Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Mike SandersonoffshoreTeam SanyaVOR 2011

Mike Sanderson: "Ένα παλιάλογο σαν και εμένα μπορεί να βρει τη δύναμη για ένα ξέσπασμα ταχύτητας όταν μυρίσει το σπίτι του"

Ο Mike Sanderson το γνώριζε καλύτερα από τον καθένα, δεν ήταν μόνο οι δυσκολίες των δυο πρώτων σκελών, ούτε και ο λίγος χρόνος προετοιμασίας που είχαν πριν ξεκινήσουν, η Team Sanya δεν είχε ούτε και φυσικά έχει, καμία ελπίδα να κερδίσει τον αγώνα. 
Skipper Mike Sanderson from New Zealand.
(Credit: TIM STONTON/Volvo Ocean Race)
Η φετινή εμφάνιση τους είναι απλώς το πρώτο βήμα για ότι θα ακολουθήσει... και ο Mike υπόσχεται ότι η Κινέζικη ομάδα ήρθε για να μείνει. Όταν οι άλλες ομάδες έριχναν τα σκάφη τους στο νερό, αυτοί ανακοίνωναν τη συμμετοχή τους, οπότε στόχος τους είναι τα επόμενα Volvo Ocean Race...
Ο Νεοζηλανδός κυβερνήτης λέει "Είναι απίθανο να κερδίσουμε, αλλά στο μέλλον θα είναι πολύ πιθανό."
Και εδώ μας θυμίζει το παράδειγμα της Telefonica που είναι πλέον κυρίαρχος του αγώνα, αλλά μετά από δυο όχι και τόσο επιτυχημένες εκστρατείες. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας και χρειάζεται να χτίσεις εμπειρίες, τόσο στην οργάνωση όσο και στη θάλασσα για να φτάσεις στη θέση που είναι οι Ισπανοί σήμερα.
Team Sanya, skippered by Mike Sanderson
(Photo Credit must read: Paul Todd/Volvo Ocean Race)
"Θα ήταν απίστευτο να ήμασταν με την Team Sanya σε καλύτερη θέση από ότι είμαστε... αλλά έχοντας δει το πως κινούνται οι Κινέζοι στα σπορ, σας λέω ότι... τους αρέσει να κερδίζουν."
Αυτά μας είπε ο Mike γενικά για τον αγώνα και το μέλλον της ομάδας του που μοιάζει εξασφαλισμένο με την Κινέζική επιδότηση από πίσω.
Όσον αφορά όμως τον τωρινό αγώνα, δεν το βάζουν κάτω... "Όκλαντ σου ερχόμαστε. Θα πάμε και θα του δώσουμε να καταλάβει". Πέρυσι τέτοιο καιρό όταν σκεφτόταν ο Sanderson τον αγώνα αναρωτιόταν ποιος θα κερδίζει και πως θα έχει πάει η ιστιοπλοΐα τους ως τώρα... φυσικά με τίποτα δε θα μπορούσε να φανταστεί το πόσο δύσκολα θα ήταν για την ομάδα του έστω και να φτάσει στη Sanya. 
Για έναν νικητή το να διεκπεραιώνει απλώς τα σκέλη του αγώνα είναι εξοντωτικό ψυχολογικά. Από ότι είπε ο Mike η άφιξη τους στη Sanya και η υποδοχή του κόσμου τους έδωσε θάρρος να συνεχίσουν και είδε πόσο σημαντικό είναι για το Κινέζικο κοινό έστω και να τερματίζουν, αλλά αυτός και το πλήρωμα του τρέχουν και για κάτι παραπάνω. 
Team Sanya, skippered by Mike Sanderson from New Zealand during the
V&A Waterfront In-Port Race in Cape Town, South Africa.
(Photo Credit Must Read: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Η ομάδα τους είναι ανταγωνιστική, και δεν μπήκαν στον αγώνα για να έρχονται συνέχεια τελευταίοι και είναι βέβαιοι ότι θα γελάσει και σε αυτούς η τύχη και θα είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία.
Από ότι μας λέει ο Mike ότι έγινε έγινε... από εδώ και πέρα έχουν άλλα εννέα σκέλη και 10 inport αγώνες για να καταφέρουν κάτι, στόχος τους είναι 2-3 καλές στιγμές με θέσεις στο βάθρο, ρεαλιστικό... Και αν δεν ήταν τόσο άτυχοι στο 2ο σκέλος ίσως να το είχαν κερδίσει κιόλας.
Η ζωή στη Sanya είναι χαοτική για το πλήρωμα. Από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους προσπαθούν να ενημερώσουν μερικά δισεκατομμύρια Κινέζους για την προσπάθεια τους... μιλάνε συνεχώς σε δημοσιογράφους.
Όσο το πλήρωμα δίνει συνεντεύξεις και ξεκουράζεται η υπόλοιπη ομάδα έχει πέσει πάνω στο σκάφος για το φέρει σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση. Ειδικά αφού το Team Sanya έχει να βρεθεί σε κανονικό σταθμό από το Cape Town... 
Mike Sanderson with his daughter.
(Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)
Team Sanya, skippered by Mike Sanderson
(Photo Credit must read: Paul Todd/Volvo Ocean Race)
Ταυτόχρονα ο Mike με τον (navigator) Aksel Magdahl, δουλεύουν με την Farr Yacht Design για να κάνουν το σκάφος λίγο πιο γρήγορο. Δεν συγκρίνουν το σκάφος τους με τα υπόλοιπα του στόλου, αλλά να το συγκρίνουν με βάση τις δικές του επιδόσεις.
Οπότε θα τα δώσουν όλα στην πορεία για το Όκλαντ, αν και για μια ακόμη φορά περιμένουν δύσκολο σκέλος με πολλά όρτσα και κλειστές πλαγιοδρομίες, πλεύσεις που δεν τους ευνοούν, αλλά για μια ακόμα φορά σε αυτόν τον αγώνα ο στόλος θα περάσει από τα doldrums και εκεί πάντα δημιουργούνται ευκαιρίες.
Ο Mike δεν είπε περισσότερα, άλλωστε την τελευταία φορά που είπε πολλά ήταν για τα στενά του Malacca και εκεί μέσα μόνο Malaccies έγιναν για την ομάδα του και έμεινε ακόμα πιο πίσω από όσο ήταν...
Το μόνο που είπε ήταν: "Ένα παλιάλογο σαν και εμένα μπορεί να βρει τη δύναμη για ένα ξέσπασμα ταχύτητας όταν μυρίσει το σπίτι του. Συνεχίστε να μας υποστηρίζεται το χρειαζόμαστε."

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib