Προφύλαξαν τα σκάφη από τη μανία του καιρού στην ΔΙΕΒΑ

Πριν ξεσπάσει το μελτέμι και αναβάλει τους αγώνες, η επιτροπή αγώνων με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και σίγουρα διαφορετικές από κούρσα σε κούρσα, βρήκε τον τρόπο, εφαρμόζοντας στίβο ολυμπιακού τριγώνου, να πραγματοποιήσει 2 ιστιοδρομίες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό τους αριθμό σε πέντε.
MELITI IV-MUSTO και ELLINIX X, ενίσχυσαν τη θέση τους στην κορυφή, αλλά αυτό που δείχνει απλησίαστο και με σημαντική διαφορά είναι το THREE SISTERS.
Οι Τσέχοι έκαναν χρήση του κανονισμού βάσει του οποίου αφαιρείται η χειρότερη σε αποτέλεσμα κούρσα και παρέμειναν στην κορυφή με διαφορά 7 βαθμών από το MELITI IV-MUSTO.
Στην 1η από τις 2 κούρσες παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση του αέρα με αποτέλεσμα τα σκάφη της ORCi B να βρουν πρόσφορα πατήματα και να δημιουργήσουν μικροεκπλήξεις. Έτσι το ΑΣΤΡΑΠΗ κέρδισε την κούρσα περνώντας σαν ‘’αστραπή από την πρωτιά!’’.

Στα IRC σκάφη η μονομαχία OPTIMUM 3 και JINETERA συνεχίζεται. Τα δύο πληρώματα έχουν έντονο συναγωνισμό και ένα μέρος του παίζεται και στη στεριά με ενστάσεις.
Αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου των δύο σκαφών είναι ότι δύσκολα μπαίνουν ανάμεσά τους άλλα σκάφη, με το ΟΞΥΓΟΝΟΝ και το MELX – ΕΨΑ μέχρι τώρα να το έχουν πετύχει μόλις δύο φορές.
Στη ξεχωριστή κατηγορία των σκαφών ORCi C – τα οποία έχουν πραγματοποιήσει 4 αγώνες με 2 από αυτούς απόστασης 28 ν.μ – το MEDOUSA II εξακολουθεί να προηγείται του QUASAR, όντας δύο πληρώματα που έχουν ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα.
ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ

Όταν ξέσπασε το μελτέμι, τα πληρώματα ασχολήθηκαν περισσότερο με την ασφάλεια των σκαφών, ενώ θεωρήθηκε αδύνατον να πραγματοποιηθεί αγώνας.
Ο άνεμος μερικές στιγμές (σπιλιάδες) έφθανε τα 8 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λιμεναρχείο έκανε σύσταση στα πλοία της γραμμής να μην πλησιάσουν το λιμάνι της Σκοπέλου αλλά αυτό του Αγνώντα, από τη νότια πλευρά του νησιού.

Τα αποτελέσματα (μετά από 5 κούρσες)

ORCi1. THREE SISTERS (Τσεχία – Μίλαν Νάτζεκ) 8,94 βαθμ.
2. MELITI IV-MUSTO (Γ. Ανδρεάδης) 15,75 ‘’
3. ELLINIX X (ΣΤ. Λεονταρίδης) 18,50 ‘’
4. BANDIT (Αντ. Κατηγιαννάκης) 19,75 ‘’
5. ALSOUMA-ALLIANZ (Θοδ. Γεωργιάδης) 25,75 ‘’
IRC1. OPTIMUM 3 (Ν.Λαζός-Περ. Λιβάς) 4,44 βαθμ.
2. JINETERA (Θ. Ανδρόνικος) 7,00 ‘’
3. ΟΞΥΓΟΝΟΝ (Λαζ. Τσαλίκης) 16,00 ‘’
4. MELX-ΕΨΑ (Στ.Παπαγιανόπουλος) 21,50 ‘’
5. ΑΝΑΤΕΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Γ. Αυγερινός) 22,00 ‘’
Για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ανοικτής θάλασσας και στις δύο κατηγορίες τα αποτελέσματα είναι όπως παραπάνω εξαιρουμένου φυσικά του THREE SISTERS.
Ακολουθεί ο μεγάλος αγώνας της διοργάνωσης απόστασης 35 ν.μ.
Προφύλαξαν τα σκάφη από τη μανία του καιρού στην ΔΙΕΒΑ Προφύλαξαν τα σκάφη από τη μανία του καιρού στην ΔΙΕΒΑ Reviewed by Panos Douros on Friday, August 12, 2011 Rating: 5

No comments:

istioselida.com. Powered by Blogger.