Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Abu Dhabi Ocean Racing TeamCamperETNZGroupama 70offshorePuma RacingTeam SanyatelefonicaVOR 2011

To Abu Dhabi Ocean Racing φεύγει για 2η φορά από το Alicante για το Cape Town

Μέσα στις επόμενες ώρες ο Ian Walker και το πλήρωμα του θα ξεκινήσουν ξανά τον αγώνα τους στο 1o σκέλος του Volvo Ocean Race 2011-12. 
Abu Dhabi Ocean Racing skippered by Ian Walker from the UK, leaves
Alicante to rejoin leg 1 of the Volvo Ocean Race 2011-12, after
dismasting in rough weather and replacing their mast.
(Credit: TIM STONTON/Volvo Ocean Race)
Κατάφεραν μέσα σε 4 μέρες από τη στιγμή που το άλμπουρο τους έσπασε λίγες ώρες μετά την εκκίνηση του 1ου σκέλους στη βίαιη, όπως αποδείχτηκε για το 1/3 του στόλου, Μεσόγειο, να εγκαταστήσουν νέο και να είναι έτοιμοι να ρίξουν το σκάφος τους ξανά στη μάχη προκειμένου να φτάσουν όσο και αν είναι δυνατόν τα 4 σκάφη που προπορεύονται.
Με τη μεσόγειο να είναι αισθητά πιο ήρεμη πλέον θα κινηθούν με τη μηχανή τους ως το σημείο που ανέβαλαν τον αγώνα τους και θα συνεχίσουν από εκεί στα στενά του Γιβλαρτάρ και μετά στον Ατλαντικό, που εύχονται να κρατήσει για κάμποσο ακόμα τους πρωτοπόρους καθηλωμένους με αργούς ρυθμούς.
Πάντως το πλήρωμα και ο κυβερνήτης του Abu Dhabi εκτός από τα πολλά χαμένα μίλια που έχουν να μαζέψουν, πρέπει να μαζέψουν και την εμπιστοσύνη τους στο σκάφος και στο άλμπουρο γιατί τα δύσκολα έπονται...

Tony Mutter on the helm and Ryan Godfrey trimming the traveler.
PUMA Ocean Racing powered by BERG during leg 1 of the Volvo
Ocean Race, from Alicante, Spain to Cape Town, South Africa
(Credit: Amory Ross/PUMA Ocean Racing/Volvo Ocean Race
Στον αγώνα για τους 4 οι θέσεις αλλάζουν συνεχώς μεταξύ των πρώτων, το Telefonica και το Groupama δίνουν σκληρή μάχη και παρόλο που έχουν διαλέξει εντελώς διαφορετική τακτική και ο διαχωρισμός του στόλου είναι τεράστιος για τόσο νωρίς στον αγώνα (περίπου 440νμ) η ουσιαστική διαφορά στη θέση τους είναι μόλις 0,7νμ! και φυσικά το Puma Racing που έχει ακριβώς την ίδια τακτική με το Telefonica είναι μόλις 3νμ πίσω από τον πρωτοπόρο.
Το Telefonica και το Puma έχουν διαλέξει μια πιο δυτική πορεία στην προσπάθεια τους να βρουν τους ευνοϊκούς, αληγείς, ανέμους που θα έπρεπε να επικρατούν, ενώ το Groupama έχει κάνει μια τολμηρή κίνηση και έχει κινηθεί πολύ νότια κατά μήκος της Αφρικής και είναι μόνο του σε σχέση με τα άλλα σκάφη...
θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά ποια κίνηση θα αποδώσει... πάντως αν του "κάτσει" του Cammas η επιλογή του θα τους "κλείσει το σπίτι" καθώς θα είναι πολύ πιο νότια και ουσιαστικά πιο κοντά στον τελικό προορισμό.
Daryl WIslang & Stuart Bannatyne doing all they can to maximise
the small amount of wind there is for CAMPER with Emirates Team
New Zealand on leg 1 of the Volvo Ocean Race to Cape Town.
(Photo by Hamish Hooper/CAMPER/Volvo Ocean Race)
Tο Camper έπεσε θύμα της αναποφασιστικότητας του και ενώ ξεκίνησε και αυτό να κινείται νότια μαζί με το Groupama τελικά άλλαξε γνώμη και ξαναβγήκε "έξω" μαζί με τα άλλα δυο σκάφη, αυτή τη κίνηση όμως του στοίχισε σε απόσταση και πλέον είναι τέταρτο περίπου 80νμ πίσω και μάλιστα σε πορεία πολύ πιο δυτική από τους ανταγωνιστές του (άρα απομακρύνεται από τον τερματισμό).
Μια ευχάριστη νότα στο Telefonica ήταν τα νέα που ήρθαν από την ISAF και την Rolex, όπου ο
Iker Martínez, κυβερνήτης, και ο Xabi Fernández, τρίμερ, κέρδισαν τον τίτλο του ιστιοπλόου της χρονιάς ως αναγνώριση της καριέρας τους μαζί, η οποία περιλαμβάνει το χρυσό στην Αθήνα και το ασημένιο μετάλλιο στο Πεκίνο στα 49er, καθώς και τρεις νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Xabi Fernandez and Iker Martinez, both from Spain, are named ISAF
sailors of the year 2011. Team Telefonica during leg 1 of the Volvo
Ocean
Race, from Alicante, Spain to Cape Town, South Africa
(Credit: Diego Fructuoso/Team Telefonica/Volvo Ocean Race)
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι πολύ σημαντικό και μας κάνει πολύ περήφανους" είπαν. "Δεν έχουμε πολλούς τρόπους να το γλεντήσουμε εδώ πάνω, αλλά φάγαμε λίγο τυρί και λίγο χοιρινό, που είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.
Θα το διασκεδάσουμε κανονικά όταν φτάσουμε στο Cape Town."
Πάντως ο Ken Read, με το PUMA Ocean Racing powered by BERG, δεν τους αφήνει και πολύ στην ησυχία τους να το γιορτάσουν. Είναι από την αρχή τους αγώνα κολλημένος στην πρύμνη τους και κάνουν ένα Volvo Ocean (Match) Race.
Μάλιστα ο Martinez είπε: "Μπορούμε ακόμα να δούμε το Puma μετά από 5 μέρες αγώνα. Αυτό μας βοηθάει να είμαστε συνέχεια σε ετοιμότητα και να πιέζουμε συνεχώς. Μάλλον θα είμαστε έτσι όχι μόνο για αυτό το σκέλος, αλλά για όλον τον αγώνα."
Οι επόμενες 24 ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Έρχεται ένα νέο μέτωπο, όχι πολύ ισχυρό, και θα πρέπει να διαχειριστούν τις θέσεις τους καλά για να βγουν κερδισμένες οι 3 ομάδες στα δυτικά.
Ο Cammas και το πλήρωμα του φαίνεται ότι εξέπληξαν όχι μόνο εμάς τους θεατές, αλλά και τα άλλα σκάφη με την τζογαδόρικη κίνησή τους. Προς το παρόν φαίνεται ότι αποδίδει η κίνηση τους να κόψουν μίλια και να πάρουν μια πιο ευθεία πορεία για τον τερματισμό, αλλά ακόμα είπαμε είναι νωρίς... 
Major damage sustained to Team Sanya during leg 1 of the Volvo
Ocean Race, from Alicante, Spain to Cape Town, South Africa
Credit: Andres Soriano/Team Sanya/Volvo Ocean Race
Πάντως όπως και οι ίδιοι είπαν πιστεύουν στην επιλογή τους... και στην τελική αν δεν τους βγει θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων και φαγητού γιατί μάλλον θα μείνουν στον Ατλαντικό για πολύ περισσότερο από όσο είχαν υπολογίσει.

Τέλος η Team Sanya, σήμερα οριστικοποίησε το πλάνο της για την επισκευή του τραυματισμένου σκάφους της. Θα στείλει το σκάφος στο Cape Town με καράβι, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει μια ομάδα να φτιάχνει ένα νέο κομμάτι για να αντικαταστήσει την σπασμένη πλώρη στο Cape Town και όταν το σκάφος φτάσει θα το τοποθετήσει... και ελπίζουν να κάνουν όλη αυτή τη δουλειά πριν από την έναρξη του inport race στο Cape Town.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib