Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Abu Dhabi Ocean Racing TeamCamperGroupama 70offshorePuma RacingTeam SanyatelefonicaVOR 2011

Πραγματικά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια...

Έχουμε αρκετές μέρες να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας θέμα το Volvo Ocean Race... το 3ο σκέλος τελείωσε και για τις έξι ομάδες και λέμε να κάνουμε μια σύντομη περιγραφή του τι έγινε.
Team Telefonica, skippered by Iker Martinez from Spain finishes first on leg 3 of the
Volvo Ocean Race 2011-12 from Abu Dhabi, UAE, to Sanya, China.
(Photo Credit must read: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)
Το σκέλος ξεκίνησε με ένα σπριντ και τελείωσε με ένα μαραθώνιο καθώς κλιμακωνόταν η προσπάθεια της Team Sanya να τερματίσει το πρώτο της σκέλος στο φετινό αγώνα.
Για ένα ακόμα σκέλος, τρίτο στη σειρά, πρωταγωνιστής ήταν η ομάδα της Telefonica, οι Ισπανοί με το γαλάζιο σκάφος μέχρι τώρα αποδεικνύονται παντοδύναμοι και έχουν ήδη κάνει βαθμολογική διαφορά από το δεύτερο Camper.
Όλα ξεκίνησαν με το σπριντ από το Abu Dhabi στη Sharjah, 100νμ με τις ομάδες να τερματίζουν με ελάχιστη διαφορά. Το Telefonica οδήγησε την κούρσα στο μεγαλύτερο μέρος της, αλλά το Abu Dhabi Ocean Racing στο τέλος κατάφερε να κερδίσει τους πρώτους πόντους του σκέλους, 20% από τους συνολικούς του 3ου σκέλους.

Team Telefonica, skippered by Iker Martinez from Spain finishes first on leg 3
(Photo Credit must read: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)

Μετά τα σκάφη για δεύτερη φορά ανέβηκαν στο φορτηγό πλοίο και ταξίδεψαν μακρυά από τα επικίνδυνα νερά για να πάρουν εκκίνηση για το 2ο μέρος του 3ου σκέλους, εκεί τους περίμενε και το Team Sanya που μετά τη ζημιά στο D2 δεν κατάφερε να φτάσει στο Abu Dhabi. 
Και τα 6 σκάφη μαζί μετά από πολλές μέρες ξεκίνησαν για να φτάσουν στην Κίνα, στη Sanya, στο δυσκολότερο σκέλος του αγώνα μέχρι τώρα.
Το μυστικό λιμάνι που ξεφορτώθηκαν τα Volvo Open 70 ήταν το Μάλε στις Μαλδίβες όπου στις 22 Ιανουαρίου ξεκίνησαν για τα 3051νμ μέχρι τη Sanya.
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε προβληματικά για το Telefónica, όταν έσπασε ένα εξάρτημα που συγκρατούσε το τεράστιο code 0 με αποτέλεσμα να χάσει κάμποσα μίλια το μπλε σκάφος. Ευκαιρία για τις υπόλοιπες ομάδες και ειδικά για το Puma που οδήγησε την κούρσα που κατευθυνόταν για τα στενά του Malacca.  

Groupama Sailing Team, skippered by Franck Cammas finishes second on leg 3
(Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)

Οι διαφορές μεταξύ των σκαφών ελάχιστες και οι θέσεις άλλαζαν συχνά μεταξύ τους. Το Camper έκανα την κίνηση του και πήρε την βορειότερη πορεία και μετά από μερικές ώρες η κίνηση αυτή έδειξε ότι απέδωσε και πέρασε πρώτο ακριβώς πριν τα σκάφη μπουν μέσα στα στενά.
Εντωμεταξύ το Telefonica είχε κάνει ένα εντυπωσιακό comeback και ήταν πάλι μέσα στα τρία σκάφη που άλλαζαν ανά ώρα θέση στην κορυφή, το
Telefónica, το Groupama και το PUMA. Οι δυσκολίες των στενών είχα αρχίσει να καταπονούν τα πληρώματα, τόσο η έλλειψη αέρα όσο και η έντονη κίνηση ήταν εξοντωτικά. 
CAMPER with Emirates Team New Zealand, skippered by Chris Nicholson
(Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)
Παρόλα αυτά τα πέντε πρώτα σκάφη ήταν σε σχετικά κοντινή απόσταση μεταξύ τους με μόνο το Team Sanya να έχει μείνει αρκετά πίσω, αφού δεν κατάφερε να ακολουθήσει τα νέα σκάφη τις πρώτες μέρες στον αγώνα ταχύτητας που είχαν στήσει.
Το Puma ακόμα δεν έχει κερδίσει σκέλος αλλά σίγουρα διεκδικεί τη πρωτιά στην ατυχία. Μέσα στα στενά και ενώ ήταν πολύ κοντά στην κορυφή χτύπησε έναν κορμό που επέπλεε προκαλώντας ζημιά σε ένα daggerboard και μετά πιάστηκε και σε κάτι δίχτυα... χάνοντας την επαφή με την κορυφή που το Telefonica και το Groupama κρατούσαν καλά, αυτά τα δυο ήταν τα πρώτα σκάφη που βγήκαν από τα στενά και ξεκίνησαν τα δύσκολα 1000 τελευταία μίλια στα όρτσα. Τρίτο ακολούθησε το Puma και τέταρτο και πέμπτο ήταν το Camper και το Abu Dhabi και τέλος έκτο το Team Sanya. 

CAMPER with Emirates Team New Zealand, skippered by Chris Nicholson
(Credit: Marc Bow/Volvo Ocean Race)

Το Telefonica από εκεί και πέρα οδήγησε το στόλο μέχρι τη νότια Κίνα το μόνο που είχε να κάνει ήταν να φυλάει τη θέση του τοποθετώντας το σκάφος ανάμεσα στους ανταγωνιστές του και το τέρμα... και το έκανε με επιτυχία παρά τη λυσσαλέα επίθεση που είχε εξαπολύσει το Groupama που πάντα ήταν κολλημένο στη πρύμνη των Ισπανών.
Την κίνηση έκπληξη σε αυτό το στάδιο του αγώνα την έκανε το Puma, που ενώ όλοι ανέβαιναν βόρεια με στόχο να φτάσουν κάτω από το Βιετνάμ, το Puma έκανε τακ και πήγε μόνο του ανατολικά. Τελικά το στοίχημα δεν απέδωσε, πάλι επειδή στάθηκε άτυχο με μια αλλαγή του καιρού που η πρόγνωση την έδινε σιγόντο και στην πραγματικότητα ήρθε φάτσα και αναγκάστηκε να ποδίσει πίσω από τους τρεις πρώτους. 

Στα τελευταία μίλια πριν τον τερματισμό χάθηκαν και ότι ελπίδες είχε και το Groupama για μια τελευταία επίθεση στο Telefonica, όταν χτύπησαν ένα αντικείμενο που επέπλεε και την ίδια στιγμή έσπασε και η σκότα της μαΐστρας, μέχρι να αντικαταστήσει τη σκότα έχασε αρκετά μίλια και συμβιβάσθηκε με τη δεύτερη θέση.
Το Telefonica το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τερματίσει με ασφάλεια και το έκανε στις 4 Φεβρουαρίου, ακολουθούμενο από το Groupama, το Camper, το Puma, το Abu Dhabi, και τελευταίο αλλά καταχαρούμενο που μπόρεσε να τερματίσει το σκέλος το Sanya.
Το εντυπωσιακό του σκέλους ήταν ο κοντινός τερματισμός των 5 πρώτων σκαφών... μετά από 3.500νμ τερμάτισαν με διαφορά περίπου 9 ωρών ο πρώτος από τον πέμπτο!
Αν κάνουμε μια απλή πράξη και διαιρέσουμε την απόσταση με το χρόνο τερματισμού τους οι διαφορές στη μέση ταχύτητα είναι ελάχιστες... στο περίπου και με γενναίες στρογγυλοποιήσεις το Telefonica είχε μέση ταχύτητα 11,36 κόμβους, το Groupama 11,29, το Camper 11,21, το Puma 11,18, το Abu Dhabi 11,11 και το Sanya 10,29...
Πραγματικά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια...

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib