Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Ben AinsliefinnPerth 2011

Προς το παρόν το άθλημα τρέχει πίσω από την προσπάθεια να γίνει τηλεοπτικό...

Τελικά η προσπάθεια του Ben Ainslie να κερδίσει το δέκατο Παγκόσμιο τίτλο του τελείωσε εκτός του θαλάσσιου στίβου το Σάββατο, 10 Δεκέμβρη, με τον αποκλεισμό του και από τους δυο αγώνες της ημέρας μετά από το περιστατικό που είχε με το πλήρωμα ενός δημοσιογραφικού σκάφους.
© Richard Langdon
Η πορεία του Ainslie παρεμποδίστηκε από το φουσκωτό στα τελευταία πρύμα του 9ου αγώνα, και μετά τον τερματισμό του στην 2η θέση ο Ainslie πήδηξε από το σκάφος του στη θάλασσα κολύμπησε μέχρι το φουσκωτό ανέβηκε επάνω και είχε μια έντονη στιγμή με το πλήρωμα του φουσκωτού, κατόπιν επέστρεψε στο σκάφος του για να συνεχίσει στην επόμενη κούρσα.
Η στάση αυτή του Ben Ainslie δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τα μέσα, αλλά ούτε και από τους κριτές του αγώνα που το ίδιο απόγευμα εκ δικάσανε την υπόθεση αυτή και αποφάσισαν ότι υπήρχε φταίξιμο και στις δυο πλευρές, αλλά αποκλείουν τον αθλητή της
Skandia Team GBR και από τους δυο αγώνες της ημέρας για απρεπή συμπεριφορά με βαθμολογία που δεν μπορεί να ¨πεταχτεί¨ (DGM), οπότε ο Ben έπεσε στην 11η θέση της βαθμολογίας, από πρώτος που ήτανε, και έμεινε και εκτός του medal race.

O Stephen Park, RYA Olympic Manager δήλωσε:

"Προφανώς είναι μια απογοητευτική στιγμή για τον Ben και για την ομάδα. Είναι ιδιαίτερα απογοητευτική ειδικά αν αναλογιστούμε ότι όλες οι πλευρές που μίλησαν στην υπόθεση είπαν το ίδιο πράμα.
Όλοι παραδέχτηκαν ότι υπήρχε λάθος και στις δυο πλευρές. Με την προσπάθεια να γίνει πιο τηλεοπτικό το άθλημα μας, χρειάζεται καλύτερες εικόνες από την τηλεόραση και ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια περίοδος μάθησης από τα συνεργεία γιατί καμιά φορά υπάρχουν επιπλοκές σαν αυτήν.

Και τα δυο μέρη, το τηλεοπτικό συνεργείο και ο Ben, ζήτησαν συγνώμη αμφότεροι και είναι έτοιμοι να πάνε πίσω στις δουλειές τους.
Είναι κρίμα που αυτό το πρωτάθλημα κρίθηκε με αυτόν τον τρόπο, σε μια αίθουσα ενστάσεων.
Έχουν υπάρξει διάφορες φήμες ότι ο Ben επιτέθηκε στο οδηγό του φουσκωτού. Όσο μας αφορά δεν έχει υπάρξει επίθεση κάτι που και ο ίδιος ο οδηγός ανέφερε στην κατάθεση του. Οπότε είμαστε έτοιμοι να το αφήσουμε πίσω μας και να μην συνεχίσουμε με τις υπερβολές και τους αισθηματισμούς.
Ενώ αποδεχόμαστε το πέναλτι της επιτροπής και δεν επιβραβεύουμε την συμπεριφορά του Ben, θέλω να ελπίζω ότι με βάση τα όσα αποκάλυψε η απόφαση της επιτροπής, η ISAF, οι διοργανωτές και οι αθλητές θα μάθουν πολλά πράματα.
Προς το παρόν το άθλημα τρέχει πίσω από την προσπάθεια να γίνει τηλεοπτικό, να βρει νέες μορφές αγώνα και νέους κανονισμούς, και ειδικά στην περίπτωση μας, νέες πρωτοβουλίες από τα μέσα και όλα αυτά στο σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός μετά τους ΟΑ..."

Ο Ben Ainslie σε δήλωση του είπε:

Photo by Paul Kane/Perth 2011, © Paul Kane
"Αντέδρασα υπερβολικά, σε μια κατάσταση που αισθάνθηκα ότι η απόδοση μου επηρεάστηκε δραματικά προς το χειρότερο. Είμαι ικανοποιημένος που όλοι όσοι συμμετείχαν αναγνώρισαν το πως έγιναν τα πράγματα, για μια κατάσταση που βγήκε εκτός ελέγχου.
Απολογηθήκαμε αμφότεροι και πάμε παρακάτω.
Προφανώς είμαι απογοητευμένος από την απόφαση. Είναι μέρος του αθλήματος μας να προσπαθεί να γίνει τηλεοπτικό, αλλά δυστυχώς αυτήν την εβδομάδα η διαχωριστική γραμμή ξεπεράστηκε πολλές φορές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη τους. 

Είμαι στεναχωρημένος που οι κριτές αποφάσισαν να αντιδράσουν έτσι για ένα γεγονός που μεγεθύνθηκε σε κάτι παραπάνω από ότι ήταν. Ειναι απογοητευτικο που το πρωτάθλημα κρίθηκε με αυτόν τον τρόπο.
Δούλεψα σκληρά τις τελευταίες έξι εβδομάδες για αυτό το πρωτάθλημα για να αντιμετωπίσω αθλητές πολύ μεγαλύτερους από εμένα σε διαστάσεις.
Νιώθω ότι έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου και είμαι απογοητευμένος..., αλλά πραγματικά ελπίζω να είναι Βρετανός ο νικητής αφού δεν μπορώ να είμαι εγώ."
(τελικά κέρδισε ο 24χρονος Βρετανός Gilles Scott, δεύτερος ήρθε ο Ολλανδός Postma και τρίτος ένας άλλος Βρετανός ο Ed Wright.)

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib