Στο Χρυσό στόλο ο Παναγιώτης Στάθης στο Παγκόσμιο Laser 4.7

Συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα laser 4.7 στην Αργεντινή με 8 κούρσες να έχουν ολοκληρωθεί στα καφέ νερά του Μπουένος Άιρες. 
Ο καιρός ήταν κοντά στους 10-13 κόμβους με τις σπηλιάδες να φτάνουν στους 16 και με την λιακάδα να βοηθά στο να γίνουν ιδανικότερες οι συνθήκες.
Εχτές ήταν η τελευταία μέρα των προκριματικών και μετά τα αποτελέσματα τους χωρίστηκαν σε χρυσό και ασημένιο στόλο, οπότε οι επόμενες μέρες είναι οι πιο αποφασιστικές για το τελικό αποτέλεσμα του πρωταθλήματος.
Ο Παναγιώτης Στάθης είναι ο μόνος από τους Έλληνες αθλητές που κατάφεραν να μπουν στον χρυσό στόλο είναι 28ος με 95 βαθμούς. 
Ο Ερρίκος Στάθης είναι 39ος με 123 βαθμούς στην γενική κατάταξη και στην 8η θέση στην κατάταξη όσων είναι κάτω των 16 ετών. Τέλος ο Γκιόκας Θανάσης είναι 58ος με 172 βαθμούς.
Σε δηλώσεις του στο επίσημο site της διοργάνωσης ο Ερρίκος Στάθης είπε:

 “I sail in Aegina at home in Greece, it is an island near Athens. The sea is called Mesogios. Where I do sailing are many small islands like Moni & Agistri.
The main difference here is the color of the wáter, the current and the waves. I had this experience when I was first for one minute, but then the wind changed and I was last! I hope now I will be within 35 positions to pass to the Gold group.”


Comments