Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

offshorepaschalidis - trigonistornado

Κώστας Τριγκώνης: Στη ζωή δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το “ταξίδι”

Κείμενο: Κώστας Τριγκώνης
Έχουν περάσει 3 ημέρες από τότε που φτάσαμε στα Χανιά μαζί με τον Ντάνη διασχίζοντας όλο το Αιγαίο πέλαγος χωρίς καμία στάση.
Με ρώτησαν πολλοί φίλοι πώς και δεν έχω γράψει κάτι ακόμη. Η αλήθεια είναι πως και εγώ απόρησα λίγο με τον εαυτό μου μιας και συνήθως αμέσως μετά από κάποιον αγώνα η προσπάθεια μας έγραφα κάτι για αυτό.
Στην περίπτωση όμως του Aegean crossing τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.
Η όλη διαδικασία ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Οι εναλλαγές συνθηκών και συναισθημάτων θα τολμούσα να πω καταιγιστικές. Μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συνδυάσω όλα αυτά τα διαφορετικά αισθήματα που μου δημιούργησε αυτό το ταξίδι, να παντρέψω όλες αυτές τις εμπειρίες που βίωσα και έζησα σε αυτό το 3ημερο.
Πήρα τον χρόνο μου μέχρι να κάτσει η σκόνη και η βαβούρα. Μέχρι να δω τα πράγματα ξεκάθαρα. Να ηρεμήσω λίγο μετά από 3 ημέρες εντατικής προσπάθειας και υπομονής (μπουνάτσα γαρ).
Στο σημερινό κείμενο δεν θα περιγράψω το ταξίδι. Αυτό θα το κάνω αργότερα για να έχουμε να λέμε ιστορίες τον χειμώνα!! (όχι τόσο αργότερα!!).

Αυτό που νιώθω την ανάγκη όμως να πω είναι ότι μαζί με τον Ντάνη για μια ακόμη φορά τα καταφέραμε.
Όχι δεν “ευλογούμε” τα γένια μας (αποκτήσαμε και τέτοια στο ταξίδι) απλά θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.
Διάβασα σε διάφορα sites σχόλια φίλων και αναφορές για το εγχείρημα μας τα οποία μιλούσαν για “ήρωες”, “άθλους” κλπ, κλπ. Και θα ήθελα να πω κάτι για όλα αυτά τα σχόλια.
Κατ΄αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας αγκαλιάσατε σε αυτή την προσπάθεια που κάναμε. Δυστυχώς όμως ούτε ήρωες είμαστε ούτε άθλο κάναμε.
Είμαστε απλά 2 άνθρωποι οι οποίοι λατρεύουμε αυτό που κάνουμε.
Μας εξιτάρει αφάνταστα το να θαυμάζουμε αυτό που απλόχερα μας προσφέρει η φύση όπως και το να ανακαλύπτουμε τα όρια μας.
Θέλουμε να βάζουμε στόχους και μέσα από ομαδική και οργανωμένη δουλειά να τους πετυχαίνουμε. Να βρίσκουμε καινούργιους τρόπους για να περνάμε στον κόσμο θετικά μηνύματα για το άθλημα μας έτσι ώστε να φέρνουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους κοντά στη θάλασσα.
Μα πάνω απ όλα να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι χωρίς καμία δόση υπερβολής.
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στην συμβολή της ομάδας μας στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Θα τους αναφέρω όλους έναν έναν.
Ο Αντώνης Καραγιάννης, Ανέστης Καραγιαννίδης, Αλέξης Ταγαρόπουλος, Νίκος Μαύρος, Αρμάντο Ορτολάνο, Γιώργος Γεροντόπουλος (ο υποδιοικητής μου στην Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος... έχει να πέσει ποινολόγιο από Δευτέρα...).
Σε αυτούς θα ήθελα να πω ότι χωρίς την βοήθεια τους στην εκτέλεση του όλου εγχειρήματος δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Επίσης ότι ο Ντάνης και ο Κώστας ήτανε απλά το μέσο για να δουν και αυτοί τον κόπο τους να πιάνει τόπο.
Είναι μια απίστευτη ομάδα την οποία μπορείς να εμπιστεύεσαι 100% κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του χορηγού μας που στήριξε αυτή την προσπάθεια (Red Bull), τον Παναγιώτη Γκαρμάτη, την Έφη Παπαδοκοκολάκη, την Βάσω Μπατσομήτρου, την Σάντρα Βασιλοπούλου τον Jimmy (ο άνθρωπος των μυστικών επιχειρήσεων), όπως και τον Samo Vidic (φωτογράφος) και την Κοψιάς and the gang (XYZ productions) για τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που έδειξαν σε έναν χώρο άγνωστο για αυτούς (θάλασσα).
Την marinepool για τον ιματισμό των ανθρώπων όπως και τον πολύ καλό φίλο Γαβριήλ Μαβρέλη και τις εταιρίες GET MAP ΕΠΕ και TERRA ΕΠΕ για το live tracking.

Τελευταίο αφήνω τον δάσκαλο μας Κύριο Νότη Μπατσή ο οποίος μας δίδαξε τόσα πολλά πράγματα για την ναυσιπλοΐα και τον προσανατολισμό με τα αστέρια όπως και για τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές του αιγαίου πελάγους.
Τον βγάλαμε από τα ρούχα του τον άνθρωπο με τις επιλογές στρατηγικής που κάναμε στη θάλασσα!! Τώρα κάτι μάθαμε όμως!!


Να είστε όλοι καλά και και να ετοιμαστείτε για τις επόμενες περιπέτειες μας!!!


Υ.Γ. Στη ζωή δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το “ταξίδι” όπως και το γεγονός ότι η θάλασσα δημιουργεί άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Welcome on board λοιπόν!

Κώστας Τριγκώνης

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib