Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

CamperChris NicholsonETNZVOR 2011

Ενισχύσεις από την αδελφή ομάδα τους... την ΕΤΝΖ America's Cup έφερε το Camper with ETNZ

Κάθε στάση σε ένα λιμάνι είναι μια ευκαιρία να αναπολήσεις την προσπάθεια σου, να γιατρέψεις τις πληγές σου, να ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου, ειδικά μετά από ένα τόσο απαιτητικό σκέλος όσο το προηγούμενο που ο ύπνος ήταν ένα από τα πράγματα που έλειπαν κατά κύριο λόγο. 
CAMPER with Emirates Team New Zealand at the finish of leg three in Sanya, © Chris Cameron
Αλλά παρόλο που η Sanya θεωρείτε ότι είναι η 'Χαβάη της Κίνας', δεν θα δείτε κανένα μέλος της ομάδας της Camper να αράζει και να πίνει κοκτέιλ.
Δεν έχουν πάει για διακοπές εκεί, αλλά για να κερδίσουν έναν δύσκολο αγώνα, οπότε έχουν πολλά να κάνουν, να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν.
Ειδικότερα αφού η ομάδα δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόδοση της μέχρι τώρα. Ναι μεν είναι δεύτεροι στην γενική και έχουν ανέβει στο βάθρο σε όλες τις ιστιοδρομίες, αλλά δεν έχουν κερδίσει ακόμα κάποια ιστιοδρομία και γενικά δεν έχουν επιδείξει απόδοση υπεροχής, όπως το έχει κάνει η Telefonica, που είναι πρώτη 15 βαθμούς μπροστά τους στην κατάταξη.
Ο αγώνας δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στη μέση του οπότε οι 15 βαθμοί δεν είναι πολλοί και σίγουρα δεν έχουν κρίνει και τον αγώνα. Οι μικρολεπτομέρειες είναι αυτές που μετράνε στο επίπεδο που αγωνίζονται και αυτές έχουν σκοπό να βελτιώσουν ο Chris Nicholson και η ομάδα του.
Και για να 'ανεβάσουν' το παιχνίδι τους έφεραν ενισχύσεις από την αδελφή ομάδα τους... την ΕΤΝΖ America's Cup.

CAMPER with Emirates Team New Zealand shore crew secure CAMPER
on the hard in Sanya, © Chris Cameron 
Οι προπονητές της ΕΤΝΖ που κυρίως ασχολούνται με τους αθλητές των AC45, Rod Davis και Joey Allen, θα ενισχύσουν την ομάδα του VOR για να μπορέσει να βρει το κάτι παραπάνω και αρχίσει να κερδίζει αγώνες, η αρχή θα γίνει με τους inport αγώνες που μετράνε κατά 20% στην βαθμολογία. Ο Allen έχει τεράστια εμπειρία σε αγώνες του γύρου του κόσμου και πολλές συμμετοχές στο America's Cup και είναι ειδικός στο να αναλύει τα video του αγώνα, και ο Davis, με το Χρυσό και το Αργυρό Ολυμπιακό του μετάλλιο, φέρνει εμπειρία και γνώσεις που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την απόδοση της Camper.
CAMPER with Emirates Team New Zealand shore crew secure CAMPER
on the hard in Sanya, © Chris Cameron
"Ο λόγος που έρχονται εδώ είναι διότι αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι μας" είπε ο κυβερνήτης Chris Nicholson. "Παρόλο που στα inshore έχουμε ικανοποιητική απόδοση, προφανώς πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε και καλύτερα. Και συχνά ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να φέρνεις μια εξωτερική πηγή να σε βοηθήσει. Εμείς είμαστε πολύ ενσωματωμένοι με το σκάφος και τον τρόπο που το χειριζόμαστε που είναι καλό να έχεις διαφορετική οπτική και δυο νέες απόψεις, ειδικά αν είναι του επιπέδου αυτών των δύο - θα είναι καλό για εμάς. Όποτε και αν συμβεί, εδώ ή πιο μετά στο αγώνα, αυτοί οι τύποι θα κάνουν τη διαφορά."
CAMPER with Emirates Team New Zealand boat builders Guy Endean and
Peter Britt removing the Starboard rudder,
© Chris Cameron
Η πίεση στις ομάδες λοιπόν ανεβαίνει και όλοι σκέφτονται τρόπους να αναβαθμίσουν την απόδοσή τους. Ακόμα και η Camper with ETNZ που από την αρχή φάνταζαν σαν το φαβορί τα έχει βρει σκούρα με τους Ισπανούς της Telefonica που όπως γράψαμε εχτές ετοιμάζονται να πάνε διακοπές... Αυτό ίσως δείχνει τη διαφορετική φάση που βρίσκονται ο πρώτος και ο δεύτερος του αγώνα και τη διαφορά στην πίεση που δέχονται οι ομάδες από τα ως τώρα αποτελέσματα.
Και ειδικά για το Camper, που το επόμενο σκέλος θα τους πάει στην πατρίδα τους στη Νέα Ζηλανδία και στην πόλη που ναυπηγήθηκε το σκάφος τους στο Auckland, όλοι θα θέλουν να έχουν μια καλή επίδοση, που αυτή δε μπορεί να είναι άλλη από την πρώτη θέση. 
Από την μεριά του οι Rod Davis και Joey Allen, ήταν λίγο επιφυλακτικοί με το τι θα συναντήσουν και το πόσο μπορούν να βοηθήσουν μιας και το περιβάλλον του αγώνα αυτού είναι εντελώς 'εξωγήινο' για αυτούς.
CAMPER with Emirates Team New Zealand boat builder Peter Britt polihes the bulb© Chris Cameron
Ο Davis δήλωσε: "Ο Joe Allen και εγώ πήραμε μια σύντομη μετάθεση από το AC στο VOR. Αυτό που ξέρω για το VOR είναι ότι: πιέζουν τους εαυτούς τους στο μέγιστο, σκληρότερα από ότι θα έπρεπε ένα ανθρώπινο σώμα να πιέζεται, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εγώ και ο Joe έχουν εκπαιδευτεί να τρέχουμε γύρω από σημαδούρες και θα ήμουν έξω από τα νερά μου αν ήμουν 100νμ μακρυά από τη στεριά. Η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι να μάθουμε τα βασικά του inport race για το VOR. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε όλους τους προηγούμενους inport αγώνες και θα αξιολογήσουμε την προσπάθεια των παιδιών όλους αυτούς τους μήνες.
Όταν συνέλθουν από το σκέλος που έτρεξαν θα κάτσουμε να μιλήσουμε μαζί τους και να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε ή όχι."
Εντωμεταξύ ο Shore Manager την ομάδας Neil Cox (που παρεμπιπτόντως είναι και γαμώ το παιδιά... είχα μιλήσει μαζί του στο Abu Dhabi και θα αναρτήσω τη συνέντευξη του οσονούπω) έχει ήδη ξεκινήσει να περιποιείται το σκάφος μετά το 3ο σκέλος που για καλή του τύχη ήταν πιο απαιτητικό για το πλήρωμα παρά για το σκάφος.
CAMPER with Emirates Team New Zealand rigger Nick Burrage services the rig© Chris Cameron
"Το σκάφος μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση" είπε. "Το σκέλος από το Abu Dhabi στη Sanya ήταν απαλό με το σκάφος, οπότε η λίστα των εργασιών μας δεν είναι τεράστια. Αυτό που προσπαθούμε να οργανώσουμε τώρα είναι να προγραμματίσουμε τη δουλειά μας μελλοντικά μιας και η επόμενη στάση στο Auckland θα είναι πολύ σύντομη. Προσπαθούμε να φτιάξουμε πολλά από τα πράγματα που θα χρειάζονταν φτιάξιμο εκεί, εδώ που έχουμε πολύ χρόνο."
Το Camper προβλέπεται να πέσει στο νερό την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και να αρχίσει την προετοιμασία του την επόμενη. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib