Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Gac PindarMatch RacingWMRT

O Ian Williams, Team GAC Pindar, για τρίτη φορά ISAF Match Racing World Champion

Ο Βρετανός Ian Williams είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Match Race (ISAF Match Racing World Champion) μετά τη νίκη του απέναντι στον Ιταλό Francesco Bruni στα ημιτελικά του Monsoon Cup.
Ian Williams takes his third ISAF Match Racing World Championship.
Photo Chris Davies/WMRT
Είναι η δεύτερη φορά στη σειρά που ένας Βρετανός παίρνει τον τίτλο, το 2010 ήταν ο Ben Ainslie και φέτος ο Ian Williams.

Ο Williams, ο οποίος έχει κερδίσει το πρωτάθλημα το 2007 και το 2008, πλέον μπαίνει στο πάνθεον των πέντε κυβερνητών (
Russell Coutts, Chris Dickson, Peter Gilmour και Ed Baird) που έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον τρεις φορές.

Μιλώντας αμέσως μετά τον αγώνα ο Williams έδωσε τα εύσημα στην ομάδα του
Team GAC Pindar, και στο πλήρωμα του Bill Hardesty, Mal Parker, Gerry Mitchell and Matt Cassidy.
Subzero Images- Monsoon Cup ©
"Είναι φανταστικό που κερδίσαμε για τρίτη φορά τον τίτλο. Είχαμε μια δύσκολη χρονιά, κερδίσαμε δυο σταθμούς του πρωταθλήματος πριν έρθουμε εδώ στο Monsoon Cup, που είναι οι περισσότερες νίκες που είχαμε ποτέ. Νιώθαμε δυνατοί σαν ομάδα, τα παιδιά είναι φανταστικά και δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει χωρίς κάποιο μέλος της ομάδας μας. Η ομάδα κατάφερε και συγκεντρώθηκε όταν χρειάστηκε, και σίγουρα το χρειαστήκαμε εδώ, στην κρίσιμη στιγμή τα καταφέραμε... Νιώθω τρελά ανακουφισμένος."
Ο ηττημένος σκίπερ ο Ιταλός Francesco Bruni, προσπάθησε να γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα κέρδιζε τον Παγκόσμιο τίτλο, με έκδηλη την απογοήτευση του είπε: 
Subzero Images- Monsoon Cup ©
"Σήμερα δεν ήταν η μέρα μου. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά με ελάχιστα λάθη, αλλά στο τέλος της μέρας το φταίξιμο είναι δικό μου. Ήμουν κατώτερος των περιστάσεων.
Όλη την εβδομάδα είχαμε καλές εκκινήσεις, αλλά σήμερα είχαμε την χειρότερη απόδοση, που αποδεικνύει ότι το μυαλό μου δε δούλευε. Είναι αποκλειστικά δική μου η ευθύνη σήμερα...
Ο Ian έκανε φανταστική δουλειά, πάντα είναι δύσκολος αντίπαλος.
Ήταν μια καλή χρονιά για εμάς και συνολικά είχαμε καλή απόδοση. Σήμερα τελειώσαμε τη χρονιά φτάνοντας τόσο κοντά στον τίτλο... είναι απογοητευτικό."
Οι μάχες στη Μαλαισία ήταν συναρπαστικές, με επίκεντρο τις μονομαχίες των Williams & Bruni που θα καθόριζαν το τίτλο του 2011. 
Subzero Images- Monsoon Cup ©
Ο Bruni έχασε 2-0 στα ημιτελικά και τους δυο αγώνες ουσιαστικά τους έχασε στην διαδικασία πριν την εκκίνηση που και τις δύο φορές πήρε πέναλτι από τον Williams. Στην πρώτη εκκίνηση δεν κατάφερε να κρατηθεί μακρυά από τον δεξήνεμο Williams και στην δεύτερη εκκίνηση έπεσε πάνω στο σκάφος του Βρετανού.
Στον επόμενο αγώνα και με το διάλειμμα που είχανε ο Bruni συγκεντρώθηκε και φάνηκε στην απόδοση του. Ο Williams πίεσε πολύ και έσπρωξε τον Bruni έξω από τη γραμμή της εκκίνησης. Ο Ιταλός ανέκαμψε και στην πρώτη σημαδούρα είχε δικαίωμα πορείας που ο Βρετανός δεν έδωσε και πήρε πέναλτι μετά από μια μικρή σύγκρουση που είχανε. Οι κριτές σηκώσανε την κόκκινη σημαία που σήμαινε ότι η σύγκρουση είχε προκαλέσει αλλαγή στις θέσεις των σκαφών και ο Bruni βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα και την τερμάτισε κιόλας μπροστά μειώνοντας σε 2-1.
Στα ημιτελικά κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να παίρνει οδηγίες κατά τη διάρκεια του αγώνα από έναν ορισμένο από τους ίδιους προπονητή.
Ο Ian Barker, Ολυμπιονίκης, ήταν ο προπονητής του Williams, ενώ ο Bruni είχε διαλέξει τον Torvar Mirsky, τον οποίο κατά τραγική ειρωνεία είχε αποκλείσει από τα ημιτελικά στερώντας του την ευκαιρία για τον τίτλο του 2011.
Ο Barker στον αποφασιστικό αγώνα πρότεινε την δεξιά πλευρά στο τελευταίο κομμάτι των όρτσα και παρόλο που η αριστερή πλευρά ήταν αυτή που όλη την ημέρα έδινε πλεονέκτημα, ο Williams πήγε δεξιά και κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά του και να την κρατήσει ως το τέλος, κερδίζοντας 3-1 τον μεταξύ τους αγώνα και ταυτόχρονα παίρνοντας τον Παγκόσμιο Τίτλο.
Τα υπόλοιπα ματς δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τίτλο μιας και οι δυο άλλοι διεκδικητές είχαν ήδη αποκλειστεί, ο Bruni & o Mirsky.
Ο τίτλος για το 2011 κρίθηκε αλλά η πρώτη θέση για το Monsoon Cup είναι ακόμα ανοικτή και θα την διεκδικήσουν και ακόμα τρεις ομάδες μαζί με αυτήν του Williams.
Η επίσημη βράβευση της ομάδας του Williams θα γίνει αύριο με την ολοκλήρωση του Monsoon Cup.
Monsoon Cup Quarter-Final Results:
Johnie Berntsson (SWE)
Berntsson Sailing Team beat Will Tiller (NZL) Full Metal Jacket Racing 3-2
Peter Gilmour (AUS) YANMAR Racing beat Phil Robertson (NZL) Team China powered by WAKA Racing 3-2
Jesper Radich (DEN) Adrian Lee & Partners beat Bjorn Hansen (SWE) Mekonomen Sailing Team 3-1
Ian Williams (GBR) Team GAC Pindar beat Francesco Bruni (ITA) Bruni Racing 3-1

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib