Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek Regattasoffshore

Το σκάφος "Code Zero Vodafone" νικητής στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης του Ν.Ο.Χίου

|Δελτίο Τύπου: Ν.Ο.Χίου|
Αγώνων Συνέχεια…
Η έντονη φετινή ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου.

Εννέα ιστιοφόρα σκάφη και 60 ιστιοπλόοι βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης το Σάββατο έξω από τον Ναυτικό Όμιλο Χίου.
Ένα βοριαδάκι εντάσεως 15 κόμβων ανέβασε την αδρεναλίνη των αγωνιζομένων. Κατά την διαδικασία της εκκίνησης ένας άστοχος ελιγμός μεταξύ των σκαφών Dragon και Aeras οδήγησε σε σύγκρουση με αποτέλεσμα να ανέβει ακόμα περισσότερη η ένταση του αγώνα. Τα δύο σκάφη αποχώρησαν από το στίβο ενώ τα υπόλοιπα εφτά συνέχισαν την ιστιοδρομία με προορισμό τα Καρδάμυλα.

Στο αγωνιστικό μέρος της ιστιοδρομίας τα σκάφη εκμεταλλευόμενα το φρέσκο αεράκι ταξίδεψαν όρτσα προς το βόρειο ανατολικό άκρο της Χίου. Οι αλλεπάλληλες διασταυρώσεις των σκαφών στο ανέβασμα τους καθώς και η τακτική που επέλεξε το καθένα ήταν οι παράγοντες που έκριναν και τον νικητή.
Την γραμμή του τερματισμού έκοψε πρώτο το σκάφος Code Zero – Vodafone, το οποίο κέρδισε και την ιστιοδρομία καθώς κάλυψε το απαιτούμενο handicap από τα άλλα σκάφη.
Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το σκάφος Aegean του Αθλητικού Ομίλου Αιγαίου ενώ στην τρίτη θέση κατέλαβε το σκάφος Vertigo των Σ.Βασιλάκη – Ι.Κάβουρα.
Τα σκάφη διανυκτέρευαν στα Καρδάμυλα περιμένοντας την εκκίνηση της επόμενης ημέρας.
Την Κυριακή το πρωί τα εφτά σκάφη εκκίνησαν μέσα από τον κόλπο των Καρδαμύλων με προορισμό το λιμάνι της Χίου ταξιδεύοντας όμως βόρεια των Οινουσσών.
Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 12:00 προσφέροντας ένα πολύ ωραίο θέαμα σε όσους βρέθηκαν εκεί. Η μέτρια ένταση του ανέμου ταλαιπώρησε λίγο τα πληρώματα μέχρι την έξοδο των σκαφών από τον κόλπο των Καρδαμύλων, αλλά στην συνέχει η αλλαγή διεύθυνσης και έντασης του ανέμου αποζημίωσε τους πάντες καθώς τα σκάφη άρχισαν να ταξιδεύουν πλαγιοδρομία με μπαλόνια.
Τα τρία μεγάλα σκάφη του στόλου Kleopatra, Aegean και Code Zero – Vodafone κρατήθηκαν μπροστά στο στίβο και διέσχισαν πολύ γρήγορα την απαιτούμενη διαδρομή, ενώ τα μικρότερα Vertigo, Aeras, Leucipe, Calypso έμεινα λίγο πιο πίσω κρατώντας μία ελεγχόμενη απόσταση. Η υψηλή θερμοκρασία της στεριάς όμως δημιούργησε ένα έντονο ανοδικό ρεύμα με συνέπεια λίγα μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού τα πρώτα σκάφη να μείνουν σχεδόν ακίνητα. Η συγκεκριμένη καιρική συνθήκη, έδωσε την δυνατότητα στα μικρότερα σκάφη να πλησιάσουν και να ανακατέψουν την τράπουλα.
Την πρώτη θέση κέρδισε το σκάφος Code Zero – Vodafone, την δεύτερη το Kleopatra του Δ. Χουλάκη, ενώ την τρίτη το σκάφος Leucipe των Μ. Τσατασρώνη και Μ. Λαμπρινάκη, κάνοντας την καλύτερη φετινή του ιστιοδρομία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις φετινές ιστιοδρομίες υπάρχει έντονος συναγωνισμός, καθώς οι πρώτες θέσεις κρίνονται με διαφορές λίγων λεπτών ή και δευτερολέπτων. Τα πληρώματα των σκαφών δείχνουν να απολαμβάνουν την πίεση των ιστιοδρομιών και εμφανίζονται καλύτερα από αγώνα σε αγώνα. Καθοριστική βέβαια είναι η παρουσία του Παύλου Αρβανίτη, προέδρου της επιτροπής αγώνων, καθώς χωρίς την δική του βοήθεια δεν θα μπορούσε να διεκπεραιωθεί καμία ιστιοδρομία.
Ο τελευταίος αγώνας για την θερινή περίοδο θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου και θα αποτελέσει την τελευταία πρόβα των σκαφών πριν από την συμμετοχή τους στα δύο πολύ μεγάλα ιστιοπλοϊκά event που ακολουθούν τον Αύγουστο.
Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (6-13 Αυγούστου στην Σκόπελο)και για την Aegean Regatta 2011 (21 – 27 Αυγούστου Σάμο – Λέρο – Νίσυρο – Ρόδο).

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib