Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

editorialPanos Douros

... έχουμε ήδη χρεωκοπήσει... ηθικά

Κάθομαι εδώ και ώρα στον υπολογιστή και τίποτα δε βγαίνει... σβήνω γράφω και όλα μάταια μοιάζουν... τι νόημα έχει να γράψεις για την ιστιοπλοΐα όταν έχουμε ήδη χρεωκοπήσει, όχι σαν κράτος, αυτό καμία σημασία δεν έχει... έχουμε χρεωκοπήσει ηθικά. 
Κοιτάμε τους πάντες και τα πάντα με καχυποψία... όλοι λένε την αλήθεια και όλοι ψέμματα μας λένε... δεν ξέρεις τι και ποιον να πιστέψεις... μάλλον κανέναν... ακόμα και αυτή η μηδενιστική λογική υπέρ τους είναι... πως αχρηστεύεις ένα μέσο ελεύθερο που δεν μπορείς να το ελέγξεις (το internet); το γεμίζεις με υπέρμετρες πληροφορίες, τόσες που δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν και φυσικά δεν είναι δυνατό να παρακολουθηθούν από τον κόσμο...
Βομβαρδιζόμαστε από τόσες πληροφορίες που δεν μπορούμε να τις επεξεργαστούμε και πλέον δεν είναι ειδήσεις, είναι απλώς πληροφορίες... καθημερινά το μόνο που κάνουμε είναι να αναπαράγουμε και να βοηθάμε στην γιγάντωση αυτών των πληροφοριών.
...
Κάθομαι και γράφω καμιά ώρα τώρα έχω γράψει κάμποσο κείμενο που όταν το διαβάζω τι λέει τις ίδιες γκρίνιες, που λέμε όλοι καθημερινά πλέον... αναπαράγω τις πληροφορίες που δέχομαι... δεν θα το δημοσιεύσω ... το σβήνω... το έσβησα.

Υπάρχουν άλλοι ειδικότεροι να μιλήσουν... το μόνο που σκέφτομαι τελευταία είναι ότι μας έχουν προδώσει, οι ίδιοι οι άνθρωποι που ψηφίσαμε να μας σώσουν... άρα έχουμε τα νεύρα μας με τους ηγέτες μας, αλλά στην τελική είμαστε τόσο νευριασμένοι και απογοητευμένοι γιατί το λάθος είναι δικό μας... το ξέραμε από πριν...
Είμαστε σαν τον απατημένο/η σύζυγο, μια ολόκληρη κοινωνία νιώθει την οργή της απιστίας, νιώθει αδικημένη, παρατημένη, απογοητευμένη... και τέλος είμαστε και νευριασμένοι και με τον εαυτό μας... πως αφήσαμε και μας πιάσανε κορόιδα με τέτοιο τρόπο...
Τι κάνουμε τώρα όμως εδώ που είμαστε; Δεν έχω απάντηση...είχα γράψει πριν από μερικούς μήνες ότι...


No Hope by Ryan Todd
"Αυτή είναι η εποχή μας, σε αυτήν την εποχή μας έτυχε να δουλέψουμε και με αυτές τις συνθήκες θα θριαμβεύσουμε."
Την ώρα που η Ελλάδα αυτοκτονεί, υπάρχουν στο αθλητισμό, αλλά και στην τέχνη, δείτε το αντίστοιχο παράδειγμα του Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου που πήραν το βραβείο σεναρίου στην Βενετία με τις ¨Άλπεις¨... μονάδες που δείχνουν ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Σε εποχές μεγάλης κρίσης, δείτε την Ελλάδα του σήμερα, οι άνθρωποι στρέφονται είτε στην μιζέρια και βαλτώνουν, είτε στην δυναμικότερη προσπάθεια να βγουν από τον φαύλο κύκλο και πετυχαίνουν.
Ποιο δρόμο θα διαλέξει καθένας να ακολουθήσει είναι αποτέλεσμα της κουλτούρας και του ψυχισμού του.
Διαλέγεις να είσαι δημιουργικός; ή διαλέγεις να είσαι αυτοκαταστροφικός; Πρωτίστως για τον εαυτό σου και κατόπιν για την κοινωνία σου.
Ο ένας δρόμος είναι εύκολος το μόνο που έχεις να κάνεις είναι γκρινιάζεις στείρα για το δράμα της κατάστασης σου, να περιμένεις τον "από μηχανής θεό" να έρθει και να σε σώσει και να κατηγορείς και να περιγελάς όσους όντως προσπαθούν να προκόψουν. Ο άλλος δρόμος είναι δύσκολος, χρειάζεται μεγάλο κόπο, πολλές θυσίες και ίσως και πολύ μοναξιά.
Είναι ευκολότερο να απαξιώνουμε τα πάντα με την ίδια ευκολία που η ίδια η κοινωνία μας έχει απαξιώσει τις ζωές μας... και είναι όμως δύσκολο, ίσως και λάθος, να κατακρίνω όσους, ο καθένας για τους λόγους του, το κάνει... Αλλά δεν μπορώ να μην θαυμάζω όσους αντιστέκονται δημιουργικά στον ωχαδερφισμό, προσπαθούν, και τελικά περνάνε την πίστα και πάνε παρακάτω. Θαυμάζω εκείνους που κάνουν κάτι θετικό και χρήσιμο για τον εαυτό τους, αυτή η στάση είναι ωφέλιμη για τους ίδιους, αλλά στην τελική και για την κοινωνία.
Λέμε πολλά και κάνουμε λίγα... Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι πλέον πρέπει να δούμε πράγματα να γίνονται... και όσοι έχουν μυαλό και δυνάμεις να κάνουν πράγματα έχουν και ευθύνη να δημιουργήσουν.
Αγανάκτηση έχουμε όλοι, αλλά στην τελική ότι μας αξίζει παίρνουμε, όσοι διαφωνούν με αυτό και πιστεύουν ότι αξίζουν παραπάνω... και κάνουν κάτι δημιουργικό για το αποδείξουν, αξίζουν τον θαυμασμό μας.
Σήμερα δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε τρόπο να θριαμβεύσουμε... σήμερα μου φαίνεται ότι χάσαμε... αλλά, πάλι αύριο ίσως να είναι διαφορετικά... 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib