Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

paschalidis - trigonistornado

Διασχίζοντας το Αιγαίο με οδηγό τα αστέρια

Με οδηγό τ’ αστέρια, σύμμαχο την πυξίδα, τους φάρους και τα στίγματα αναμέτρησης, οι αθλητές tornado sailing, Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Τριγκώνης, θα επιχειρήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 04 Ιουλίου και τερματίζοντας στα Χανιά.
Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θαλάσσιο μαραθώνιο, όπου στόχος των δύο αθλητών είναι να ολοκληρώσουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Χανιά στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Χωρίς την υποστήριξη προηγμένων συστημάτων πλοήγησης, οι Τριγκώνης και Πασχαλίδης θα αρκεστούν στη συνδρομή μόνο μιας πυξίδας, της θέσης των αστεριών, των φάρων και ενός χάρτη.

Οι δύο αθλητές, θα επιχειρήσουν κάτι μοναδικό για τα δεδομένα του αθλήματος, αφού κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.
«Για εμάς δεν υπάρχει επιστροφή...μετά τις πρώτες προπονήσεις νιώσαμε στο πετσί μας ότι αυτό που πάμε να κάνουμε είναι ένας μίνι άθλος... Απίστευτα τα συναισθήματα... Ή είμαστε τρελοί η μάλλον βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς..» , εξηγεί ο Κωνσταντίνος.
Η ιδέα ήρθε το καλοκαίρι του 2009, όταν οι δύο αθλητές συμμετείχαν στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο για άτομα με ειδικές ανάγκες στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.
Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, σειρά είχε ο προσεκτικός σχεδιασμός και προγραμματισμός που σε συνδυασμό με την αγάπη των αθλητών για το υγρό στοιχείο και την όρεξη για περιπέτεια έδωσε το έναυσμα για το συναρπαστικό αυτό ταξίδι, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει από 1,5 ως 3 μέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Το Αιγαίο Πέλαγος άλλωστε θεωρείται μια από τις δυσκολότερες θάλασσες, ενώ το μελτέμι που συνήθως πνέει εκείνη την περίοδο, καθιστά το ταξίδι πραγματική πρόκληση.
Στις σημαντικές δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν, κυριαρχεί η πλεύση κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, ο Κώστας και ο Ντάνυ βασίστηκαν στη σκληρή προετοιμασία, τη γνώση, την αντοχή, την αυτοσυγκέντρωση, την τόλμη και βέβαια το καθαρό μυαλό. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν!

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη, τη Marinepool, μία από τις κορυφαίες μάρκες ιστιοπλοϊκής ένδυσης και ρούχων ναυτικού lifestyle και μεγαλύτερος κατασκευαστής σωσιβίων για την Ευρωπαϊκή αγορά ειδών αναψυχής.

Λίγα στοιχεία για τους αθλητές:

  • Ιορδάνης Πασχαλίδης:
Ξεκίνησε ιστιοπλοΐα το 1978 στον Ν.Α.Ο.Κ.Θ. Έχει κατακτήσει 11 Πανελλήνιους, 3 Βαλκανικούς, 4 Ευρωπαϊκoύς και 2 Παγκόσμιους Τίτλους.
Συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Αθηνάς το 2004, στην οποία κατέλαβε την 12η θέση στην κατηγόρια Καταμαράν (Τornado).
Συμμετείχε σε πέντε Ιστιοπλοϊκούς Μαραθώνιους για άτομα με ειδικές ανάγκες από το 2001 μέχρι και το 2006, με πλήρωμα το Χαράλαμπο Τοκατλίδη.

  • Κωνσταντίνος Τριγκώνης:
Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 9 ετών, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Το 1995 μεταγράφηκε στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, όπου ανήκει μέχρι σήμερα. Είναι επίτιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με τον βαθμό του Yποπλοιάρχου.
Έχει κατακτήσει 20 Εθνικούς, 3 Βαλκανικούς, 1 Μεσογειακό, 5 Ευρωπαϊκούς και 4 Παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία 470 ανδρών και Tornado (Καταμαράν).
Συμμετείχε εως τώρα σε τέσσερις Ολυμπιάδες: Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008. Από το 1995 έως το 2004 ήταν πάντα στο Τop 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής ομάδας από το 1986.
Το 2001 ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ως ο καλύτερος αθλητής της πόλης.

Από το 2005 οι δύο αθλητές αγωνίζονται μαζί και κατακτούν συνεχώς θέσεις στο βάθρο Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με πιο πρόσφατες τις επιτυχίες τους το 2010, με το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με το πρόσφατο χρυσό (το τρίτο σερί) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado στο Torbole (Lake Garda) της Ιταλίας.
Για περισσότερες πληροφορίες & Live Tracking της πορείας των αθλητών: www.redbull.gr
Για φωτογραφίες και βίντεο εγγραφείτε στο: www.redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε τους!
Twitter: @teamtornado
Facebook: Κώστας - Ντάνυ

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib