Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

17470kabouridis-PapadopoulosLondon 2012Mantis-KagialistrigonoWorld Championship

Δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια στα 470... ακόμα ανοικτή η πρόκριση στους άνδρες

Η ένταση μεγαλώνει στη Βαρκελώνη κούρσα με την κούρσα καθώς 7 χώρες σιγούρεψαν την θέση τους στους ΟΑ στην κατηγορία των ανδρών, ενώ 6 χώρες στις γυναίκες μάχονται για τις τελευταίες 5 θέσεις. 
 © Thom Touw
Ταυτόχρονα πολλοί αθλητές δίνουν την μάχη για τις εσωτερικές προκρίσεις των χωρών τους. Με αυτά τα δεδομένα το Παγκόσμιο του 2012 είναι ένα από τα σκληρότερα και πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.
Τουλάχιστον ο καιρός στη Βαρκελώνη είναι καλός, λιακάδα με 10 κόμβους, και βοηθάει την προσπάθεια των αθλητών, εχτές έγιναν ακόμα δυο κούρσες σε όλους τους στόλους και με αυτές τις ιστιοδρομίες τελείωσαν οι προκριματικές κούρσες και καθορίστηκαν ο χρυσός και ο αργυρός στόλος για τις γυναίκες και το ίδιο για τους άνδρες με την προσθήκη και του χάλκινου στόλου, καθώς η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη στο στόλο των ανδρών. Στους άνδρες το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι έντονο γιατί το αποτέλεσμα του αγώνα θα καθορίσει ποιο από τα δυο πληρώματα μας θα πάει στο Λονδίνο.
Το μόνο σίγουρο είναι
ότι το μικρό όνομα του κυβερνήτη του σκάφους που θα μας εκπροσωπήσει στα 470 θα είναι Παναγιώτης.
 © Thom Touw
Προς το παρόν και οι δυο κάνουν πολύ καλό αγώνα και είναι στις πρώτες θέσεις του Παγκοσμίου, που από μόνο του αποτελεί σημαντική επιτυχία.
Οι Παναγιώτης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή μετά από 6 ιστιοδρομίες είναι στην 7η θέση της γενικής με 18 βαθμούς και κούρσες 2,2,6,4,(9),4. Το άλλο πλήρωμα που διεκδικεί την πρόκριση του είναι οι Παναγιώτης Καμπουρίδης με τον Στάθη Παπαδόπουλο που είναι στην 11η θέση με 25 βαθμούς και κούρσες 8,4,8,2,(14),3.
Τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα είναι στην 29η θέση οι Παπουτσόγλου - Ορφανός με 49 βαθμούς και κούρσες 4 15 12 9 9 (dsq), στην 51η θέση οι Βάσιλας - Δρούγκας με 80 βαθμούς και κούρσες 14 13 17 10 (bfd) 26, και στην 65η θέση οι Τσάμης - Κούνας με 94 βαθμούς και κούρσες 21 14 22 (26) 16 21.
Όσον αφορά τις πρώτες θέσεις των ανδρών, οι Αυστραλοί Belcher & Page συνεχίζουν την βαρετή πορεία τους με δυο ακόμα πρώτες θέσεις, και πλέον έχουν 6 νίκες σε 6 αγώνες... προηγούνται με 5 βαθμούς και έχουν ήδη κάνει και διαφορά 6 βαθμών από τους δεύτερους
Alvaro Marinho & Miguel Nunes από την Πορτογαλία, τρίτοι με 12 βαθμούς, είναι τα αδέλφια από την Φιλανδία οι Joonas & Niklas Lindgren που άφησαν στην 4η θέση τους Κροάτες Sime Fantela & Igor Marenic που έχουν 15 βαθμούς. Το 6 στα 6 των Αυστραλών αποτελεί και ρεκόρ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν το έχει καταφέρει κανείς. Σε δηλώσεις του ο Page που παραμένει προσγειωμένος είπε: 
 © Thom Touw
"Έχω τρέξει τα τελευταία 14-15 παγκόσμια και σίγουρα σε αυτά δεν έχει ξαναγίνει. Ο τρόπος που ιστιοπλοούμε αυτή τη χρονιά έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τους ΟΑ και την προετοιμασία μας. Έχουμε ένα σπουδαίο προπονητικό camp στην Αυστραλία το οποίο ήταν πολύ σκληρό, ο Victor μας κυνηγούσε με το μαστίγιο και μας πίεζε πολύ, αλλά σίγουρα μας έκανε καλύτερους."
Ο ανταγωνισμός στους άνδρες θα ενταθεί καθώς πλέον καθορίστηκαν οι χώρες που θα συμμετέχουν στους ΟΑ και όλοι στο χρυσό στόλο θα επικεντρωθούν στην διεκδίκηση του παγκοσμίου και στις εσωτερικές προκρίσεις. Από τις 32 ομάδες που μπήκαν στο χρυσό έχουμε 24 διαφορετικές χώρες να εκπροσωπούνται, οπότε τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε και τους 10 του medal race αλλά και κυρίως για εμάς ποιος Παναγιώτης θα είναι στον Λονδίνο.
 © Thom Touw
Στις γυναίκες από 27 σκάφη θα έχει ο κάθε στόλος, χρυσός και αργυρός, και θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στο Παγκόσμιο.
Μετά την 6η κούρσα εχτές καθώς τα σκάφη έβγαιναν στην στεριά τα κορίτσια αγωνιούσαν να μάθουν ποιες χώρες πήραν την πρόκριση. Δυστυχώς για την Ελλάδα, αλλά και για τις ίδιες, η Βιργινία Κραβαριώτη και η Σοφία Παπαδοπούλου δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση της χώρας, έχασαν την τελευταία θέση του χρυσού στόλου μόλις για 2 βαθμούς, είναι 28ες με 64 βαθμούς και η τελευταία ομάδα στο χρυσό έχει 62 βαθμούς...
Δραματικό φινάλε για την ολυμπιακή προσπάθεια των κοριτσιών. Πέντε είναι οι θέσεις που έχουν απομείνει ανοικτές και έξι χώρες που δεν έχουν πάρει πρόκριση πέρασαν στο χρυσό στόλο, οι εξής Αυστρία, Κίνα, Κροατία, Δανία, Πολωνία και Ρωσία. Στους εναπομείναντες αγώνες οι έξι αυτές χώρες θα δώσουν την μάχη για τις 5 θέσεις.
 © Thom Touw
Το άλλο ελληνικό πλήρωμα των Παγίδα - Πάσχου είναι στην 40η θέση με 87 βαθμούς.
Στις πρώτες θέσεις των γυναικών είναι οι Γαλλίδες
Camile Lecointre/Matilde Geron με 12 βαθμούς και τις ακολουθούν επίσης οι Γαλλίδες Ingrid Petitjean/Nadege Douroux με 13 βαθμούς, τρίτες είναι οι Jo Aleh με την Olivia Powrie από την Νέα Ζηλανδία με 13 βαθμούς επίσης.
Η Jo Aleh είχε και ένα επεισοδιακό απόγευμα προχτές στην Βαρκελώνη καθώς για να γιορτάσει τα γενέθλια της πήρε ένα ποδήλατο και έκανε βόλτες, αλλά έπεσε και προσγειώθηκε με το πρόσωπο στο τσιμέντο... πέρασε 6 ώρες στο νοσοκομείο, οπότε για να αντισταθμίσει το πέσιμο αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα δώρο στο εαυτό της και κέρδισε την 5η ιστιοδρομία και ήρθε 4η στην έκτη.
Στον χρυσό στόλο των γυναικών αντιπροσωπεύονται 21 έθνη πράγμα που αποδεικνύει το εύρος της κλάσης και το υψηλό επίπεδο πολλών χωρών.
2012 470 World Championship - 4th day highlights by Icarus Sailing Media

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib