Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

17470ISAFkabouridis-PapadopoulosLondon 2012Mantis-KagialisWorld Championship

3η μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 470

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες στην Βαρκελώνη και οι δυο στόλοι των γυναικών και οι τρεις των ανδρών έχουν κάνει από 4 ιστιοδρομίες. 
 © Thom Touw
Κάθε ιστιοδρομία είναι σημαντική, ειδικά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που εκτός από τον τίτλο αυτό καθεαυτό κρίνονται προκρίσεις αθλητών και χωρών για τους ΟΑ. Η ένταση και ο ανταγωνισμός είναι στο ψηλότερο σημείο και τα λάθη θα πρέπει να είναι ανύπαρκτα για να πιάσει κανείς τους στόχους του. Την πρώτη μέρα η μπουνάτσα επέτρεψε να γίνει μόνο μια κούρσα, αλλά εχτές ο αέρας έδωσε την ευκαιρία στις επιτροπές να βγάλουν τρεις καλές ιστιοδρομίες και να ισορροπήσουν το πρόγραμμα των αγώνων. Οι κούρσες ξεκίνησαν με τον αέρα κοντά στους 12 κόμβους με σημάδια να ανέβει, φτάνοντας τελικά τους 15-17 κόμβους στο τέλος της ημέρας και με αρκετό κυματισμό. 
Εντυπωσιακοί ως συνήθως είναι οι Αυστραλοί Mat Belcher/Malcolm Page που έχουν κάνει τέσσερις άσσους σε τέσσερις κούρσες και στις γυναίκες οι Lisa Westerhof/Lobke Berkhout από την Ολλανδία που οδηγούν τον γυναικείο στόλο.
 © Thom Touw
Αναλυτικότερα στις γυναίκες ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, χωρίς περιθώρια για λάθη. Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει γιατί πέρα από τις δυο φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες, 2009 και 2010, Lisa Westerhof/Lobke Berkhout, έχουν αντίστοιχα καλή εμφάνιση και οι Ισραηλινές Gil Cohen/Vered Bouskila και οι Γιανωνέζες  Ai Kondo/Wakako Tabata.
Φυσικά μέσα στις πρώτες θέσεις θα ήταν και οι περσινές πρωταθλήτριες οι Ισπανίδες Tara Pacheco/Berta Betanzos που όμως είχαν ένα περιστατικό και αναγκάστηκαν να κάνουν ποινή δυο στροφών και να μείνουν αρκετά πίσω.
 © Thom Touw
Η προσπάθεια του Ελληνικού πληρώματος των Κραβαριώτη - Παπαδοπούλου να πάρουν την πρόκριση της χώρας είναι σε εξέλιξη, μετά την άτυχη πρώτη μέρα που είχαν κακή εκκίνηση στην μοναδική κούρσα που έγινε, εχτές αντεπιτέθηκαν και με καλές κούρσες που δείχνουν ότι το Λονδίνο είναι εφικτό, ανέβηκαν στην κατάταξη. Προς το παρόν είναι στην 27η θέση με 53 βαθμούς και κούρσες 21,11,11,10 ανάμεσα σε 54 συμμετοχές. Το άλλο Ελληνικό πλήρωμα των Παγίδα - Πάσχου είναι στην 44η θέση με κούρσες 19,20,21,22.

Στους άνδρες οι
Mat Belcher/Malcolm Page απέδειξαν γιατί είναι για δυο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, δεν έχουν χάσει αγώνα και δείχνουν και πάλι να είναι το φαβορί για τον τίτλο.
Στην δεύτερη θέση είναι οι Πορτογάλοι Alavaro Marinho/Miguel Nunes και τρίτοι οι Κροάτες Sime Fantela/Igor Marenic.
 © Thom Touw
Στους άνδρες το εισιτήριο για τους ΟΑ το έχουμε πάρει ως χώρα από το προηγούμενο παγκόσμιο, αυτό που μένει να αποφασιστεί τις επόμενες μέρες είναι πιο από τα δυο κορυφαία πληρώματα θα πάει στο Λονδίνο. Η εσωτερική πρόκριση είναι μεταξύ των Καμπουρίδη - Παπαδόπουλου και Μάντη - Καγιαλή.
Προς το παρόν και τα δυο πληρώματα κάνουν πολύ καλό αγώνα και είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Οι Μάντης - Καγιαλής είναι 5οι με 14 βαθμούς και κούρσες 2,2,6,4 και οι Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος είναι 10οι με 23 βαθμούς και κούρσες 8,4,9,2.
Στον στόλο αγωνίζονται και ακόμα τρία Ελληνικά σκάφη με τους Παπουτσόγλου - Ορφανό που είναι 22οι (4,15,13,9), οι Βάσιλας - Δρούγκας που είναι 38οι (14,14,17,10) και οι Τσάμης - Κούνας που είναι 61οι (21,15,22,26).

Σήμερα οι στόλοι θα ανακατευτούν για να τρέξουν οι αθλητές με διαφορετικούς αντιπάλους, με δυο ακόμα αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για σήμερα και τα ολοκληρωθούν τα προκριματικά που θα χωρίσουν τους στόλους σε χρυσό και αργυρό για τις γυναίκες και σε χρυσό, αργυρό και χάλκινο για τους άνδρες.
Ταυτόχρονα μετά τις δυο σημερινές κούρσες οι αθλητές θα έχουν και τη δυνατότητα να πετάξουν και την χειρότερη βαθμολογία τους, οπότε αναμένουμε πολλές αλλαγές στην κατάταξη.


2012 470 World Championship - 3rd day highlights by Icarus Sailing Media
Top ten, women, after 4 races 
1. Lisa Westerhof/Lobke Berkhout, NED, 9 points
2. Gil Cohen/Vered Bouskila, ISR, 11
3. Ai Kondo/Wakako Tabata, JPN, 12
4. Jo Aleh/Polly Powrie, NZL, 12
5. Ingrid Petitjean/Nadege Douroux, FRA, 15
6. Camile Lecointre/Matilde Geron, FRA, 17
7. Kathrin Kadelbach/Friederike Burnet, GER, 19
8. Giulia Conti/Giovana Micol, ITA, 24
9. Sophie Weguelin/Sophie Ainsworth, GBR, 26
10. Fernanda Sesto/Consuelo Monsegur, ARG, 28

Top ten, men, after 4 races 
1. Mathew Belcher/Malcolm Page, AUS, 4 points
2. Alvaro Marinho/Miguel Nunes, POR, 10
3. Sime Fantela/Igor Marenic, CRO, 11
4. Joonas Lindgren/Niklas Lindgren, FIN, 11
5. Panagiotis Mantis/Pavlos Kagialis, GRE, 14
6. Pierre Leboucher/Vicent Garos, FRA, 16
7. Onan Barreiros/Aaron Sarmiento, ESP, 18
8. Sam Kivell/Will Ryan, AUS, 20
9. Ryunosuke Harada/Yugo Yoshida, JPN, 21
10. Panagiotis Kampouridis/Esfstathios Papadopoulos, GRE, 23
Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib