Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Mike SandersonoffshoreTeam SanyaVOR 2011

Mike Sanderson, Team Sanya: ...Ακούγαμε το νερό να μπαίνει μέσα στο σκάφος...

Η παρθενική εμφάνιση της Κινέζικης ομάδας στο Volvo Ocean Race στάθηκε λίγο άτυχη μιας και μερικές ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα το σκάφος τους υπέστη μια σοβαρή ζημιά και αναγκάστηκε να αποσυρθεί προσωρινά από τον αγώνα και στην συνέχεια να εγκαταλείψει οριστικά το 1ο σκέλος της διαδρομής. 
Mike Sanderson, PAUL TODD/Volvo Ocean Race
Η Team Sanya από την αρχή θεωρούνταν ένα κλικ πιο κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες όσον αφορά τις δυνατότητες της, και σίγουρα αυτό δεν οφείλεται στην επιλογή των ανθρώπων (η μόνη ομάδα με κυβερνήτη που έχει κερδίσει στο παρελθόν τον αγώνα), οι λόγοι της υστέρησης της ήταν το σκάφος, αγωνίζονται με Volvo 70 προηγούμενης γενιάς (το παλιό Telefonica Blue) και κυρίως η λιγότερη προετοιμασία που είχε αυτή η ομάδα μιας και ήταν η τελευταία συμμετοχή που επιβεβαιώθηκε. Όλα αυτά ίσως να δικαιολογούν την ζημιά που έπαθαν, ίσως και πάλι απλώς να ήταν ένα τυχαίο γεγονός που μπορεί να συμβεί και στις ομάδες με νέα σκάφη και σωστή προετοιμασία, δες Abu Dhabi.
Ο
Mike Sanderson, CEO & skipper of Team Sanya, σήμερα μας είπε για τις πρώτες εκείνες στιγμές της ζημιάς αλλά και για την απόφαση να εγκαταλείψουν το μπράτσο.
"Πηγαίναμε πολύ καλά, ήμασταν ευχαριστημένοι με την απόδοση του σκάφους και το πόσο καλά απέδιδε στον αέρα και τα μεγάλα κύματα. Δεν το πιέζαμε στο 100% και είχαμε αποφασίσει να σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν. Ξαφνικά νιώσαμε ένα πολύ περίεργο τρίξιμο και το σκάφος έγειρε σα να έσερνε την καρίνα σε μαλακή άμμο...
Ακούγαμε το νερό να μπαίνει μέσα στο σκάφος, ευτυχώς τα στεγανά τα είχαμε κλειστά. Φορέσαμε όλοι τις στολές επιβίωσης και τα σωσίβια μας, αν δεν ήταν κλειστές οι πόρτες για τα στεγανά στα σίγουρα θα είχαμε βουλιάξει. Βάλαμε τις αντλίες να δουλεύουν αλλά δεν έκαναν και σημαντική διαφορά.
Μετά από αρκετή ώρα σταθεροποιηθήκαμε και κατευθυνθήκαμε προς το κοντινότερο λιμάνι."
Ο Sanderson λέει ότι τώρα αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση οργανωτική για να προλάβουν να έχουν το σκάφος τους έτοιμο ως την εκκίνηση του 2ου σκέλους.
Team Sanya in the Mediterranean port of Motril assessing the state of
their boat after hull damage forced them to suspend racing on Leg1 of
the Volvo Ocean Race 2011-12. Credit: Team Sanya/Volvo Ocean Race
"Πρέπει να κάνουμε τις σωστές επιλογές όσον αφορά τον σχεδιασμό των κινήσεων μας για να μπούμε στον αγώνα το γρηγορότερο και έτοιμοι 100%. Πρέπει να φτιάξουμε το κήτος του σκάφους μας τέλεια, μια βιαστική λύση δεν αποτελεί επιλογή μας. Η επισκευή δεν είναι εύκολη, πρέπει να κόψουμε ένα μεγάλο κομμάτι της πλώρης και να το αντικαταστήσουμε, συνήθως μιας τέτοια δουλειά διαρκεί 2 με 3 βδομάδες, εμείς θα πρέπει να το κάνουμε σε 7 μέρες, αλλά αυτό είναι το Volvo Ocean Race και θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει για να είμαστε έτοιμοι."
Μια ακόμα ατυχία για την ομάδα του Mike Sanderson, είναι και ο τραυματισμός του πλωριού του, Andy Meiklejohn, που κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής πανιού την πρώτη νύχτα, χτύπησε το πόδι του και όπως τελικά αποδείχτηκε στο νοσοκομείο που εξετάστηκε, το είχε σπάσει.
Ο Sanderson συνοψίζοντας την απογοήτευση του είπε:
Team Sanya. Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race
"Από προσωπικής πλευράς είναι η πρώτη φορά που αναγκάζομαι να εγκαταλείψω κάποιο σκέλος αγώνα, τόσο στο Whitbread όσο και στο Volvo, οπότε είναι για εμένα είναι μια στενάχωρη στιγμή. Αλλά και για το πλήρωμα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό γιατί πηγαίναμε πολύ καλά.Σαν ομάδα μπορούμε ακόμα να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι να πάρουμε μερικές θέσεις στο βάθρο από τις άλλες ομάδες, και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και δεν έχω κανένα ενδοιασμό ότι θα καταφέρουμε να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί το συντομότερο."

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib