Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για το Audi MedCup 2011, ξεκινάνε οι επίσημοι αγώνες του πρώτου σταθμού από τους 5 του φετινού πρωταθλήματος.
Με οχτώ TP52 και πέντε SOTO40 φέτος να δίνουν το παρόν το Cascais στην Πορτογαλία, στα νερά του Ατλαντικού, θα αποτελέσει τις επόμενες μέρες το κέντρο της ιστιοπλοϊκής κοινότητας.
Σήμερα έγινε ένας δοκιμαστικός αγώνας παρόλο που η ένταση του ανέμου ήταν χαμηλή οι ομάδες, αλλά και οι διοργανωτές, έβγαλαν τα τελευταία τους συμπεράσματα.
Ενημερωτικά η κατάταξη του αγώνα έχει ως εξής, αν και δεν είναι ενδεικτική γιατί είδαμε πολλά σκάφη, π.χ. το Synergy, ενώ προηγούνταν να αποφεύγουν να τερματίσουν τον δοκιμαστικό αγώνα γιατί θεωρείται γρουσουζιά να κερδίζεις την κούρσα προετοιμασίας.
Position Practice Race 1 > Results

1. ESP BRIBON 01:01:33

2. SWE RAN 00:45


3. USA QUANTUM RACING 01:15
4. GER CONTAINER 01:47
5. GFR AUDI SAILING TEAM POWERED BY ALL4ONE 02:08
6. ITA AUDI AZZURRA SAILING TEAM DNF
7. RUS SYNERGY RUSSIAN SAILING TEAM DNF
8. GBR GLADIATOR DNC
(RDG) Redress Given | (RTD) Retired | (DNF) Did Not Finish | (DNC) Did Not Compete | (DNS) Did Not Start | (RAF) Retired After Finish

Ο πήχης φέτος, αν και αθροιστικά είναι λιγότερες οι συμμετοχές, είναι υψηλότερος, γιατί βλέπουμε όλες τις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν τις προηγούμενες χρονιές να "κατεβαίνουν" με ολοκαίνουρια σκάφη, 6 νέα TP52, και δυνατά ονόματα στο πλήρωμα τους.
Ταυτόχρονα οι νέες συμμετοχές δεν αποτελούν καθόλου τυχαία ονόματα, δείτε το RAN, Container, που και αυτοί έρχονται από την αρχή να διεκδικήσουν το καλύτερο με επίσης ολοκαίνουρια σκάφη.
Φέτος οι μοναδικές μεγάλες ομάδες που θα λείψουν οι Νεοζηλανδοί, που έβαλαν πλώρη για το 34o America's Cup, και η Team Origin, που ουσιαστικά διαλύθηκε ως ομάδα.
 
Παρουσίαση Ομάδων TP52:
  • Quantum Racing USA: Πρωταθλητές το 2008 και δεύτεροι το 2009 και το 2010 (με παλιό σκάφος). Φέτος είναι μια από τις ομάδες που έχουν νέο σκάφος από την Botin Partners design και κατασκευασμένο από την Longitude Zero στην Ισπανία, που ουσιαστικά είναι εξέλιξη της επιτυχημένης συνταγής του περσινού ETNZ. Η μεγάλη αλλαγή για την QR δεν είναι το σκάφος αλλά η αλλαγή του κυβερνήτη τους... ο Terry Hutschinson (USA) μετακόμισε στην Artemis και το AC, και στην θέση του ήρθε ένας πρώην νικητής του AC ο Ed Baird (USA) που θα έχει δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον επιτυχημένο Terry.
  • Audi Azzura ITA: Η μετεξέλιξη του Matador από τον Αργεντινό Alberto Roemmers, που το 2009 κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TP52, και τερμάτισε 3ος στο Audi MedCup. Φέτος με τα Ιταλικά χρώματα η συνεργασία Ιταλίας και Αργεντινής είναι μια από τις σίγουρες πρωταγωνίστριες ομάδες. Με νέο σκάφος από τον VrolijkKing Marine, και με μια δυνατή ομάδα που αγωνίζεται μαζί απότο 2007 και με την ενίσχυση από τους Vasco Vascotto, Francesco Bruni, & Bruno Zirilli, ο Roemmers πάει για να το πάρει... κατασκευασμένο από την
  • Synergy Russian Sailing Team RUS: ξεκίνησαν το 2006 διστακτικά και σήμερα είναι μια από τις ισχυρές ομάδες. Με ιδιοκτήτη τον Valentin Zavadnikov, και την βοήθεια του Cameron Dunn & του Karol Jablonski το 2009 έκαναν φοβερή πρόοδο και ανέβηκαν στο βάθρο κάμποσες φορές. Ο φετινός στόχος είναι να "χτίσουν μια πιο Ρωσική ομάδα" και γι αυτό έχουν στελεχωθεί σε θέσεις κλειδιά με νεαρούς Ρώσους αθλητές. Και αυτοί κατεβαίνουν με νέο σκάφος, με ολόιδιο καλούπι με το Quantum Racing από την Botin Partners design. Στο τιμόνι φέτος θα είναι ο νεαρός match racer, EvgenyNeugodnikov, με την ενίσχυση του Rod Dawson (NZ) ως υπεύθυνου τακτικής.
  • Gladiator GBR: Νέο πρόγραμμα φέτος είναι η παρθενική εμφάνιση του ιδιοκτήτη Tony Langley στο Audi MedCup. Έχοντας εμπειρία στα TP52, μιας και είναι ο ιδιοκτήτης του Weapon of Choice ο Βρετανός μπαίνει στο παιχνίδι με στόχο όχι το άμεσο μέλλον αλλά με μακροχρόνια σχέδια. Αυτή τη χρονιά θα αγωνιστούν με ένα σκάφος του 2009 σχεδιασμένο από τον Vrolijk (το παλιό Artemis).
  • Container GER: Γνωστή ομάδα με συμμετοχές στα Mini Maxi, αλλά όχι στα TP52 ως τώρα. Ιδιοκτήτης είναι ο Udo Schutz, και θα αγωνιστούν με νέο σκάφος από τον Vrolijk κατασκευασμένο από την Green Marine στην Αγγλία. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή αποτελείται από επαγγελματίες ιστιοπλόους που θα τους οδηγήσει ο Markus Wiesser & o Hamish Pepper.
  • Ran SWE: Η πιο επιτυχημένη offshore ομάδα των τελευταίων χρόνων. Ο NiklasZennstrom, συνιδιοκτήτης του Skype, θα είναι ο ίδιος τιμονιέρος, με ολοκαίνουρια σκάφος από τον Vrolijk και αυτός, μάλιστα είναι ολόιδιο με το Container. Με πολλή έμπειρη ομάδα, τον Tim Powell,τον Steve Hayles navigator, & τον Gavin Brady tactician.
  • Audi All4One GER-FRA: Δυνατή ομάδα, δεύτερη χρονιά στο Audi MedCup και πάλι θα την οδηγήσει ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Jochen Schuemann. Φέτος το ιδιοκτήτης είναι ο Γάλλος Stephan kandler και θα αγωνιστούν με ένα ολοκαίνουριο Rolf VrolijkMacConaghy Boats. Υπεύθυνος τακτικής θα είναι ο Γάλλος Sebastian Col. σκάφος κατασκευασμένο από την
  • Bribon ESP: Σταθερή αξία και από τις πλέον αναγνωρίσιμες ομάδες στην Ευρώπη. ιδιοκτήτης είναι ο Jose Cusi, και θα αγωνιστούν φέτος με το πρώην Matador του Vrolijk, ένα σκάφος του 2009 τροποποιημένο με τους κανόνες του 2010-11. Ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα tactician o Ross Mcdonald (CAN) και ο Gonzalo Aurajo τιμονιέρος. 
Δεν έχουμε δει ακόμα το τι ετοιμάζεται για το επόμενο AC αλλά προς το παρόν το Audi MedCup προσφέρει την καλύτερη κάλυψη αγώνων ιστιοπλοΐας.
H Audi MedCup TV από αύριο Τετάρτη στις 12:45 GMT θα μεταδίδει ζωντανά τους αγώνες του Audi MedCup 2011.
Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιέχει ζωντανές εικόνες από τον θαλάσσιο στίβο και 3D Virtual Eye animation. Ταυτόχρονα όσοι παρακολουθούν θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις ζωντανά και να παίρνουν τις απαντήσεις τους από τους σχολιαστές μέσα από το live chat room.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib