Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

aegean rallyhorcoffshore

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ

Λιγότερα από δυο εικοσιτετράωρα απέμειναν για την εκκίνηση του 48ου Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με την αμέριστη υποστήριξη της AMITA MOTION.
Ο μακροβιότερος και πλέον σημαντικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ανοιχτά του Φαλήρου έχοντας για μια ακόμη φορά σημαντικούς προορισμούς προκειμένου να αναδείξει τον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο ως κέντρο ναυταθλητισμού και θαλάσσιου τουρισμού.
Τα 35 σκάφη που θα πάρουν μέρος ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και συμμετοχές από τις Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ουκρανία και Ιταλία θα δοκιμαστούν σε μια διαδρομή 450 ναυτικών μιλίων προκειμένου να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο που αναδεικνύει τη ναυτοσύνη και την ιστιοπλοϊκή ικανότητα των πληρωμάτων.

“Είναι γνωστή σε όλους μας η προσπάθεια που κάνει ο ΠΟΙΑΘ προς την κατεύθυνση αυτή με τη διοργάνωση αγώνων ανοιχτής θαλάσσης και κυρίως από το 1964 του Ράλλυ Αιγαίου.
Επιπλέον μέχρι σήμερα ο ΠΟΙΑΘ έχει διοργανώσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτής θαλάσσης στα οποία μετείχαν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι του κόσμου και οι αγώνες προβλήθηκαν σε πολλά διεθνή κανάλια” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης κατά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ομίλου.
Την εκκίνηση του 48ου Ράλλυ Αιγαίου την Παρασκευή στις 4μμ. θα δώσει από την κανονιοφόρο ΤΟΛΜΗ του Πολεμικού Ναυτικού που θα συνοδεύσει τα σκάφη στον αγώνα ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.
Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και νικητές περασμένων ετών όπως o Δημήτρης Δεληγιάννης με το ΒΟΟΚΕR AMITA MOTION που είχε κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου του 2010 αλλά και ο Περικλής Λιβάς που μαζί με τον Νίκο Λάζο είχαν τερματίσει πρώτοι με το OPTIMUMM σε παλαιότερες διοργανώσεις.
“Πρόκειται για τις πιο δυναμικές συμμετοχές της τελευταίες δεκαετίας κι αυτό ανεβάζει τον συναγωνισμό στα ύψη” τόνισε ο Δημήτρης Δεληγιάννης που έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου για να καταλήξει “Στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΟΙΑΘ θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που έχουν αφιερώσει κομμάτι από τη ζωή τους για να πραγματοποιείται επί 48 χρόνια το Ράλλυ Αιγαίου”.
Ιδιαίτερα αξιόλογη και η παρουσία της περιφέρειας στην φετινή διοργάνωση αφού τα 12 από τα 35 συμμετέχοντα σκάφη έρχονται από την Κέρκυρα, την Καλαμάτα, το Ηράκλειο, τη Σάμο και το Βόλο.
Την προσπάθεια όλων των ιστιοπλόων στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η AMITA MOTION o εκπρόσωπος της οποίας, τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου “Μέσα από αυτή την αθλητική γιορτή οι ιστιοπλόοι αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το “ευ αγωνίζεσθε” και παράλληλα γίνονται πρεσβευτές της ναυτικής παράδοσης και κουλτούρας αλλά και της σπάνιας ομορφιάς της χώρας μας”
Ιδιαίτερος σταθμός του φετινού Ράλλυ Αιγαίου οι Οινούσσες. Ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Αγγελάκος ήταν παρών στην συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων τόνισε “περιμένουμε να καλωσορίσουμε τους ιστιοπλόους του 48ου Ράλλυ Αιγαίου. Να τους ευχηθούμε καλούς πλόες και να στέλνουν πάντα το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα”
Το Ράλλυ Αιγαίου έχει αποδείξει σε όλη την πορεία της ζωής του ότι διαθέτει οικολογική συνείδηση. Φέτος θα συνεργαστεί στενά με τη μη Κυβερνητική Οργάνωση “Προστασία της Φύσης” που είναι και ο Εθνικός χειριστής του προγράμματος “Γαλάζιες σημαίες” όπως τόνισε και η εκπρόσωπός της κυρία Δαρεία Βουρδούμπα κατά την συνέντευξη Τύπου .
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και του Ράλλυ Αιγαίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την εξέλιξη του 48ου αγώνα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.aegeanrally.gr ενώ το ψηφιακό κανάλι ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ + θα μεταδίδει καθημερινά 30λεπτες ανταποκρίσεις.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ με καθημερινή εκπομπή, η ΕΡΑ Σπορ, καθώς και διαδικτυακοί χορηγοί το CONTRA.GR και το DAILYMOTION.gr.
Επίσης όπως τα τελευταία χρόνια συμβαίνει, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας με την βοήθεια της εταιρίας G4S θα μπορούν να ζήσουν μέσω του internet το Ράλλυ ζωντανά στην διεύθυνση www.aegeanrally.gr καθώς και από τις σελίδες του FACEBOOK (48th Aegean Rally) και του Twitter (@aegean_rally).

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib