Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

34th America's CupAC45ACWSArtemisETNZLuna RossaOracle Racing

Σε δυο μέρες ξεκινά το America's Cup World Series (ACWS) στη Νάπολη

Σε δυο μέρες ξεκινά το America's Cup World Series (ACWS) στη Νάπολη και οι ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς μετά από την πολύμηνη αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Luna Rossa - Naples (ITA) - 34th America's Cup - America's Cup World Series Naples 2012 -
Author: Gilles Martin-Raget.
Από τις 11-15 Απριλίου στον όρμο της Νάπολης εννιά ομάδες θα αγωνιστούν στο ACWS που ουσιαστικά είναι μια σειρά αγώνων που σκοπό έχει να προετοιμάσει τις ομάδες για το Louis Vuitton Cup, που θα ξεχωρίσει το διεκδικητής του America's Cup για να αγωνιστεί στα τελικά του AC με την ομάδα που υπερασπίζεται το κύπελλο και είναι η Αμερικάνικη Oracle Racing.
Στη Νάπολη ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμαστικοί αγώνες και οι ομάδες μετά από μήνες προετοιμασίας και εξέλιξης είναι έτοιμες για τις μάχες.
Στο νέο φορμά του ACWS οι αγώνες χωρίζονται σε τρία στάδια και περιλαμβάνουν αγώνες match racing, αγώνες με όλον τον στόλο μαζί (fleet racing), και τέλος αγώνες ταχύτητας.

Μια από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη Νάπολη θα είναι και η Luna Rossa που θα κάνει την επιστροφή της στο κύπελλο μετά το 2000. Η Luna Rossa τους τελευταίους τέσσερις μήνες προετοιμαζόταν στη Νέα Ζηλανδία μαζί με την ETNZ και ταυτόχρονα εξέλισσε και κατασκεύαζε το AC72 με το οποίο θα αγωνιστεί στα τελικά. 
ETNZ - Naples (ITA) - 34th America's Cup - America's Cup World Series Naples 2012 -
Author: Gilles Martin-Raget.
Ο Dean Barker, τιμονιέρης στην ομάδα ETNZ, είπε για την συμμετοχή της Ιταλικής ομάδας: "Το Luna Rossa μπορεί να είναι νεοφερμένο στο ACWS, αλλά είναι καλά εδραιωμένη ομάδα που ξέρει να κερδίζει. Τα μέλη της ομάδας έχουν μεγάλη εμπειρία με τα καταμαράν, έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα Extreme 40, και σίγουρα θα είναι δυνατοί και υπολογίσιμοι στη Νάπολη."
Εκτός λοιπόν από αυτές τις δυο ομάδες που αναφέραμε, την Luna Rossa, και την ΕΤΝΖ, στη Νάπολη ο ανταγωνισμός θα περιλαμβάνει και τις εξής ομάδες, Oracle Racing, Artemis Racing, BAR, China Team, Energy Team, και Team Korea.
Η Γαλλική Aleph και η Ισπανική GreenComm είδαμε μερικές μέρες πριν ότι δεν θα είναι συμμετέχουν στον αγώνα της Νάπολης. Ειδικά η Aleph ανακοίνωσε ότι αποσύρεται γενικώς από το AC λόγω αδυναμίας εύρεσης χορηγού.
Γενικά η κουβέντα γύρω από την επιτυχία του AC βρίσκεται σε εξέλιξη μιας μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει όσα υπολόγιζαν οι διοργανωτές, και από πλευράς χορηγών αλλά και από πλευράς ενδιαφέροντος του κοινού. Πολλές ομάδες στην πραγματικότητα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και να έχουν μια ουσιαστική πιθανότητα διεκδίκησης με αξιώσεις κάποια θετικά αποτελέσματα.
Αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει κεφάλαια που απαιτούνται και ήδη έχουν φτιάξει και τα μεγάλα σκάφη των 72 ποδιών όλες οι υπόλοιπες ομάδες αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό στο τι θα κάνουν. 
Fleet training - Naples (ITA) - 34th America's Cup - America's Cup World Series Naples 2012 -
Author: Gilles Martin-Raget.
Επιπλέον και η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει το αγώνα με τον τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα, ειδικά όσον αφορά το τηλεοπτικό αποτέλεσμα, μιας και το κόστος είναι εξωφρενικά μεγάλο και δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί χορηγοί ή άλλα έσοδα για να μπορέσουν να το υποστηρίξουν. Βλέπουμε και στον τομέα αυτό να γίνονται περικοπές και να μειώνονται και τα άτομα αλλά και τα budget που δαπανούνταν ως τώρα.
Η προσπάθεια ξεκίνησε δυναμικά και χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον Larry Ellison, τον ιδιοκτήτη της Oracle, με στόχο να κάνει την ιστιοπλοΐα ένα τηλεοπτικό προϊόν αντίστοιχο με αυτό της F1, αλλά με τους χορηγούς να αργούν ή να μην έρχονται καθόλου ο Ellison αναγκάζεται να κλείσει την στρόφιγγα και να μειώσει την χρηματοδότηση του στο AC.
Μέχρι τώρα το τηλεοπτικό θέαμα που παρουσιάζουν τα AC45 είναι εξαιρετικό, ειδικά όσο περισσότερο και τα πληρώματα μαθαίνουν να χειρίζονται αυτά τα απαιτητικά σκάφη γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό, το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν τελικά οι χορηγοί δεν κάνουν την εμφάνιση τους... θα συνεχιστεί όλο αυτό το γεγονός και από πόσες ομάδες;
Θα μείνουν τελικά και εδώ τρεις και ο κούκος όπως και στο Volvo Ocean Race;
Παράλληλα πάντως με την αναμενόμενη έναρξη των αγώνων στη Νάπολη, ανακοινώθηκε ότι και το AC θα έχει εικονικό ιστιοπλοικό παιχνίδι και είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν για συσκευές iphone & ipad και έρχεται για συσκευές android.
Στο παιχνίδι θα δοκιμάζεται η ικανότητα των παικτών να κάνουν τον ταχύτερο χρόνο στο AC500 Speed Trial.
Το παιχνίδι το ανέπτυξε η Γαλλική εταιρία Many Players και είναι βασισμένο στην υπολογιστική πλατφόρμα που χρησιμοποίησε στο προηγούμενο AC η Oracle Racing.
Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι από εδώ: http://itunes.apple.com/us/app/americas-cup-speed-trials/id515270693

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib