Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

anogoptimist

To entry fee or not to entry fee...? Ιδού η απορία...

Χρήστος Χιονάς, © Panos Douros/istioselida.com
Μετά την κουβέντα που ξεκίνησε και αφορά το παράβολο συμμετοχής στους αγώνες, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα ζήτησα από το Χρήστο Χιονά να μας σχολιάσει από τη μεριά του διοργανωτή τον αγώνα και το τι σκοπό εξυπηρετεί το entry fee. 
Είναι σημαντικό να γίνεται διάλογος και να ακούγονται όλες οι διαφορετικές απόψεις για να βγει τελικά το καλύτερο για το άθλημα, σίγουρα η ύπαρξη του entry fee δεν σημαίνει αυτομάτως και ότι αναβαθμίζεται ο αγώνας.
Είναι πολλές οι παράμετροι για να έχεις έναν επιτυχημένο αγώνα τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους αθλητές.
Διαβάστε παρακάτω το τι απάντησε ο Χρήστος στις ερωτήσεις μας...

"Πρώτα απ όλα θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στον αγώνα και ειδικά όσους ήρθαν από την επαρχία.
Πραγματικά ελπίζω να ευχαριστήθηκαν τόσο τις ιστιοδρομίες όσο και την φιλοξενία του ΑΝΟΓ.
Σταθήκαμε τυχεροί και με τον καιρό, γιατί μετά την αναβολή του αγώνα το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου, είχα λίγο άγχος για το τι καιρό θα μας κάνει... αλλά ευτυχώς οι συνθήκες ήταν τέλειες.
Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Δρούγκα και την εταιρία Magic Marine που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι χορηγός του αγώνα μας. Ελπίζω να τον έχουμε και του χρόνου κοντά μας και επιτέλους να έχουμε και την συμμετοχή ενός παιδιού του στον αγώνα :).
Και την istioselida.com που επίσης για δεύτερη χρονιά μας βοήθησε με την κάλυψη του αγώνα στο ιστιοπλοϊκό κοινό.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ στην ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της give the kids τόσο από τον κόσμο της ιστιοπλοΐας όσο και από τους δημότες της Γλυφάδας. Η συμμετοχή ήταν πράγματι συγκινητική και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Έχω υποσχεθεί ήδη στην Χριστίνα ότι θα κάνουμε πάλι κάτι αντίστοιχο το Μάιο στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ.
Και για να τελειώνω με τις ευχαριστίες... θα ήθελα να αναφερθώ στην προσπάθεια του Δήμου Γλυφάδας στην προβολή του αγώνα και κυρίως στην φιλοξενία των
Τσαμόπουλο- Θαναηλάκη στον sport-fm, που είναι σημαντική γιατί έδωσαν βήμα στην ιστιοπλοΐα σε ένα μέσο ευρείας απήχησης που είναι κάτι που το χρειάζεται ο χώρος μας.

Στα του αγώνα τώρα, θεωρώ ότι η επιτροπή με πρόεδρο τον Γιώργο Σκλαβούνο ήταν άψογη.
Οι αθλητές δεν χρειάστηκε ποτέ να περιμένουν ενδιάμεσα στις ιστιοδρομίες, η διάρκεια ήταν ακριβώς αυτή που έπρεπε, και το μήκος της εκκίνησης τόσο ώστε να υπάρχει πίεση στους αθλητές και να μην απλώνονται σε μια αχανή γραμμή. Τα παιδιά το κατάλαβαν και μας το ανταπέδωσαν με τον πιο ιστιοπλοϊκό τρόπο δεν χρειάστηκε ποτέ να σηκωθεί η σημαία της γενικής ανάκλησης...
Επίσης εδώ θέλω να σημειώσω τη σωστή στάση των προπονητών, οι όποιοι δεν παρεμπόδισαν ποτέ τους αθλητές κατά την διάρκεια του αγώνα και ήταν αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.
Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ που για δεύτερη συνεχή χρονιά συνάδελφοι προπονητές μου έδωσαν εύσημα μετά το τέλος του αγώνα για την άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Για το θέμα του Entry fee τώρα είναι μια μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να ζούμε σε έναν κόσμο που δε θα χρειαζόταν να δουλεύει κανείς και όλα θα ήταν δωρεάν, αλλά δεν είναι έτσι.

Για μένα ξεκινάμε από το γεγονός ότι δεν πρέπει να κρίνετε ένας αγώνας από το αν έχει entry fee ή όχι, αλλά από το αν είναι επιτυχημένος και έχει αντίστοιχες του entry fee παροχές στους αγωνιζόμενους.

Ναι, έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι είμαστε σε καιρούς κρίσης, το βλέπω στον χώρο μας παντού, συνάδελφοι έχουν μειώσεις στις απολαβές τους, άλλοι είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, και πολλά ακόμα...

Παρόλα αυτά μεγάλος αριθμός αθλητών από την Ελλάδα βρέθηκε και φέτος στην Νάπολη για το διασυλλογικό της Ιταλίας... εκεί δεν παραπονέθηκε κανείς από τους Έλληνες, γονείς ή προπονητές, για το Entry fee.
Και κάνοντας μια παρένθεση εδώ να πω ότι οι συνάδελφοι προπονητές έχουν απογειώσει το επίπεδο του OPTIMIST στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να τρέχουμε στο εξωτερικό για να βρούμε καλές ομάδες. Και συνεχίζω... διάβασα σε μια επιστολή ενός γονέα ότι οι όμιλοι παίρνουν λεφτά για να κάνουν τα παιδιά ιστιοπλοΐα... αν σκεφτούμε ότι κατά μέσο όρο ένα παιδί ασχολείται περίπου 64 ώρες το μήνα στον όμιλο και ο γονέας του δίνει επίσης κατά μέσο όρο 60€ στον όμιλο τότε με μια απλή πράξη πληρώνουν οι γονείς το εξωφρενικό ποσό των 93 λεπτών την ώρα για να κάνει το παιδί τους ιστιοπλοΐα και να ασχολείται με κάτι... Και εδώ να σας θυμίσω ότι ο όμιλος πληρώνει αμοιβές προπονητών, φουσκωτά και τη συντήρηση τους, καύσιμα και τον εξοπλισμό σκάφη - πανιά. Άλλα για να μην σας κουράσω άλλο θα πω μόνο αυτό... Για να οργανωθεί επιτυχημένα αυτός ο αγώνας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση το entry fee, αλλιώς θα είχαμε άλλο ένα σαββατοκύριακο μουρμούρας και αποδοκιμασιών... με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλω το άθλημα που αγαπώ και εργάζομαι να πηγαίνει μπροστά."

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib