Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

offshoreVOR 2011

To Telefonica χαρίζει... To Groupama άρπαξε την ευκαιρία

Πως είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιο λάθος με τον καλύτερο ίσως navigator στον στόλο, τον Andrew Cape, με κυβερνήτη τον Iker Martinez, και με την ομάδα με τους περισσότερους Ολυμπιονίκες στη σύνθεσή της; 
Groupama Sailing Team, skippered by Franck Cammas from France celebrate
winning the DHL In-Port Race departure ceremony in Itajai, Brazil,
(Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)
Ακόμα θα αναρωτιούνται στο Telefonica τι έγινε και πως κατάφεραν να κάνουν αυτό το λάθος που από πρώτους τους έριξε τελευταίους... τι έκαναν; 
Ενώ προηγούνταν και αύξαναν τη διαφορά ταξιδεύοντας δεξίνεμοι όρτσα πόδισαν σε λάθος σημαδούρα, αρκετά νωρίτερα από την κανονική, σήκωσαν και το μπαλόνι και πρόλαβαν να κάνουν πολλά μέτρα μέχρι να καταλάβουν ότι το Groupama και το Camper που ήταν 2ο και 3ο αντίστοιχα δεν τους ακολούθησαν και πήγαν για την σωστή σημαδούρα...
Στο βίντεο δεν ακούσαμε το τι έγινε πάνω στο μπλε σκάφος, αλλά ο Iker να χτυπιέται στο τιμόνι και να χειρονομεί ήταν μια καλή ένδειξη του κλίματος στο σκάφος εκείνη τη στιγμή.
Πάντως αυτό το λάθος του Telefonica και η 5η θέση που τελικά πήρε ήταν μια καλή ανατροπή στα αποτελέσματα και δίνει την ευκαιρία στα σκάφη που ακολουθούν στην βαθμολογία το Groupama και το Camper να μειώσουν την διαφορά και να κάνουν τον αγώνα στο δεύτερο μισό του πολύ περισσότερο συναρπαστικό. 
CAMPER with Emirates Team New Zealand, leading PUMA Ocean Racing powered
by BERG, during the DHL In-Port Race Itajai, Brazil,
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Το Groupama λοιπόν κάνοντας έναν αλάθητο αγώνα και καταφέρνοντας να περάσει πολύ ωραία στα όρτσα το Camper πήρε την πρώτη του νίκη σε inport αγώνα έχοντας κάνει τεράστια πρόοδο ως ομάδα από την αρχή του αγώνα... ας θυμηθούμε την απόδοση του Groupama στο Alicante...
Με τους 6 σημερινούς πόντους το Groupama έφτασε στους 133 πόντους συνολικά και πλέον είναι μόλις 16 πόντος πίσω από το Telefonica που συνεχίζει να είναι πρώτο στην γενική βαθμολογία.
Το CAMPER with Emirates Team New Zealand με την δεύτερη θέση του σήμερα και τους 5 πόντους που μάζεψε παραμένει τρίτο στην γενική και το ακολουθεί το Puma
Ocean Racing powered by BERG που σήμερα τερμάτισε 3ο, είναι στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.
Το Puma που χρεώθηκε με φάουλ πάνω στην εκκίνηση αναγκάστηκε να κάνει ποινή μιας στροφής κατάφερε να επανακάμψει και να μπει στο παιχνίδι ξανά.

Groupama Sailing Team, lead CAMPER with Emirates Team New Zealand,
during the DHL In-Port Race Itajai, Brazil,
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Ο Ken Read σήμερα όμως δεν ήταν και πολύ χαρούμενος παρόλο που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, μάλιστα ίσως να ήταν ο πιο νευριασμένος σκίπερ ακόμα και από τον Iker Martinez, με το περιστατικό που έγινε στην εκκίνηση του αγώνα στη σοφράνο πλευρά της και οι κριτές για μια ακόμα φορά έδωσαν πέναλτι στην Αμερικάνικη ομάδα.
Στη συνέντευξη που έδωσε στο τέλος του αγώνα στη ζωντανή σύνδεση ήταν ιδιαίτερα νευριασμένος με την απόφαση των κριτών και δήλωσε ότι περιμένει να του εξηγήσουν το τι είδαν και τον σφύριξαν γιατί αυτός από τη μεριά του είδε άλλα από όσα οι κριτές πιστεύουν ότι έγιναν. Δείτε το βίντεο από τα 15 sec πριν την εκκίνηση μέχρι και λίγο μετά και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...
Στον σημερινό αγώνα το Abu Dhabi Ocean Racing αφού κατάφερε να ετοιμάσει το σκάφος μετά τις σοβαρές επισκευές που ήθελε μέσα σε μόλις δυο μέρες έτρεξε στο inport και τερμάτισε 4ο, ενώ το Telefonica όπως ήδη είπαμε τερμάτισε 5ο. 
Groupama Sailing Team, skippered by Franck Cammas from France about
to cross behind the fleet, during the DHL In-Port Race Itajai, Brazil,
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Το έκτο σκάφος του στόλου το team Sanya δεν είναι καν στην Βραζιλία, θα ξαναμπεί στον αγώνα στο επόμενο σκέλος στο Μαϊάμι.
Στον αγώνα που ξεκίνησε μετά από μια 10λεπτη καθυστέρηση και με πολύ βροχή η εκκίνηση ήταν πρύμα. Τα τέσσερα από τα πέντε σκάφη στριμώχτηκαν σοφράνο, το Groupama, Abu Dhabi και Puma μπλέχτηκαν σε μια κατάσταση και οι φωνές και οι κόκκινες σημαίες ανέβηκαν, τελικά το Puma την πλήρωσε (άδικα κατά τον κυβερνήτη του) και το Camper που είχε μείνει λίγο πίσω εκμεταλλεύτηκε το χαμό και με την ποινή που εκτέλεσε το Puma πέρασε πρώτο από σοφράνο ανενόχλητο...
Τελικά όμως στην πρώτη σημαδούρα πρώτο έφτασε για μια ακόμα φορά το Telefonica που έφυγε μόνο του από σταβέντο και έκανε ένα καθαρό πρώτο μπράτσο.  
Team Telefonica, skippered by Iker Martinez from Spain, take down their spinnaker,
during the DHL In-Port Race Itajai
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)

Από εκεί και μετά το Telefonica οδηγούσε και μεγάλωνε τη διαφορά, το Groupama που είχε περάσει το Camper ακολουθούσε και με το Puma τελευταίο ο στόλος είχε μπει σε μια σειρά.
Μετά από μερικά καβατζαρίσματα και πολύ κοντινές μάχες από τη δεύτερη θέση και πίσω το Telefonica έκανε ένα τρομερό λάθος και πέρασε από λάθος σημαδούρα χαρίζοντας τον αγώνα στο Groupama που ακολουθούσε.
Το Groupama μετά την επιβράχυνση της διαδρομής πήρε την νίκη μετά από 46 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα αγώνα και το ακολούθησε το Camper 45 δευτερόλεπτα πιο πίσω.
Τώρα η προσοχή όλων είναι αύριο στην εκκίνηση του 6ου σκέλους από το Itajai στο Μαϊάμι, σε μια απόσταση 4.800νμ που θα ξεκινήσει στις 17:00 UTC.

Συνεντεύξεις με τους κυβερνήτες:


DHL In-Port Race Itajai results:
1st - Groupama Sailing Team 6 points – 46min 27 sec
2nd - CAMPER with Emirates Team NZ 5 points - + 0.48 sec
3rd - PUMA Ocean Racing by BERG 4 points - +1.05
4th - Abu Dhabi Ocean Racing 3 points - + 1.33
5th - Team Telefonica 2 points - + 5.40
DNC* Team Sanya 0 points

Overall Race Leaderboard:
1st Team Telefónica – 149 pts
2nd Groupama Sailing Team – 133 pts -
3rd CAMPER with Emirates Team New Zealand - 124 pts
4th PUMA Ocean Racing powered by BERG – 117 pts
5th Abu Dhabi Ocean Racing - 58 pts
6th Team Sanya - 25 pts

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib