Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek Regattasiopplatu25

Αν και το κρύο είναι τσουχτερό τα 25αρια στο νερό... για την Α΄φάση του Πανελληνίου 2012

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά θα φιλοξενήσει την Α' φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25 το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Φεβρουαρίου 2012. 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ΙΟΠ διοργανώνει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για τα Platu25.
Τα τελευταία χρόνια τα Platu25, είναι η πλέον ενεργή κλάση στην Ελλάδα με τις τρεις φάσεις του πρωταθλήματος της, με πολλούς αγώνες match race, αλλά και συμμετοχές σε πολλούς αγώνες του προγράμματος της ΕΑΘ για την ανοικτή θάλασσα.
Φέτος στηριζόμενοι στις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων ο ΙΟΠ σε συνεργασία με το νέο διοικητικό συμβούλιο της κλάσης ετοιμάζεται να διοργανώσει έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα.
Αν και το κρύο προβλέπεται να είναι τσουχτερό όλοι ανυπομονούν για το Σαββατοκύριακο των αγώνων και υπόσχονται να δώσουν το παρόν οι περισσότερες ομάδες.

Οι αγώνες της κλάσης είναι πάντοτε μια γιορτή όπου συναντιούνται οι παλαιότεροι με τους νεότερους και οι πρωταθλητές με τους ερασιτέχνες αθλητές του χώρου και αυτό είναι μια συνταγή που δίνει πάντοτε αγώνες υψηλού επιπέδου.
Μια από τις αλλαγές που έγιναν φέτος είναι η απόφαση της κλάσης να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε τρεις φάσεις και οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να αφαιρέσουν την χειρότερη φάση από τη συνολική τους βαθμολογία, οπότε οι δυο καλύτερες βαθμολογίες από τις τρεις φάσεις θα μετρήσουν στην ανάδειξη του Πανελληνιονίκη του 2012. 
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει 8 ιστιοδρομίες, όχι περισσότερες από 4 ανά ημέρα, οι ιστιοδρομίες θα γίνουν στο φαληρικό όρμο μπροστά από τον ΙΟΠ και θα είναι της μορφής όρτσα - πρύμα.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν τα πληρώματα μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 18:00.
Οι ιστιοδρομίες και τις δυο μέρες θα ξεκινήσουν στις 12:00 και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσετε τους αγώνες από την ταράτσα του ΙΟΠ και φυσικά το απόγευμα του Σαββάτου μετά τους αγώνες, θα γίνει το παραδοσιακό πλέον BBQ... μια καλή ευκαιρία για φιλικά πειράγματα και σχολιασμό της 1η μέρας.
Η απονομή θα γίνει την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00, μαζί με την απονομή του Κυπέλλου Ομίλων, στο εντευκτήριο του ΙΟΠ.

Η διοργάνωση φέτος θα στηριχθεί και από την εταιρία SLAM που ειδικεύεται στον ιστιοπλοϊκό εξοπλισμό. Η SLAM θα προσφέρει πολλά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και στο
“Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012” που θα δώσει πλούσια δώρα στον όμιλο που θα κερδίσει.
Κατεβάστε την προκήρυξη της Α' Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25.


Και τα Platu25 έχουν και συνέχεια στο ΙΟΠ, το επόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου θα γίνει ο αγώνας “Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012”.

Το “Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012” είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς ιστιοπλόους να έχουν την πρώτη τους γνωριμία με τα "μεγάλα" σκάφη με σταθερή καρίνα.
Δήλωση Συμμετοχής “Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012”
Κατεβάστε την Προκήρυξη “Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012”


Πληροφορίες για τα σκάφη:
Τα Platu25 είναι σκάφη με σταθερή καρίνα και μήκος 25 πόδια. To Platu25 σχεδιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το ναυπηγείο Farr Yacht Design και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μια πολύ ανταγωνιστική one design κλάση που αριθμεί σήμερα πάνω από 500 σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Το Platu25 ακολουθεί τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές με άλλες πολύ πετυχημένες one design κλάσεις στον κόσμο όπως είναι το Farr 30 (Mumm 30) και το Farr 40.
Σχεδιάστηκε με στόχο τον απόλυτο συναγωνισμό σε αγώνες inshore όπως είναι τα όρτσα - πρύμα. Το μικρό μέγεθος (25 πόδια) και ο απόλυτα αγωνιστικός σχεδιασμός, δημιουργούν ένα σκάφος ιδιαίτερα τεχνικό και απαιτητικό που χρειάζεται καλά προετοιμασμένα πληρώματα για να μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν σε διεθνές επίπεδο. Από τον Νοέμβριο του 2005 το Platu25 αποτελεί επίσημη Κλάση της ISAF και λειτουργεί κάτω από τους αυστηρούς κανονισμούς της.
Το σκάφος είναι ιδιαίτερα εύκολο και προβλέψιμο στο λίγο και μέτριο αέρα, με αποτέλεσμα να μανουβράρεται εύκολα ακόμα και από πληρώματα χωρίς μεγάλη εμπειρία, αλλά στον πολύ αέρα (πάνω από τα 12-14 knots) απαιτεί πολύ έμπειρα πληρώματα ιδιαίτερα στις ανοικτές πλεύσεις με μπαλόνι.
Το σκάφος είναι πολύ ευαίσθητο στο τριμάρισμα των πανιών. Ρυθμίσεις ακόμα και ενός πόντου στις σκότες και στους κουρείς δημιουργούν μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα του σκάφους. Γι αυτό και χρειάζεται διαρκώς η επαγρύπνηση του trimmer. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό το τιμόνεμα και η κλίση του σκάφους.
Γενικότερα είναι ένα σκάφος που συνδυάζει υποδειγματικά το μικρό budget για την αγορά, συντήρηση και λειτουργία του με τις μεγάλες συγκινήσεις της αγωνιστική ιστιοπλοΐας.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib