Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Code Zero VodafoneeditorialinterviewTeam Presentation

CODE ZERO - VODAFONE μια δυναμική ιστιοπλοϊκή ομάδα από τη Χίο


Έχουμε καιρό να αναρτήσουμε κάποια νέα παρουσίαση ομάδας ή κάποια συνέντευξη αθλητή, οπότε είναι καιρός να συνεχίσουμε τις παρουσιάσεις μας.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια νέα ομάδα από την περιφέρεια, ειδικότερα από την Χίο, που παρόλο που βρίσκεται μακρυά από τα ιστιοπλοϊκά "κέντρα" έχει βάλει στόχο να έχει μια δυναμική παρουσία τόσο στους τοπικούς αγώνες που πρωταγωνιστεί, όσο και στις μεγαλύτερες διοργανώσεις που συμμετέχουν σκάφη από όλη τη χώρα.
Η ομάδα
CODE ZERO - VODAFONE είναι μια από τις ομάδες που έχουν μια δυναμική και μια διάθεση που υπερκαλύπτει το πρόβλημα της απόστασης από το κέντρο και σίγουρα είναι μια από τις ομάδες που κάνει ιστιοπλοΐα γιατί πραγματικά το απολαμβάνει.
Μιλήσαμε με τον Μιχάλη Μπελεγρή που είναι ο ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του σκάφους και ο κυβερνήτης του και μας έδωσε μια πολύ ωραία συνέντευξη παρουσιάζοντας την ομάδα και τη φιλοσοφία της παρέας που αποτελεί το πλήρωμα του CODE ZERO - VODAFONE.ISTiOSELIDA: Πως ξεκίνησες την ιστιοπλοΐα, υπήρξε κάποιος που σε ώθησε, και σε ποιον όμιλο; Το κάνεις επαγγελματικά ή μόνο ως χόμπι;
Μιχάλης:
Η ιστιοπλοΐα μπήκε πολύ ξαφνικά στην ζωή μου. Το 2000 σε ηλικία 17 ετών, ο πατέρας μου Γιώργος αποφασίζει να αγοράσει ένα μικρό ιστιοφόρο dufour 3800 (32ft).
Το καλοκαίρι του 2001 γνώρισα την αγωνιστική ιστιοπλοΐα στην ανοικτή θάλασσα μέσω της πρωτοεμφανιζόμενης διοργάνωσης Aegean Regatta 2001. Ο Σεπτέμβρης του 2001 με βρίσκει στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών τα πρωινά και στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης τα απογεύματα. Από τότε και μέχρι σήμερα ιστιοπλοΐα κάνω καθημερινά, είτε μπαίνοντας στην θάλασσα, είτε οργανώνοντας διάφορες δραστηριότητες, είτε απλά διαβάζοντας. Όχι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά απλά της αφιερώνω σχεδόν όλο τον ελεύθερο μου χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι στην Θεσσαλονίκη μου έμαθαν να αγαπάω το συγκεκριμένο άθλημα με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Μέχρι το 2006 που έμεινα εκεί έτρεχα ως πλήρωμα σε διάφορα σκάφη, παίρνοντας από το καθένα πολλές εμπειρίες. Κάθε καλοκαίρι όμως συμμετείχα στην Aegean Regatta «οικογενειακά», με τον πατέρα μου, την αδερφή μου Λυδία (μόλις 8 ετών το 2001) και τον αδερφό μου Νίκο, προσπαθώντας να μεταφέρω στο νησί όλες εκείνες της εμπειρίες και τις εικόνες που είχα ξεσηκώσει από την Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκομαι σχεδόν κάθε μέρα μέσα στην θάλασσα καθαρά ερασιτεχνικά (με όλη την σημασία της λέξης).

ISTiOSELIDA:
Γιατί κάνεις ιστιοπλοΐα; Τι σου προσφέρει;
Μιχάλης:
Η ιστιοπλοΐα είναι τρόπος ζωής, ζεις διαφορετικά, σκέφτεσαι θετικά και αντιλαμβάνεσαι εναλλακτικά. Όλα αυτά είναι η ιστιοπλοΐα για μένα. Εθίζεσαι σε αυτή, και χρειάζεσαι την δόση σου…
Ξέρεις ότι όταν λύσεις το σκάφος και βγεις έξω από το λιμάνι όλα διαφοροποιούνται, οι σκέψεις σου, οι αισθήσεις σου και τα συναισθήματα σου. Πολλές φορές μου έρχεται στο μυαλό κάτι που είχε γράψει ο Θάνος Ανδρόνικος στο περιοδικό yachts εκεί στις μπροστινές σελίδες «Η ιστιοπλοΐα είναι μία μικρογραφία της ζωής, μετά την καταιγίδα έρχεται η μπουνάτσα με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που οι καλές στιγμές διαδέχονται τις δύσκολες και τελικά σου δημιουργούνται συναισθήματα που απλά σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός.»

ISTiOSELIDA:
Ο μεγαλύτερος θρίαμβος;
Μιχάλης:
Τον περιμένω ακόμα αλλά μπορεί και να μην το θέλω. Φοβάμαι ότι μετά τον θρίαμβο υπάρχει η απόσυρση και εμένα μ αρέσει εδώ…

ISTiOSELIDA:
Η μεγαλύτερη απογοήτευση;
Μιχάλης:
Δεν έχω νιώσει απογοήτευση, έχω ζήσει αρκετές στεναχώριες, δύσκολες στιγμές που απαιτούσαν ιδιαίτερη διαχείριση, αλλά απογοήτευση δεν μπορείς να νιώσεις για κάτι που αγαπάς. Και ευτυχώς την ιστιοπλοΐα την αγαπάω έτσι όπως είναι, με τις καλές και τις άσχημες στιγμές. Στις καλές χαμογελάς και πανηγυρίζεις, τις άσχημες τις διαχειρίζεσαι και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

ISTiOSELIDA:
Ποιος είναι ο ιστιοπλοϊκός σου ήρωας;
Μιχάλης:
Ήρωας είναι ο Popay... αλλά δυστυχώς εκείνος ανήκει στον χώρο των κόμικς…. Στην ιστιοπλοΐα υπάρχουν προσωπικότητες και όταν μιλάμε για τέτοιες μου έρχεται στο μυαλό ο Νότης Μπατσής, καθισμένος στο πίσω ρέλι του De mar a mar να τιμονεύει.
Πάντως χρωστάω πολλά σε πάρα πολύ κόσμο στην Θεσσαλονίκη γιατί με έκαναν ιστιοπλόο.

ISTiOSELIDA:
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τύπος σκάφους;
Μιχάλης:
Απλά λιτά και απέριττα TP52 και αν με ρωτάς και για αγαπημένο αγώνα… Transpac.

ISTiOSELIDA:
Ποιο είναι το γρηγορότερο που έχεις πάει με ιστιοπλοϊκό;
Μιχάλης:
Κάποια στιγμή είδα στο δρομόμετρο του mumm 36 να γράφει 17kts, αλλά νομίζω ότι ένιωσα περισσότερο τρόμο όταν είχα δει 12kts στo dufour3800.

ISTiOSELIDA:
Τι είδους αγώνες προτιμάς και γιατί; Match Race, Fleet Race, offshore, όρτσα-πρύμα κτλ. Μιχάλης: Νομίζω οι fleet races έχουν μία άγρια ομορφιά. Συναγωνίζεσαι διαφορετικά σκάφη και χρειάζεται εκτός από τακτική να μάθεις και στρατηγική. Η ανοικτή θάλασσα τα έχει όλα και offshore και inshore και όρτσα πρύμα, έτσι είναι και κατά την ταπεινή γνώμη έτσι θα πρέπει να είναι.

ISTiOSELIDA:
Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα;
Μιχάλης:
Δε θα το πιστέψεις, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι ιστιοπλοϊκή, αλλά έχει να κάνει με την ιστιοπλοΐα. Θεωρώ ότι μεγαλύτερη πρόκληση από το να μπορέσεις να κρατήσεις την ιστιοπλοΐα στην ζωή σου δεν υπάρχει.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν τι εννοώ….

ISTiOSELIDA:
Έχεις φοβηθεί πότε στη θάλασσα;
Μιχάλης:
Έχοντας μεγαλώσει σε ένα νησί του ανατολικού αιγαίου και βλέποντας κάθε μέρα, κάθε καλοκαίρι το μελτέμι να περνάει «φουριόζικο» από το στενό Χίου Ψαρών, μία λογική απάντηση θα ήταν όχι.
Εγώ όμως την θάλασσα την φοβάμαι κάθε φορά που μπαίνω στο σκάφος, δεν θέλω να την προκαλώ, αλλά ευτυχώς την αγαπάω πολύ περισσότερο. Νομίζω ότι σε συνδυασμό με τον άνεμο είναι οι καλύτεροι καθηγητές για να σου διδάξουν τον ορισμό της ύβρεως.

ISTiOSELIDA:
Πως προέκυψε η ομάδα και το όνομα;
Μιχάλης:
Το 2005 λίγο πριν γυρίσω μόνιμα Χίο, άρχισα να παίρνω τους φίλους μου από τα χόμπι τους και να τους κάνω ιστιοπλόους. Ήθελα κάποια στιγμή να δημιουργηθεί μια μαγιά που θα εξελισσόταν σε αγωνιστική ομάδα.
Κάπως έτσι το φανταστήκαμε με τον Μιχάλη Τέττερη και τον Γιώργο Μπουσέ. Με όποιο σκάφος και να τρέχαμε ήμασταν μαζί, μέχρι που το Σεπτέμβριο του 2010 γυρνώντας από την Aegean Regatta είπαμε ότι είναι η ώρα να πάρουμε ένα δικό μας σκάφος, ή καλύτερα ένα σκάφος για εμάς. Το όνομα προέκυψε αυθόρμητα και υποδηλώνει την αρχή.

ISTiOSELIDA:
Πόσα χρόνια υπάρχει η ομάδα; Δώσε μας ένα σύντομο βιογραφικό (χρονολογίες, σκάφη, και άνθρωποι κλειδιά του παρελθόντος).
Μιχάλης:
Όσο βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη έτρεξα σε αρκετά σκάφη, αλλά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ χρωστάω στο Γιώργο Ματσικίδη, ο οποίος μου έμαθε τι σημαίνει να είσαι κυβερνήτης ενός σκάφους.
Με τον Μιχάλη και τον Γιώργο τρέχουμε μαζί από το 2005. Από τότε μέχρι και το 2009 αποτελούσαμε πλήρωμα στον Ωρίωνα dufour 3800. O Μιχάλης πλώρη, ο Γιώργος trimmer και εγώ τιμόνι. Το 2010 τρέχαμε το Kleopatra ένα Apollo 12 του Δημήτρη Χουλάκη. Και στο τέλος του χρόνου φέραμε Χίο ένα Mumm 36, το παλιό Modus Viventi III.

ISTiOSELIDA:
Ποια είναι τα άτομα που απαρτίζουν σήμερα την ομάδα και τι κάνει ο καθένας;
Μιχάλης:
Στη code zero sailing team ανήκουν 10 αθλητές και συγκεκριμένα:
Μιχάλης Μπελέγρης Κυβερνήτης / Ιδιοκτήτης
Μιχάλης Τέττερης trimmer φλόκου - guy / Ιδιοκτήτης

Γιώργος Μπουσές trimmer μαΐστρας/ Ιδιοκτήτης

Γανιάρης Παύλος bowman

Μουσουρούλης Κώστας RBO (running backstay operator)

Σφυράκη Γεωργία RBO

Τσαρδάκα Τατιάνα pitman

Ταναινή Ξένια trimmer μπαλονιού – φλόκου

Φανουράκη Μαρίνα Mastman

Ερμιώνη Γκιάλη trimmer φλόκου

ISTiOSELIDA:
Ποιες είναι οι σημαντικότερες διακρίσεις της ομάδας;
Μιχάλης:
Όσο τρέχαμε και οι τρεις μαζί είχαμε πάρει κάποιες καλές θέσεις
2005: 1η θέση Aegean Regatta ORC CLUB 2005: 1Η θέση Ranking list του ανατολικού αιγαίου 2007: 2η θέση σε ισοβαθμία με τον πρώτο στην Aegean Regatta ORC club 2007: 1Η θέση Ranking list του ανατολικού αιγαίου

ISTiOSELIDA:
Σύστησέ μας το σκάφος.
Μιχάλης: Το σκάφος είναι ένα mumm 36 σχεδιασμένο από τον B. Farr και κατασκευασμένο από την Carrolls Marine. Είναι ένα αρκετά γρήγορο σκάφος, το οποίο όμως θέλει λίγη δεξιοτεχνία, ή αλλιώς όρεξη για δουλειά. Εάν θέλεις με πιστεύεις, το συγκεκριμένο σκάφος το είχα ερωτευτεί από την Aegean Regatta του 2002. Βέβαια τότε δεν μπορούσα να το αποκτήσω.

ISTiOSELIDA:
Με ποια κριτήρια επιλέξατε το συγκεκριμένο σκάφος;
Μιχάλης:
To 2010 νομίζω ότι και για τους τρεις μας ήταν μία χρονιά ιδιαίτερη. Αποφασίζουμε να τρέξουμε με το Kleopatra και οργανώνουμε μία ομάδα με σκοπό να πάμε στην ΔΙΕΒΑ στο Πόρτο Καράς και στην Aegean Regatta.
Στην πρώτη διοργάνωση δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε καθώς μετά από πολλές λάθος συνεννοήσεις βρεθήκαμε να τρέχουμε στην κατηγορία IRC με άλλα 8 σκάφη όλα καθαρά αγωνιστικά. Ο αέρας μονίμως κάτω από 10 μίλια με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία ελπίδα. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να πάρουμε ένα δικό μας σκάφος, με πιο αγωνιστικές διαθέσεις. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Regatta όπου στην τελευταία ιστιοδρομία με πολύ χαμηλή ένταση ανέμου χάνουμε την πρώτη θέση της κατηγορίας μας. Εμφανώς εκνευρισμένος φεύγω από το λιμάνι του Μολύβου στην Λέσβο, όπου λίγα μέτρα πριν το ταξί βρίσκω τον Στέλιο Καστερά. Με βλέπει εκνευρισμένο και με το ήρεμο και πράο ύφος του μου λέει, γιατί δεν πας να πάρεις ένα mumm 36……. Και έτσι έγινε. Θα μου πεις δεν είναι κριτήριο αυτό και εγώ θα σου πω δίκιο έχεις!

ISTiOSELIDA:
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την αγωνιστική χρονιά, ειδικά με το νέο σκάφος;
Μιχάλης:
Όλοι η ομάδα φέτος έχει δουλέψει πάρα πολύ, από τον Δεκέμβριο με τα παιδιά προπονούμαστε σε στεριά και θάλασσα. Δουλέψαμε πολύ σε θεωρητικό επίπεδο, βελτιώσαμε αρκετά την φυσική κατάσταση και μόλις ολοκληρώθηκε το ρετουσάρισμα του σκάφους μπήκαμε στην θάλασσα.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα μέλη της ομάδας δεν έχουν ιδιαίτερη αγωνιστική εμπειρία, όμως έχουν τρελή θέληση σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δεν ξέρω τι πρόβλεψη να κάνω. Φέτος θα λάβουμε μέρος στον ΧΧΙΙ αγώνα Σποράδων, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, στην Aegean Regatta 2011, στους τοπικούς αγώνες εδώ στην Χίο, και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάμε και στον Αγώνα της Ύδρας. Εάν κάτι από αυτά μπορούσα να κερδίσω αυτό που θα διάλεγα θα ήταν η Regatta. Εδώ στην ανατολική πλευρά της Ελλάδας χρωστάμε πολλά σε αυτή την διοργάνωση.

ISTiOSELIDA:
Έχει ακουστεί ότι τα δυο συστήματα, IRC - ORC, θα συγχωνευτούν, ποια είναι η άποψη σου;
Μιχάλης:
Στο χώρο της ιστιοπλοΐας έχω ασχοληθεί αρκετά με τα οργανωτικά και παρακολούθησα όλη την ιστορία από την αρχή. Έχει γίνει πολύ χαμός για το τίποτα με τα συστήματα καταμέτρησης.
Τα πράγματα είναι απλά μαθηματικά, οι σχεδιαστές (αυτή είναι η δουλειά τους) προσπαθούν να βρουν τα κενά σε κάθε σύστημα και να σχεδιάσουν σκάφη που ενώ είναι γρήγορα φαίνονται αργά. Κάποιοι επιλέγουν το IRC και κάποιοι άλλοι το ORC. Οι ιδιοκτήτες τώρα, βλέπουν που το σκάφος «κλέβει» περισσότερο και αποφασίζουν που θα τρέξουν. Από την στιγμή που τρέχουμε με handicap δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βρεθεί ένα σύστημα που σε όλες τις συνθήκες για όλα τα σκάφη και σε όλα τα είδη αγώνων να είναι δίκαιο. Κάποιες φορές θα «κλέβει» και κάποιες άλλες θα σε «κλέβουν». Αυτό το ξέρεις όμως και δέχεσαι να παίξεις αυτό το παιχνίδι που έχει συγκεκριμένους κανόνες. Με μία πιθανή συγχώνευση των δύο συστημάτων δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι. Πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε και πάλι τα ίδια θα συζητάμε. Αλλά να σου πω και κάτι άλλο, είμαστε σίγουροι όλοι ότι θέλουμε (εάν αυτό γινόταν) ένα τέλειο σύστημα; Γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές φορές που δικά μας λάθη σε ένα αγώνα τα φορτώνουμε στο σύστημα ισοζυγισμού και έτσι έχουμε το τέλειο άλλοθι και περνάμε και όλοι πάρα πολύ καλά.

ISTiOSELIDA:
Πως κρίνετε το επίπεδο των αγώνων, και αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά, στην Ελλάδα;
Μιχάλης:
Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, καθώς ως μέλος του Ναυτικού Ομίλου Χίου είμαι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Aegean Regatta. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό ισχύει και στον χώρο μας.
Θεωρώ ότι όσοι βρίσκονται γύρω από τα οργανωτικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ξοδεύουν προσωπικό χρόνο και χρήμα, και πιστέψτε με έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Οι περισσότεροι το κάνουν επειδή αγαπούν τον χώρο, το άθλημα και θέλουν και οι ίδιοι να περνάνε καλά. Αυτό που ίσως πρέπει πλέον να διαφοροποιηθεί είναι ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας και να πιστέψουμε ότι μεγάλες διοργανώσεις, άρτια οργανωμένες και με μεγάλη επιτυχία μπορούμε να πετύχουμε και μόνοι μας, χωρίς την στήριξη κάποιου φορέα. Εάν υπάρχει καλώς να έλθει, αλλά να μην είναι προαπαιτούμενη. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον των αγώνων ανοικτής θάλασσας. Επιτέλους η ιστιοπλοΐα βγαίνει από το καβούκι της και αρχίζει να πουλάει.

ISTiOSELIDA:
Πόσο δύσκολο, και οικονομικά αλλά και προσωπικά, είναι να διατηρήσεις και να συντηρήσεις μια τέτοια προσπάθεια; Πως τα καταφέρνετε; Χορηγοί; Μιχάλης: Η συντήρηση ενός σκάφους στην επαρχία είναι λίγο οικονομικότερη από ότι στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό όμως από το να οργανώσεις μία αγωνιστική ομάδα, με προσδοκίες, συμμετοχές σε αγώνες εκτός της περιφέρειας σου είναι τελείως διαφορετικό. Χρειάζεται κόπο, χρόνο, χρήμα και πολύ προσωπική δουλειά. Ευτυχώς είμαστε με τα παιδιά του πληρώματος μία παρέα και όλοι βοηθάνε πάρα πολύ. Αλλιώς θα έπρεπε να παρατήσουμε τις δουλειές μας και ν’ ασχολούμαστε μόνο με αυτό. Είναι το χόμπι μας, απασχολεί πολύ μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας και άρα εξοικονομούμε χρήματα από άλλες δραστηριότητες για την ιστιοπλοΐα. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

ISTiOSELIDA:
Φέτος η κρίση σας επηρέασε; Πως καταφέρατε μια ομάδα της περιφέρειας και έχετε μια τόσο μεγάλη εταιρία ως χορηγό;
Μιχάλης:
Όπως σου είπα στην περιφέρεια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά απ’ ότι στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Όταν οι δύο πόλεις βρίσκονται σε υπερβολική ανάπτυξη η επαρχία δεν μπορεί να ακολουθεί και κινείται σε χαμηλότερους ρυθμούς, το ίδιο φυσικά συμβαίνει και όταν υπάρχει ύφεση.
Η χορηγία της Vodafone προέκυψε πολύ αυθόρμητα. Ετοιμάσαμε ένα κείμενο στο οποίο αναφέραμε κάποια πράγματα για το σκάφος, λίγα λόγια για όλα τα μέλη της ομάδας, μία περιγραφή των αγώνων στους οποίους έτσι κι αλλιώς θα λαμβάναμε μέρος και το στείλαμε σε διάφορες εταιρείες.
Από την Vodafone επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν «θέλουμε να στηρίξουμε μία νεαρή ομάδα ιστιοπλόων από την περιφέρεια».

Ο Γιώργος (ως αρχιτέκτονας) έκανε τις μακέτες, τους άρεσαν και έτσι προέκυψε το code zero – Vodafone. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία μας έχει βοηθήσει ήδη πάρα πολύ και το ότι το σκάφος είναι μόνιμα Χίο βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του χώρου.
Στην Χίο φέτος εμφανίστηκαν άλλα δύο σκάφη με χορηγία κάποιας εταιρείας παρασυρόμενα από το δικό μας. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταμείψουμε και εμείς με αυτό τον τρόπο την βοήθεια της εταιρείας.

ISTiOSELIDA:
Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας; Αγώνες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό;
Μιχάλης:
Στο εσωτερικό παρόλη την απόσταση νομίζω ότι θα καταφέρουμε να βρεθούμε σε όλους τους αγώνες που είπαμε. Ένας αγώνας στο εξωτερικό αποτελεί το επόμενο βήμα, το οποίο θα γίνει, σίγουρα όχι φέτος….. μη με ρωτήσεις για του χρόνου..:)

ISTiOSELIDA:
Σκέψεις για επόμενο σκάφος; Ποιο θα είναι;
Μιχάλης: Όχι δεν υπάρχει σκέψη για επόμενο σκάφος, εξάλλου όπως κατάλαβες το σκάφος πάντα προηγείται της σκέψης.

ISTiOSELIDA:
Πως είναι να είσαι σε ένα νησί μακρυά από τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα; Πως τα καταφέρνετε;
Μιχάλης:
Είναι κάτι αντίστοιχο με το να είσαι στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα και να μη φυσάει… αστειεύομαι. Είναι δύσκολο και περίεργο. Στη Χίο τρέχουμε περίπου 12 με 14 αγώνες τον χρόνο σε τοπικό επίπεδο. Προσπαθούμε οργανωτικά κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε και να δημιουργούμε συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των σκαφών. Σιγά σιγά το επίπεδο ανεβαίνει, επιπλέον προσπαθούμε να συμμετάσχουμε και σε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται σε άλλες περιφέρειες ώστε να αλλάζουμε παραστάσεις.

Πληροφορίες:

Το σκάφος αποκτήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 από τους Μιχάλη Μπελέγρη, Μιχάλη Τέττερη και Γιώργο Μπουσέ. Το παλιό όνομα του σκάφους ήταν modus viventi III και το ακόμα πιο παλιό Ιβανόης.

Για την οργάνωση του σκάφους και του πληρώματος, ζητήσαμε την βοήθεια του Θανάση Μπαξεβάνη που μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο μας έχουν βοηθήσει παρά πολύ και τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Σύντομο Βιογραφικό Μιχάλη Μπελεγρή:
Γεννήθηκε στη Χίο στις 15 Ιουνίου του 1983, αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. Από το 2000 ασχολείται με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης και κυρίως με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα.
Αποτέλεσε πλήρωμα αγωνιστικών σκαφών της Θεσσαλονίκης.
Ζει και εργάζεται στην Χίο και τον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την ιστιοπλοΐα. Το 2009 ανέλαβε το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Χίου. Από το 2010 αποτελεί μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Aegean Regatta.

http://www.codezero.gr/
Μιχάλη, ευχαριστούμε για την συνέντευξη και καλή συνέχεια στην ιστιοπλοϊκή σας παρέα... μάλλον θα τα πούμε και από κοντά φέτος στην Aegean Regatta.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib