Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

17deltio typouGreek Regattasplatu25

Το Anaconda πρωταγωνιστής της 1ης μέρας στη Β΄Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25

//Δελτίο Τύπου: Ελληνική Κλάση Platu25//
Σήμερα πρώτη μέρα της B' Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25 που διοργανώνει, παραδοσιακά πλέον, ο ΠΟΙΑΘ σε συνεργασία με την κλάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 
Σε αυτό βοήθησε η καλή διάθεση όλων των συμμετεχόντων που φάνηκε από τον πρωινό καφέ ότι είχαν έρθει για να τα δώσουν όλα και να περάσουν μια ωραία μέρα στη θάλασσα.
Αυτό βέβαια δεν μείωσε σε τίποτα τη διάθεση για καλές και δυνατές ιστιοπλοϊκές μάχες.
Η πρώτη εκκίνηση ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 και το πρόγραμμα περιελάμβανε 4 ιστιοδρομίες, αν και τελικά έγιναν τρεις.
Τα σκάφη ένα ένα έπεφταν στο νερό και τα πληρώματα ξεκινούσαν για την φορτωμένη αγωνιστικά μέρα με τον βοριά να κάνει από το πρωί αισθητή τη παρουσία του.
Το σκηνικό είχε στηθεί και όλα έμοιαζαν ιδανικά, λιακάδα με λίγη συννεφιά, για να μην σε καίει και ο ήλιος, καλή θερμοκρασία, αλλά χωρίς να σκας κιόλας, και ο αέρας από τις 325 μοίρες και κοντά στους 15-18 κόμβους. 

Τι περισσότερο να ζητούσε κανείς για να ευχαριστηθεί την μέρα του.
Ο στίβος στήθηκε σε κλασσική διάταξη όρτσα πρύμα με offset και όλα ήταν έτοιμα για την πρώτη εκκίνηση. Σχεδόν και τα 7 σκάφη του στόλου έπεσαν πάνω στη γραμμή ταυτόχρονα και ξεκίνησαν για τα πρώτα τους όρτσα με τον αέρα να έχει φρεσκάρει και να είναι σταθερά κοντά στους 18 κόμβους.
Μετά τα πρώτα τακ τα φαβορί του στόλου άρχισαν να παίρνουν διαφορά και να την μεγαλώνουν, μέχρι και τα τελευταία πρύμα πριν τον τερματισμό η διαφορά αυτή είχε μεγαλώσει αρκετά με τα τέσσερα πρώτα σκάφη του στόλου να είναι πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους.
Η πρώτη κούρσα πήγε στο Anaconda
με κυβερνήτη τον Ζώη Τζουροπάνο και το ακολούθησε κατά πόδας το Ναυσιθόη του Στρατή Ανδρεάδη, τρίτο τερμάτισε το Red Shift με κυβερνήτη τον Γιάννη Συκάρη. 
Με μια μικρή καθυστέρηση μέχρι να διορθωθεί ο στίβος γιατί ο καιρός έκανε περίπου 20 μοίρες δεξιά, ξεκίνησε η διαδικασία για την εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας.
Η επιτροπή και τα μέλη της σήμερα είχαν μια δύσκολη μέρα με τον μαΐστρο στο Σαρωνικό να είναι αναποφάσιστος (για να είμαστε και επίκαιροι...λόγω εκλογών) τόσο σε ένταση όσο και σε διεύθυνση, αλλά ομολογουμένως η επιτροπή έκανε καλή δουλειά και οι κούρσες βγήκαν απροβλημάτιστα. 
Το σενάριο σχεδόν το ίδιο όλοι έφυγαν καλώς, κάποιοι ακόμα καλύτερα και τα τέσσερα σκάφη, Anaconda, Ναυσιθόη, Ursus Minor & Red Shift, που μονοπώλησαν σήμερα τις πρώτες θέσεις πήραν και πάλι κεφάλι στην κούρσα. Με παραπλήσιες συνθήκες με την πρώτη ιστιοδρομία η καλή τακτική ήταν αυτή που είχε το κύριο λόγο στην κατάταξη των σκαφών. 
Στον τερματισμό έπεσαν τρία σκάφη μαζί με το Ursa Minor AEGEAN του Ανδρέα Κάραλη με τον Ιάσονα Σπανομανώλη στο τιμόνι να είναι πρώτο, δεύτερο ήταν το Anaconda και τρίτο το Ναυσιθόη με το πλήρωμα του να είναι φανερά απογοητευμένο με την θέση αυτή. Με τον τερματισμό και του τελευταίου σκάφους η επιτροπή για μια ακόμη φορά σήκωσε την αναβολή για να διορθώσει τον στίβο καθώς ο αέρας είχε πέσει και σε ένταση, αλλά έκανε και τα παιξίματα του που ήταν της τάξης των 20-30 μοιρών. Τελικά η μέση λύση είναι τις περισσότερες φορές η πλέον ενδεδειγμένη και με τον στίβο έτοιμο πήραν όλοι θέση για την τρίτη κούρσα της ημέρας.
Με το μπαμ της εκκίνησης το Ναυσιθόη του Στρατή Ανδρεάδη (πρώην Ευρύαλος για όσους ψάχνουν να βρουν ποιο σκάφος είναι αυτό...) φάνηκε ότι είναι αποφασισμένο να μην αφήσει πλέον κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, πήρε την πρωτοπορία και την κράτησε μέχρι και το τέλος. Δεύτερο πίσω του τερμάτισε και πάλι το Anaconda με τον Ζώη Τζουροπάνο και τρίτο το Red Shift με τον Γιάννη Συκάρη. 
Τέταρτη κούρσα δεν έγινε ποτέ. Ο αέρας που ξεκίνησε να εξασθενεί λίγο πριν τερματίσει η τρίτη κούρσα έπεσε εντελώς και οι προσπάθειες της επιτροπής να 'στήσει' δεν καρποφόρησαν.
Τα σκάφη επέστρεψαν στο Τουρκολίμανο με τα πληρώματα να κάνουν τα απαραίτητα πλυσίματα όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να προλάβουν τα σουβλάκια και τις παγωμένες μπύρες στο BBQ που είχε ετοιμάσει ο ΠΟΙΑΘ. Ευτυχώς όλα ήταν σε πληθώρα και δεν είχαμε τίποτα αψιμαχίες.
Μεγάλος νικητής της 1ης μέρας της Β΄Φάσης του
Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25 είναι το σκάφος Anaconda με κυβερνήτη τον Ζώη Τζουροπάνο που είχε την πιο σταθερή απόδοση, όπως μας είπε και ο Σπύρος Βενετσιάνος, υπεύθυνος τριμαρίσματος, και συνέχισε:
"εμείς ήμασταν σταθεροί και αυτό είναι πολύ καλό, οι ιστιοδρομίες σήμερα ήταν ωραίες και τις ευχαριστηθήκαμε. Ελπίζουμε σε μια αντίστοιχη εμφάνιση και την αυριανή μέρα. Το σημαντικό είναι να μπαίνουν νέα άτομα στην κλάση και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι η πρόσκληση μας να ανοίξει το παιχνίδι είχε ανταπόκριση με τα νέα πληρώματα που τρέχουν στο Πανελλήνιο για πρώτη φορά."
Ένα από τα χαρακτηριστικά της σημερινής μέρας ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των πρώτων σκαφών και ο Ανδρέας Κάραλης του Ursa Minor AEGEAN δήλωσε:
"Στην κούρσα που κερδίσαμε δεν κάναμε τίποτα λάθος... Ένα λάθος τακ ή μια λάθος πόντζα και έχεις μείνει πίσω. Ο καιρός είχε πολύ παιχνίδι και απαιτούσε καλή τακτική, δεν ήταν εύκολες οι κούρσες. Για παράδειγμα στην τρίτη κούρσα που κάναμε μια λίγο παρακινδυνευμένη τακτική το πληρώσαμε τερματίζοντας 4οι.
Σημαντικό είναι ότι ήμασταν γρήγοροι και μετά την πρώτη κούρσα που το βρήκαμε είχαμε και καλή ταχύτητα και καλές επιλογές. Ο Ιάσονας ήταν για πρώτη φορά στο τιμόνι και τα πήγε πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να μας κάνουν και την 4η κούρσα όπως ήταν στο πρόγραμμα, πάντως γενικά κάναμε πολύ ωραίες κούρσες και το ευχαριστηθήκαμε."
Τέλος λίγο ταλαιπωρημένη από τις τρεις κούρσες και ειδικά για πρώτη φορά στο τιμόνι η Αλίνα Στρατηγίου με το σκάφος Νικόλας και ένα νέο πλήρωμα, μας είπε για τον αγώνα τους:
"Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα, κάναμε ότι μπορούσαμε. Είμαστε νέα ομάδα και ακόμα δεν έχουμε συντονιστεί, μπορεί ξεχωριστά οι περισσότεροι από εμάς να τρέχουμε καιρό με τα platu25, αλλά μαζί βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Το χαρήκαμε και ελπίζουμε αύριο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί."
Για όσους αναρωτιούνται που είναι το Modus Vivendi - 3Alfa, ο περσινός πρωταθλητής της κλάση και ο νικητής της Α' Φάσης του φετινού Πανελληνίου, σας ενημερώνουμε ότι το σκάφος έτρεξε, αλλά όχι με την ομάδα του Κώστα Καραγεωργίου, αλλά με κυβερνήτη τον Σπύρο Παπαντωνίου και μια νέα ομάδα που μπήκε στην κλάση και γι αυτό δεν είναι στις πρώτες θέσεις του βάθρου. 
Η κίνηση της Ελληνικής κλάσης Platu25 να ανοίξει τις πόρτες της σε καινούριους ιστιοπλόους είχε θετικό αποτέλεσμα και εμφανίστηκαν νέες ομάδες και καινούρια πρόσωπα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Στόχος της κλάσης είναι να παραμείνει η πιο ενεργή κλάση στην Ελλάδα και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να φέρεις καινούριο κόσμο στα σκάφη.
Για αύριο είναι προγραμματισμένες ακόμα 4 ιστιοδρομίες και ο καιρός αναμένεται να είναι πιο εξασθενημένος από σήμερα με ασθενείς βοριάδες το πρωί που σιγά σιγά θα γυρίσουν σε νότιες διευθύνσεις.
Οι τρεις πρώτοι μετά από 3 ιστιοδρομίες:
 1. Anaconda, 1-2-2=5 βαθμοί 
 2. Ναυσιθόη, 2-3-1 = 6 βαθμοί
 3. Ursa Minor AEGEAN, 4-1-4 = 9 βαθμοί

1 comment:

 1. Πάνο,
  Σ έυχαριστω για τα καλα σου λογια. Θα επανελθουμε δρυμιτεροι. Είμασταν 4 παλιοι φίλοι που οι δυο συναντηθηκαν μολις την Παρασκευη για πρωτη φορα σε Platu, οι αλλοι δυο μόλις ενα Σ/Κ πριν για πρωτη φορα.
  Περασαμε απιθανα, μας γοητευσε το σκαφος, and we have a lot of room for improvement.
  Θα μας ξαναδειτε!
  Σπυρος, [+Σταματης, Σιμος και Roberto]

  ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib