Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

470finnkabouridis-PapadopouloslaserMantis-KagialisPerth 2011

Δυνατό ξεκίνημα για τους Έλληνες στο Perth... με καλύτερη επίδοση από τους Μάντη-Καγιαλή στα 470

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική μέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Perth της Αυστραλίας με δυο ιστιοδρομίες για κάθε μια από τις κατηγορίες που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα. 
Photo by Paul Kane/Perth 2011
Αγώνες έγιναν στα 470 Ανδρών, στα Finn, στα RS:X Γυναικών και στα Laser Radial, σε όλες τις κατηγορίες είχαμε Ελληνική συμμετοχή.
Οι αγώνες σήμερα έγιναν με ασταθείς στη διεύθυνση και ασθενείς στην ένταση ανέμους, τόσο που στο τέλος της ημέρας πολλά σκάφη αναγκάστηκαν να ρυμουλκηθούν προκειμένου να βγουν από το νερό.
Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά παρόλο που είχαμε κάποιες ατυχίες όσον αφορά τον εξοπλισμό και έναν τραυματισμό. 
Στα 470 Ανδρών συμμετέχουμε με δυο σκάφη, που διεκδικούν όχι μόνο μια καλή εμφάνιση, αλλά και την διάκριση με κάποιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο.
Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής είναι το ένα ελληνικό πλήρωμα (#2 ISAF ranking) και σήμερα έκανε μια εντυπωσιακή έναρξη με δυο πολύ καλά πλασαρίσματα στις κούρσες της ημέρας.


Βρίσκονται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 80 σκάφη, με μια 3η και μια 8η θέση. 
Για την πρώτη μέρα των αγώνων και τις συνθήκες μας μίλησε ο Παναγιώτης Μάντης: "Είχαμε μια καλή αρχή. Και στις δυο φορές δεν κάναμε καλή εκκίνηση, προσέχαμε να μην βγούμε άκυροι, αλλά είχαμε πολύ καλή ταχύτητα και με τις σωστές επιλογές στην τακτική καταφέραμε και τις δυο φορές να βρεθούμε μπροστά.
Ο καιρός ήταν περίεργος από το πρωί και περιμέναμε να βγει η μπουκαδούρα 10-12 κόμβους για να γίνουν κούρσες. Οι συνθήκες έμοιαζαν πολύ με την μπουκαδούρα του Σαρωνικού με το αεράκι και το κύμα.
Το επίπεδο είναι απίστευτα υψηλό, ο ανταγωνισμός σε αυτό το πρωτάθλημα είναι ίσως ο δυσκολότερος που έχουμε αντιμετωπίσει, ειδικά γιατί για πολλές καλές ομάδες, Γάλλοι, Ιταλοί κ.α., εκτός από πρόκριση χώρας είναι και πρόκριση αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αύριο έχουμε ακόμα 2 αγώνες με περίεργο καιρό, η πρόγνωση δίνει μπουνάτσες και καταιγίδα. Από την Τετάρτη όμως ξεκινάνε οι δυνατοί αέρηδες, περιμένουμε 25-30 κόμβους για όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα.
Γενικά είμαστε αισιόδοξοι και σε καλή κατάσταση τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, το μόνο μας πρόβλημα ήταν η καθυστέρηση με τα σκάφη που μας πήγε λίγο πίσω στην προετοιμασία.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η απεριόριστη βοήθεια που μας έχουν προσφέρει οι Έλληνες της Αυστραλίας, είναι εντυπωσιακή και συγκινητική η προσπάθεια τους... χαρακτηριστικά σας λέω πως... ό,τι χρειαστούμε το έχουμε... Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ." 
Photo by Paul Kane/Perth 2011
Το άλλο ελληνικό πλήρωμα είναι οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος (#4 ISAF ranking), που σήμερα με μια 16η και μια 13η θέση βρίσκονται στην 28η θέση της γενικής. Δυστυχώς οι Παναγιώτης και Στάθης ήταν άτυχοι στις σημερινές τους προσπάθειες, έκαναν πολύ καλές κούρσες, αλλά μια ζημιά (έσπασε ο κουρέας) τους έριξε πιο πίσω από την θέση που άξιζαν να πάρουν.
Πολύ καλή αρχή και για τα δυο ελληνικά πληρώματα στην κατηγορία που έθεσαν τις βάσεις για μια καλή συνέχεια αφού έκαναν από πολύ καλές μέχρι ικανοποιητικές κούρσες που τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια. Άλλωστε οι αγώνες τέτοιου επιπέδου δεν κερδίζονται την 1η μέρα, αλλά από τη συνέχεια και τη συνέπεια που έχουν οι αθλητές σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Photo by Paul Kane/Perth 2011
Στην κατηγορία την καλύτερη εμφάνιση έκαναν οι Φιλανδοί αδελφοί Joonas και Niklas Lindgren με δυο 1ες θέσεις οδηγούν το πρωτάθλημα. Αύριο συνεχίζονται οι αγώνες και ακόμα 2 κούρσες.
Στα Finn ο Ben Ainslie (GBR) δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του από κανέναν. Με δυο νίκες στους δυο αγώνες που έγιναν ήταν ασταμάτητος.
Ο Ισπανός Rafael Trujillo είναι δεύτερος με μια 1η και μια 3η θέση και τους ακολουθεί ο Αμερικανός Zack Railey με μια 2η και μια 5η θέση.
Ο Γιάννης Μιτακής έκανε ικανοποιητική αρχή είναι στην 26η θέση με μια 17η και 9η θέση.
Photo by Paul Kane/Perth 2011
Στα Laser Radial η Άννα Αγραφιώτη είναι στην 71η θέση με μια 43η και μια 27η θέση. Και τέλος στα RS:X Γυναικών η Αγγελική Σκαρλάτου ξεκίνησε πολύ καλά με μια 19η θέση στην πρώτη κούρσα, αλλά δυστυχώς ένας τραυματισμός στη μέση της, την ανάγκασε να εγκαταλείψει την δεύτερη κούρσα και βαθμολογήθηκε με DNF. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα συνεχίσει κανονικά την προσπάθεια της, προς το παρόν είναι στην 54η θέση.


Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά αποτελέσματα δείτε το επίσημο site της διοργάνωσης http://www.perth2011.com

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib