Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

47049erEuropean ChampionshipfinnMantis-Kagialistrigono

7ες οι Κραβαριώτη - Τσιγαρίδη & 10οι οι Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος την 3η μέρα του Ευρωπαϊκού

Photo credits: Thom Touw
Οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς στο Ελσίνκι όπου συνεχίζεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις υπόλοιπες ολυμπιακές κατηγορίες μετά τα Laser και τα Star που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Σειρά έχουν τώρα τα 49er, τα 470, και τα Finn.
Οι ιστιοπλόοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη αέρα που αναγκάζει σε πολλές περιπτώσεις την Επιτροπή να εγκαταλείπει η και να αναβάλλει ιστιοδρομίες.
Παρόλα αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί αρκετές ιστιοδρομίες σε κάθε στόλο και έχουν ήδη σχηματιστεί οι χρυσοί και αργυροί στόλοι.

Photo credits: Thom Touw
Πιο ειδικά στον στίβο των 470 ο καιρός είναι άστατος με τον αέρα να αλλάζει συνεχώς διεύθυνση και ένταση.
Στα 470 γυναικών οι πρωτοπόρες παραμένουν στην θέση τους και μετά από 5 κούρσες.
1ες είναι οι Ισπανίδες Tara Pacheco / Berta Betanzos με 2ες τις Βραζιλιάνες
Fernanda Oliveira / Ana Luisa Barbachan, στην 3η θέση είναι Γαλλίδες Camille Lecointre / Mathilde Geron. Από ελληνικής πλευράς πολύ καλή εμφάνιση κάνουν οι Βιργινία Κραβαριώτη / Όλγα Τσιγαρίδη που μετά την 1η και την 3η θέση στις δυο τελευταίες κούρσες ανέβηκαν στην 7η θέση της γενικής με πολύ μικρή βαθμολογική διαφορά από τις θέσεις των μεταλλίων.
Το άλλο ελληνικό πλήρωμα οι Σοφία Παπαδοπούλου με την Αλίνα Στρατηγίου είναι στην 23η θέση της γενικής. 
Photo credits: Thom Touw
Στον γυναικείο στόλο αγωνίζονται 43 ομάδες από 10 διαφορετικά κράτη και μάλιστα περιλαμβάνονται και οι 7 από τις 10 καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Στα 470 Ανδρών τα 37 πρώτα σκάφη προβιβάστηκαν στον χρυσό στόλο και έχουν πιθανότητα να βρεθούν στο medal race.
Στην πρώτη δεκάδα μετά από πολύ καιρό βλέπουμε μόνο ένα Ελληνικό πλήρωμα... τους Καμπουρίδη / Παπαδόπουλο που είναι στην 10η θέση της γενικής μετά από 6 ιστιοδρομίες έχοντας κάνει πολύ καλές κούρσες ως τώρα και μάλιστα είναι και πολύ κοντά στην βαθμολογία με τις πρώτες θέσεις των μεταλλίων! 
Photo credits: Thom Touw
Η άλλη ομάδα στην κατηγορία που μας έχει συνηθίσει να είναι και αυτοί μέσα στην δεκάδα και κοντά στα μετάλλια είναι οι περσινοί Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές Μάντης / Καγιαλής που όμως σε αυτό το πρωτάθλημα προς το παρόν είναι στην 26η θέση της γενικής, που αποτελεί έκπληξη για τα ως τώρα αποτελέσματα τους στις διεθνείς ρεγκάτες.
Βλέποντας τα αποτελέσματα τους δικαιολογείται αυτή η θέση με τις δυο βαθμολογίες BFD? που έχουν πάρει που τους έχει φορτώσει με πολλούς βαθμούς ποινής μιας και προς το παρόν έχουν πετάξει μόνο μια κούρσα.
Από το site της διοργάνωσης διαβάσαμε το έγινε στην 6η κούρσα που βαθμολογήθηκαν οι Μάντης/Καγιαλής με BFD.
Protest Outcome (Case 54), Protestor, Protestee, Time, R6 
Photo credits: Thom Touw
MANTIS 470 GRE 1, GRIGORIN-RYABOV 470 RUS 44, 11/07/2011, 21:48:20
Facts Found
- GRE 1 was approaching the starting line on starboard tack approximately one minute before the start.
- RUS 44 was approaching the starting line from the course side on a downwind course on port tack.
- GRE 1 had to bear way in order to avoid contact with RUS 44. There was no contact between the boats.
- GRE 1 was scored BFD
Conclusion
RUS 44 did not keep clear of GRE 1 as required under rule 10
Decision
RUS 44 is disqualified and redress for GRE 1 is denied.
Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε προς το παρόν...
Photo credits: Thom Touw
Τέλος στην κατηγορία έχουμε και ένα ακόμα ελληνικό πλήρωμα τους Βασιλά / Δρούγκα που είναι 43η θέση της γενικής ανάμεσα σε 74 σκάφη. Και αυτό το πλήρωμα μας θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση αν δεν είχε ήδη ένα DSQ και ένα BFD.
Στον αγώνα προηγούνται οι Αυστραλοί
Mat Belcher / Malcolm Page και ακολουθούν οι Ισραηλινοί Gideon Kliger / Eran Sela, στην 3η θέση είναι οι Βρετανοί Luke Patience / Stuart Bithell. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 3 κούρσες για τις γυναίκες και 2 για τους άνδρες, και η μάχη για τον τίτλο συνεχίζεται στις 11:55 τοπική ώρα.
Photo credit: Robert Deaves
Στα FINN ο δυο φορές Ευρωπαίος πρωταθλητής Κροάτης Ivan Kljakovic Gaspic έχει την πρωτοπορία μετά από μια 1η και μια 2η θέση στους χθεσινούς αγώνες. Στην 2η θέση της γενικής είναι ο Βρετανός Andrew Mills και 3ος ο Ολλανδός Pieterjan POSTMA. Και στα Finn ο ανταγωνισμός είναι έντονος μιας και όλοι, πλην του Ben Ainslie, οι κορυφαίοι αθλητές της κλάσης είναι στο Ελσίνκι. Στην κατηγορία έχουμε και αρκετές Ελληνικές συμμετοχές.
Ο Γιάννης Μιτάκης κάνει μια ικανοποιητική εμφάνιση και αυτή τη στιγμή είναι στην 17η θέση της γενικής.
Ο Παναγιώτης Κοτσοβός είναι ο επόμενος Έλληνας στην 52η θέση και ακολουθεί ο Παναγιώτης Δαβουρλής στην 58η θέση και ο Αντώνης Τσότρας στην 60η.
Οι αγώνες για τα 71 finn του στόλου σήμερα συνεχίζονται και το medal race έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Photo credits: Fried Elliott:www.friedbits.com
Τέλος στα 49er επίσης οι ασθενείς άνεμοι κυριαρχούν. Οι ιστιοπλόοι πρέπει να καταφέρουν να ισορροπήσουν το skiff τους και ταυτόχρονα να πετύχουν και μεγάλες ταχύτητες.
Οι Βρετανοί Dylan Fletcher and Alain Sign με την καταπληκτική τεχνική τους είναι 1οι μιας και κέρδισαν και τις δυο κούρσες της χθεσινής μέρας. Στην 2η θέση είναι οι Αυστραλοί Delle Karth/Resch και 3οι οι αδελφοί Nielsen, Emil και Simon, από την Δανία.
Οι Ελληνικές συμμετοχές στην κατηγορία αγωνίζονται στον αργυρό στόλο και είναι οι Δήμου/Πατενιώτης που είναι στην 4η θέση του αργυρού στόλου και οι Παναγιωτίδης/Μπενάκης που είναι στην 11η θέση τους ίδιου στόλου.
Οι τελικοί συνεχίζονται σήμερα και το medal race είναι προγραμματισμένο για τις 13 Ιουλίου.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib