Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

anogeditorialoptimistPanos Douros

Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν!

Μερικές φορές κάθομαι να γράψω κανά άρθρο, να μεταφράσω κανά δελτίο τύπου, να βρω τις κατάλληλες φωτογραφίες και γενικά να ενημερώσω την istioselida.com και δεν βγαίνει... με κόπο ολοκληρώνω τα κείμενα και μάλιστα μερικές φορές τα σηκώνω είτε αμετάφραστα όπως θα έχετε δει, είτε καθόλου όπως δε θα έχετε δει... φυσικά. 
Σήμερα όμως είναι μια από αυτές τις μέρες που όλα πάνε καλά :)... εγώ ρίχνω το φταίξιμο στο θέμα που ετοιμάζομαι να σας παρουσιάσω... Θα ξεκινήσω με το κλασσικό πλέον τρόπο που ανοίγω τα θέματα μου... θα σας κάνω μια σύντομη περιγραφή του τι έγινε. 
Για να πω την αλήθεια δεν είμαι και ο χαρακτηριστικός τύπος φιλάνθρωπου, δεν πιστεύω στον εθελοντισμό και γενικά αποφεύγω να μπλέκομαι σε κάτι τέτοιες καταστάσεις...
Πριν από μερικές μέρες λοιπόν όπως χάζευα ερευνούσα στο Internet έπεσα πάνω σε ένα banner από μια ιστοσελίδα που λεγόταν give the kids, μου τράβηξε την προσοχή (νομίζω ότι αυτό που με έκανε να πατήσω στο λινκ ήταν το λογότυπο τους) και μπήκα στη σελίδα και διάβασα το τι κάνουν... όλα καλά μέχρι εδώ...
Πριν φύγω από το site τους λοιπόν σκεφτόμουνα τι ωραία πρωτοβουλία και πόσο δυστυχώς χρειάζεται στις μέρες μας να είμαστε αλληλέγγυοι με τους συνανθρώπους μας μπλα μπλα μπλα... (όσοι με ξέρετε μην ανησυχείτε μόνο από μέσα μου τα λέω αυτά... δε χαλάω το προφίλ μου...).
Και σκέφτομαι δε κάνω και καμιά καλή πράξη; Πήρα το λογότυπο (αυτό που μου άρεσε) και το ανάρτησα στην istioselida.com, ίσως να το έχετε δει... και έμεινε εκεί το πράγμα.

Μερικές μέρες αργότερα λαμβάνω ένα email από μια κυρία, την κα Χριστίνα, που ήταν γεμάτο ευχαριστίες και καλά λόγια... στην αρχή δεν κατάλαβα, και σκεφτόμουνα πόσο πολύ έχει εξελιχθεί το spam... αλλά όταν έφτασα στο "γκιβ δε κιντς" κατάλαβα.
Το ένα έφερε το άλλο και μετά από μια γενική πρόταση της Χριστίνας μήπως να κάναμε καμιά "συνάντηση" από το γκιβ σε κανά όμιλο σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να συνδυάσουμε την "συνάντηση" με κάποιον αγώνα.

Το τηλεφώνημα του Χρήστου Χιονά για να αναβληθεί ο αγώνας του ΑΝΟΓ για τα optimist δε θα μπορούσε να έχει γίνει σε καλύτερη στιγμή. Τι καλύτερο να συνδυάσουμε έναν αγώνα για παιδιά με την συγκέντρωση ρούχων και πραγμάτων για παιδιά...
Το ίδιο σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι, Χριστίνα και Χρήστος, και μετά από μερικές μέρες δουλειά, να γραφούν τα δελτία τύπου, να φτιαχτούν οι αφίσες, αυτοκόλλητα, κ.α. (βασικά η Χριστίνα τα έκανε όλα) είμαστε έτοιμοι.

Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι θα γίνει; Στον αγώνα του ΑΝΟΓ "ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ - ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ 2012" στις 4-5 Φεβρουαρίου θα είναι εκεί και η εθελοντική ομάδα give the kids, για να να μαζέψει τις τσάντες με τα πράγματα που εσείς θα προσφέρετε για τα παιδιά και τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Όσοι έχετε λοιπόν παιδικά ρούχα, παπούτσια και άλλα πράγματα που σας είναι άχρηστα και απλώς τρώνε χώρο στις ντουλάπες σας βάλτε τα σε μια σακούλα και φέρτε τα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 12:00 ως τις 15:00 στον ΑΝΟΓ
(Διαδόχου Παύλου 42, στην Γ΄μαρίνα Γλυφάδας) για να τα προσφέρετε στις οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου ή επισκεφθείτε το site της
“Give the Kids”.
Δελτίο Τύπου “Give the Kids”

Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν!

Το “Give the Kids” δεν είναι μια ακόμα εθελοντική ομάδα. Είναι μια παρέα από γονείς και φίλους που θέλουν να πραγματοποιήσουν την ευχή της Γκιβ δε Κιντς. Της νεράιδας που κατοικεί στις ντουλάπες των σπιτιών και μας καλεί να δώσουμε ρούχα και παπούτσια σε μικρά έως 12 ετών που τα χρειάζονται, με το μήνυμα: Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν!
Ρούχα και παπούτσια όχι καινούρια αγορασμένα, αλλά παλιά αγαπημένα. Αυτά έχουν περισσότερη αξία. Και να θέλουμε να τα χαρίσουμε όχι από ελεημοσύνη ή για φιλανθρωπική επιβράβευση, αλλά από γενναιοδωρία, για να ντυθούν τα παιδιά με χαρά. Γιατί όταν κάτι δεν είναι πια απαραίτητο, δεν παύει να είναι χρήσιμο. Απλώς πρέπει να αλλάξει χέρια, για να πάρει ξανά ζωή.
Σας περιμένουμε λοιπόν σε πλατείες και ωραία σημεία της Αττικής για να μαζέψουμε ρούχα και παπούτσια και να τα προωθήσουμε:
α) στις οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και
β) σε απλούς ανθρώπους και οικογένειες που τα παιδιά τους χρειάζονται να φορέσουν ένα χαμόγελο, πιο πολύ ακόμα κι από ένα φανελάκι ή ένα ζευγάρι παπούτσια.
Αν βρίσκετε στην κίνηση αυτή ένα αληθινό νόημα και μια γλυκιά αγκαλιά που δίνεται απλά και εύκολα, όπως δίνεις ένα ρούχο, μπείτε στο www.givethekids.gr για να μάθετε περισσότερα και να χαρίσετε κι εσείς. Γιατί για κάποιες οικογένειες τίποτα δεν είναι αυτονόητο πια.
Επόμενη συνάντηση: 5 Φεβρουαρίου, 12:00-15:00, στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας (Διαδόχου Παύλου 42, στην Γ΄μαρίνα Γλυφάδας) στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού αγώνα, για παιδιά, “ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ-ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ 2012”. Και ειδικά για αυτή τη συνάντηση χαρίστε πραγματάκια για παιδιά μέχρι και 12 ετών!
http://www.givethekids.gr/

1 comment:

 1. Πάντα πίστευα ότι όσοι έχουν φωνή , επιβάλλεται να έχουν και λόγο.

  Μπράβο , εξαίρετη πρωτοβουλία.
  Η αλήθεια είναι ότι η σεμνότητα σου , σου επιβάλει να το κάνεις όσο αθόρυβα προσπαθείς , προβάλλοντας μόνο τον σκοπό.
  Η αλήθεια όμως είναι για μένα που σε ξέρω , ότι και ενδιαφέρεσαι και προσπαθείς για το γενικότερο καλό σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται.

  Μπράβο και ελπίζω ότι όλοι θα ανταποκριθούν και γιατί είναι πολύ όμορφο να διδάξουμε στα παιδιά το κοινωνικό ενδιαφέρον , αλλά και γιατί τους το ζητάει η δική σου φωνή.

  ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib