙΚ: GEAR FOR THE FASTEST WET ATHLETES (εξοπλισμός για τον ταχύτερο βρεγμένο αθλητή). Όταν διάβασα πρώτη φορά αυτό το σλόγκαν, χαμογέλασα γιατί το θεώρησα παρά πολύ έξυπνο. Όμως κοιτάζοντας τα αποτελέσματα αγώνων παγκοσμίως, όντως οι πιο γρήγοροι αθλητές φορούν όλοι ZHIK, αυτό νομίζω τα λέει όλα.

ISTiOSELIDA: Πες μας λίγα λόγια για την ιστορία των εταιριών.Γιώργος: H SLAM δραστηριοποιείται από το 1979, ξεκίνησε από το μεράκι τεσσάρων Ιταλών ιστιοπλόων να δημιουργήσουν ρούχα κατάλληλα για την ιστιοπλοΐα και παράλληλα με φίνο ιταλικό γούστο.
Η ZΗIK έχει μόλις επτά χρόνια παρουσίας, πολύ μικρός χρόνος, αλλά αρκετός ώστε να την έχει κατατάξει ηγέτη στο χώρο.
Ρωτώντας τον ιδιοκτήτη της ΖΗΙΚ τι σημαίνει ΖΗΙΚ μου είπε χαρακτηριστικά ότι το ΖΗΙΚ δεν σημαίνει τίποτα σαν λέξη, αλλά παράλληλα σημαίνει τελειότητα για τον ιστιοπλόο.

ISTiOSELIDA:
Στη χώρα μας που μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα σας; Υπάρχουν σκέψεις για άλλο σημείο πώλησης;
Γιώργος:
Έχουμε ανοίξει το πρώτο flagship SLAM shop στην Γλυφάδα, στην οδό Φοίβης 11 & Α. Μεταξά, στο οποίο μπορεί κανείς να βρει όλα τα είδη της μάρκας, παράλληλα το δίκτυο χονδρικής διευρύνεται συνεχώς και μπορεί να βρει τα είδη μας σε πολλά καταστήματα στην Αθηνά, αλλά και σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στα νησιά.
Όσον αφορά την Ζhik μπορεί να τα βρει μόνο στο κατάστημα μας στην Γλυφάδα, Φοίβης 11.

ISTiOSELIDA:
Σε ποιες αγορές εξειδικεύεστε; σε ποιο κοινό απευθύνεστε;

Γιώργος: Η Slam πρέπει να είναι αν όχι η μοναδική μια από τις ελάχιστες εταιρίες που κάποιος μπορεί να βρει τα πάντα. H γκάμα της διαθέτει ανδρικό, γυναικείο , παιδικό ρούχο, παπούτσια ανδρικά και γυναικεία, αξεσουάρ (τσάντες, πετσέτες , καπέλα κλπ) καθώς επίσης και την πληρέστερη ιστιοπλοϊκή γκάμα και όλα αυτά με το ιταλικό γούστο. 
Λογικό λοιπόν η συγκεκριμένη εταιρία να απευθύνεται σε όλους και όλες ανεξαιρέτως.
Η Zhik ειδικεύεται πρωτίστως στο ιστιοπλοϊκό κομμάτι αλλά το τελευταίο διάστημα έχει και κάποια κομμάτια casual look (t-shirts/hoodies/polo) καθώς και αξεσουάρ όπως τσάντες. H εταιρία φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσει μια μεγάλη γκάμα ρούχων κυρίως για νεαρότερες ηλικίες.

ISTiOSELIDA:
Ποιες είναι οι προωθητικές ενέργειες που προγραμματίζεις για το μέλλον; Χορηγίες, διαφήμιση;
Γιώργος:
Η διαφήμιση στον έντυπο, αλλά και ηλεκτρονικό τύπο είναι στα άμεσα σχέδια μας. Όσον αφορά τις χορηγίες, η SLAM πρωτοπόρος στον χώρο των χορηγιών της ιστιοπλοΐας θα είναι χορηγός κάποιων αγώνων Ανοιχτής θαλάσσης. 
H Ζhik ήδη έχει προσφέρει πολλά δώρα στους νικητές πανελληνίων πρωταθλημάτων και θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά.

ISTiOSELIDA:
Ποιοι είναι οι αθλητές που σπονσοράρονται από τις εταιρίες σας στο εξωτερικό; Στην Ελλάδα έχετε συνεργασίες με δικούς αθλητές ή ομάδες;

Γιώργος: Η SLAM είναι επίσημος προμηθευτής των ORACLE RACING, Team Artemis, Russell Coutts, James SPITHILL, καθώς επίσης και των εθνικών ομάδων της Ιταλίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Η ΖΗΙΚ από την άλλη σπονσοράρει σημαντικούς αθλητές όπως ο Robert Scheidt, Paul Goudisson.
Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες αλλά και αθλητές που επιλέγουν τα προϊόντα της SLAM και της ZHIK, αλλά νομίζω ότι τα παραπάνω ονόματα και στις δυο εταιρίες μιλούν από μόνα τους για την ποιότητα των προϊόντων μας.
Στην Ελλάδα σπονσοράρουμε μόνο τον πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία laser Βαγγέλη Χειμώνα. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib