Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

deltio typou

Charter Yacht Show - Poros 2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή στον Πόρο πραγματοποιήθηκε το 10ο Charter Yacht Show - Poros 2011, το οποίο οργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του ∆ήμου Πόρου και διήρκεσε από τις 7 - 12 Μαΐου.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση Charter Yacht Show, διοργανώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια με στόχο την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας το σύνολο της αγοράς των πολυτελών επανδρωμένων επαγγελματικών τουριστικών πλοίων αναψυχής. Από τις 7 Μαΐου έως τις 12 Μαΐου τα πολυτελή μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη, ήταν δεμένα στο λιμάνι του Πόρου με τα πληρώματα τους έτοιμα να υποδεχθούν τους Έλληνες και ξένους ναυλομεσίτες.Το Charter Yacht Show αποτελεί θεσμό – εκδήλωση - μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα σε ολόκληρη την κοινότητα του θαλάσσιου τουρισμού, σε διεθνές επίπεδο, να γνωρίσει και να προωθήσει τον στόλο πλοίων αναψυχής της χώρας μας και κατ’ επέκταση, τον ελληνικό τουρισμό.
Την τελετή εγκαινίασης στις 7 Μαΐου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης ∆ιαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Γεώργιος Κολέτσος, οι βουλευτές της Α ́ Πειραιά κ.κ. ∆ημήτρης Καρύδης, Μανόλης Μπεντενιώτης και Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ∆ημήτρης Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, τέως Περιφερειάρχης και τέως ∆ήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου που θέλησε να δώσει το δυναμικό παρών του στην Έκθεση για τον Θαλάσσιο Τουρισμό.
Ο ∆ήμαρχος Πόρου, ∆ημήτριος Στρατηγός καλωσόρισε τους παρισταμένους και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης ∆ιαμαντίδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γεώργιος Κολέτσος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γεώργιος Κολλίντζας.
Οι διοργανωτές ειναι πλήρως ικανοποιημένοι για την προσέλευση διακεκριμένων ναυλομεσιτών από 47 γραφεία του εξωτερικού από το χώρο του yachting, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα 74 υπερπολυτελή επανδρωμένα επαγγελματικά πλοία αναψυχής με ελληνική σημαία τα οποία ήταν δεμένα στο λιμάνι του Πόρου. Τα πληρώματα όλες τις μέρες ήταν σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ξεναγήσουν τους ναυλομεσίτες στο εσωτερικό των σκαφών, και εξηγώντας τους τις υπηρεσίες που προσφέρουν κατα την διάρκεια της κρουαζιέρας για την ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών επιβατών.

Την έκθεση συμπλήρωσαν περίπτερα με εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.
Κορυφαίες στιγμές τις διοργάνωσης ήταν ο διαγωνισμός Chef Competition ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 2 ημέρες λόγω της υψηλής προσέλευσης ενδιαφερομένων.
Στις 9 Μαΐου συμμετείχαν σκάφη με ημερήσιο ναύλο έως 7000 ευρώ (Α’ Κατηγορία) και στις 10 Μαΐου σκάφη με ημερήσιο ναύλο από 7001 ευρώ και άνω (Β’ Κατηγορία), ενώ το θέμα “Ουζομεζές” ήταν κοινό και στις 2 κατηγορίες.

Οι τρεις πρώτοι νικητές για την Α ́ κατηγορία :
1. Chef Νάσος Παναγιωτίδης από το Catamaran Nova
2. Chef Κωνσταντίνα Ντιβόλη από το Motor Sailer Liana H
3. Chef Βασίλης Βασιλειάδης από το M/Y Irene’s
Και για την Β ́ κατηγορία:
1. Chef ∆ημήτριος Σαράκογλου από το M/Y Happy Dolphin II
2. Chef Κωνσταντίνος Σαμαράς από το M/Y Trinity II και Γιώργος Τσιμπίδης από το M/Y Dragon 
3. Chef Philip Pesci από το M/Y Mabrouk

Η βράβευση των διακριθέντων Chef έγινε τη βραδιά του farewell party στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort.
Τη ∆ευτέρα 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για ενημέρωση των ναυλομεσιτών, των πλοιοκτητών και των πλοιάρχων με θέμα ‘MYBA Guidelines to Captains’ στο κτίριο Συγγρού στον Πόρο. ∆εξιώσεις, parties στα σκάφη και events στα περίπτερα έδωσαν στους διοργανωτές, στους ναυλομεσίτες αλλά και στους επισκέπτες της έκθεσης ευκαιρίες για διασκέδαση αλλά και για εποικοδομητικές συζητήσεις. Το Show έκλεισε με το πάρτυ των πληρωμάτων το οποίο έγινε στο Best Western Poros Image Hotel.

Τα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας, χάρισαν μεγάλη ικανοποίηση στους διοργανωτές και σε όλους την αισιοδοξία για μία καλύτερη τουριστική σεζόν από τα προηγούμενα χρόνια...

Χορηγοί του Charter Yacht Show – Poros 2011: Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. , ο Ελληνικός Νηογνώμονας, το Porto Carras Grand Resort και η Ελίν. Χορηγοί επικοινωνίας: Charter Index, Superyachttimes.com, τα περιοδικά Πλεύση, Shipping και Ελναβί και τα portal marinews.gr, theseanation.gr, skipperondeck.gr.

Το κτήμα Porto Carras πρόσφερε το κρασί για τη δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2011 στη Ναυτική Βάση. Η κάβα Cellier πρόσφερε ούζο Πλωμαρίου " Άδολο " του Ισίδωρου Αρβανίτη στους κριτές του Chef Competition και 1 φιάλη Champagne Ayala Brut Magnum στο νικητή της πρώτης ημέρας.

Η κάβα Χάλαρη πρόσφερε ούζο Πλωμαρίου στους κριτές και τους διαγωνιζόμενους της δεύτερης ημέρας του διαγωνισμού και 1 φιάλη Αμέθυστο Magnum παλαιωμένο στο νικητή που διαγωνίσθηκε τη δεύτερη ημέρα. Το κατάστημα Coco –Mat του Αλίμου πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους νικητές του chef competition και στους κριτές.

HELLENIC PROFESSIONAL YACHT OWNERS ASSOCIATION - HELLENIC YACHT BROKERS ASSOCIATION Administration Building, Zea Marina, 185 36 Piraeus – Greece
Tel.: +30 210 4526335 Fax: + 30 210 4280465 Email: info@poroscharteryachtshow.gr Web: www.poroscharteryachtshow.gr

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib