Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Abu Dhabi Ocean Racing TeamCamperGroupama 70offshorePuma RacingTeam SanyatelefonicaVOR 2011

Ηρεμία πριν την καταιγίδα ... ευκαιρία για ανασυγκρότηση

Η αλλαγή των συνθηκών στο Volvo Ocean Race ήρθε πάνω στην κατάλληλη ώρα τόσο για τα πληρώματα όσο και για τα σκάφη.
Jonathan Swain catches up on some much needed sleep while hiding under his fleece.
(Credit: Amory Ross/PUMA Ocean Racing/Volvo Ocean Race)
Μετά το αδυσώπητο κοπάνημα 2 πρώτων ημερών του 5ου σκέλους από εχτές το μεσημέρι ο καιρός έχει καλμάρει και η κατάσταση της θάλασσας έχει γίνει ήπια, αυτό έδωσε στα πληρώματα τουλάχιστον των 5 σκαφών, γιατί το Abu Dhabi τρέχει να τους προλάβει, την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά από πάνω από 48 ώρες συνεχούς προσπάθειας.
Επιπλέον αυτή η ανάσα του καιρού έδωσε σε όλα τα πληρώματα την ευκαιρία εκτός από τα πονεμένα τους κορμιά να φτιάξουν και τα πονεμένα τους σκάφη, γιατί όλοι λίγο πολύ έχουν σπασίματα και ζημιές από την δοκιμασία που πέρασαν.
Φυσικά αυτή η ανάπαυλα είναι παροδική γιατί ο Νότιος Ωκεανός ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες ώρες να ρίξει πάνω στα σκάφη και ένα νέο κύμα αέρα και κύματος, ένα πολύ δυνατό χαμηλό σχηματίζεται με ανέμους πάνω από 40 κόμβους.

Όλοι θα θέλουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να 'καβαλήσουν' το χαμηλό αυτό που θα τους εκτοξεύσει προς το νότιο άκρο της Αμερικάνικης ηπείρου, το Ακρωτήριο Χορν.
Broken bunk onboard Team Telefonica during leg 5
(Credit: Diego Fructuoso/Volvo Ocean Race)
Όσον αφορά την κατάταξη τους, αν εξαιρέσουμε το Abu Dhabi που αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, όλοι οι υπόλοιποι είναι μαζί. Και τα 5 σκάφη είναι απλωμένα μέσα σε 10νμ με πρώτο το Telefonica, το οποίο αλλάζει θέσεις συνεχώς με το Groupama στην κορυφή. Τρίτο είναι το Puma μόλις 4νμ πιο πίσω και 1.5νμ πιο πίσω από το Puma είναι το Team Sanya στην 4η θέση. Το Camper έχει διαλέξει λίγο νοτιότερη πορεία και είναι περίπου 10νμ πίσω από την κορυφή. Τέλος 6ο είναι το Abu Dhabi που όπως έχουμε δει αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Auckland για κάποιες επισκευές και είχε μείνει πίσω πάνω από 600νμ.
Αυτή η ανάπαυλα του καιρού ήταν Θείο δώρο για την ομάδα του Ian Walker καθώς θα έχουν μια ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση τους από τον στόλο, και ήδη σύμφωνα με την τελευταία αναφορά θέσεων έχουν μειώσει τη διαφορά τους στα 318νμ.
Mike Pammenter measures up some carbon fibre
plates for repairing the forward bulkhead
(Credit: Hamish Hooper/CAMPER ETNZ/VOR)
Η ομάδα του Sanderson, Team Sanya, έχει τις περισσότερη δουλειά να κάνει για να επισκευάσει το σκάφος με τα μεγαλύτερα προβλήματα τους να είναι το σύστημα τηλεπικοινωνιών και ο αφαλατωτής.
Ο Andres Soriano, Sanya's MCM, ανέφερε ότι έχουν φτιάξει και τα δυο προβλήματα, ο
Richard Mason ανέλαβα τον αφαλατωτή μένοντας όλο το βράδυ ξύπνιος για να το φτιάξει και οι Aksel Magdahl και Mike Sanderson έφτιαξαν τις τηλεπικοινωνίες τους. "Όλα δουλεύουν πλέον και θα μπορούμε να παίρνουμε τις αναφορές του καιρού και θα μπορώ να σας στέλνω και το υλικό από το σκάφος."
Η υπόλοιπη ομάδα στο Sanya έχει ξεκινήσει να ψάχνει όλο το υπόλοιπο σκάφος για τυχόν ζημιές και προβλήματα.
"Ξέρουμε τι μας περιμένει" λέει ο Mason, "προς το παρόν όλα είναι ήσυχα και ευχάριστα, αλλά όλα θα αλλάξουν πολύ γρήγορα, πρέπει να ελέγξουμε ότι όλα είναι ΟΚ για τις μέρες που θα έχουμε μπροστά μας."

 Στο CAMPER with Emirates Team New Zealand έχουν και αυτοί κάποιες επιδιορθώσεις να κάνουν, ειδικά αφού ανακάλυψαν μερικές ρωγμές και αποκολλήσεις του κάρμπον στον πλωριό μπουλμέ. 
"Μετά από μερικά μαιλ μπροστά πίσω με τον Neil Cox και τον μηχανικό μας Gio Belgrano φτιάξαμε ένα πλάνο στο πως θα το επισκευάσουμε. Ευτυχώς για εμάς ο καιρός μας το έκανε εύκολο και ο Salty (Rob Salthouse) και ο Mike (Pammenter) μετά από 12 ώρες δουλειάς τα κατάφεραν και πλέον είμαστε ΟΚ" είπε ο MCM Hamish Hooper.
Στο Groupama sailing team το μενού επίσης είχε μικρο-επισκευές και κυρίως ελέγχους μιας και δεν είχαν σπάσει τίποτα σημαντικό. Οι περισσότεροι έλεγχοι τους ήταν προληπτικοί για αυτό που περιμένουν να συναντήσουν μπροστά τους.

Rob Salthouse applying resin to the carbon cloth on the damaged forward bulkhead.
(Credit: Hamish Hooper/CAMPER ETNZ/Volvo Ocean Race)

Στο Telefonica, η ιστορία είναι παρόμοια με του Groupama. Το σκάφος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να επισκευαστεί οπότε το πλήρωμα αναπληρώνει ύπνο και φαΐ για να είναι έτοιμο για τις επόμενες μέρες.

Στο Puma το πλήρωμα αναρρώνει μετά από κάποιους τραυματισμούς που είχαν ο πλωριός
Casey Smith τραυμάτισε την πλάτη του και ο τιμονιέρης Thomas Johanson έβγαλε τον ώμο του. Το σκάφος είναι σε καλή κατάσταση και έχει σχεδόν στεγνώσει από το κοπάνημα και το νερό των προηγούμενων ημερών.
Το Abu Dhabi ότι ζημιά έπαθε την διόρθωσε και τώρα συνεχίζει ευχόμενο το υψηλό που έχει σταματήσει τα άλλα σκάφη να κρατήσει καμιά μέρα παραπάνω οπότε να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib