Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

17Greek Regattasinshoreplatu25

Ασταμάτητο το Anaconda κέρδισε τη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Platu25

//Δελτίο Τύπου: Ελληνική Κλάση Platu25//
Τελικά έγινε η ανατροπή στη Β' φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25 και μεγάλος νικητής ήταν το σκάφος Anaconda GRE2502 με κυβερνήτη τον Ζώη Τζουροπάνο και πλήρωμα τους Σ. Βενετσιάνο, Κ. Καϊτατζίδου, Θ. Κωνσταντακόπουλο, και Κ. Τσαριανό, που κέρδισαν με 6 βαθμούς διαφορά την πρώτη θέση από το Ursa Minor AEGEAN του Ανδρέα Καραλή. 
Εχτές Κυριακή δεύτερη και τελευταία μέρα της Β' φάσης έγιναν 4 ιστιοδρομίες, όσες πρόβλεπε και το πρόγραμμα των αγώνων, με ασθενέστερο καιρό από την πρώτη μέρα, αλλά με τα πληρώματα πιο αποφασισμένα για καλή εμφάνιση.
Ο ασθενέστερος καιρός ζητούσε τους light φλόκους και όλες οι ομάδες στήθηκαν και ετοιμάστηκαν για την εκκίνηση.

Η εκκίνηση άργησε λίγο μιας και ο αέρας εκτός από λίγος ήταν και αναποφάσιστος στο που θα κατασταλάξει και σωστά προβλέποντας το αυτό η επιτροπή σήκωσε την αναβολή στη στεριά προσπαθώντας να μειώσει την ταλαιπωρία των πληρωμάτων στον μπουνατσαρισμένο Σαρωνικό. Ευκαιρία για έναν Κυριακάτικο καφέ στο Μικρολίμανο και σχολιασμό των ιστιοπλοϊκών νέων που τις τελευταίες μέρες είναι πολλά και καλά ειδικά για την Ολυμπιακή μας ομάδα που μεγαλώνει συνεχώς. 
Ταυτόχρονα συζητήθηκε και μια ένσταση από την προηγούμενη μέρα για ένα συμβάν στην 3η ιστιοδρομία μεταξύ του Modus Vivendi-3Alfa και του Νικόλας, που κατέληξε να ακυρωθούν και τα δυο σκάφη στην συγκεκριμένη ιστιοδρομία.
Ο αέρας τελικά σταθεροποιήθηκε κοντά στις 220 μοίρες και η ένταση του ήταν καλή για να ξεκινήσει η πρώτη κούρσα. Με τον αέρα στους 7-10 κόμβους τα 7 Platu25 ξεκίνησαν την 4η ιστιοδρομία της B' φάσης πέφτοντας όλοι στην γραμμή με μεγαλύτερη ένταση από την χθεσινή μέρα. 
Μόλις από τα πρώτα μέτρα ξεκίνησε και η μάχη των δυο σκαφών που ήταν πρώτα στη βαθμολογία, μεταξύ του Anaconda και του Ursa Minor AEGEAN, καθώς το ένα σκάφος φύλαγε το άλλο. Η μάχη των τακ μέχρι την #1 έδωσε την ευκαιρία και στον υπόλοιπο στόλο να μπει στο παιχνίδι και τελικά σχεδόν όλοι μαζί έφτασαν στην σημαδούρα δημιουργώντας την καλύτερη κούρσα από πλευράς ανταγωνισμού. Το ίδιο συνεχίστηκε και μέχρι το τέλος που φαίνεται ότι η εμπειρία του Ursa Minor AEGEAN στο match race μέτρησε και κατάφερε και κέρδισε την κούρσα. Πίσω από το Ursa Minor AEGEAN τερμάτισε δεύτερο το Anaconda και τρίτο το Red Shift
Η έκπληξη της ιστιοδρομίας ήταν η 6η θέση του Ναυσιθόη, του Στρατή Ανδρεάδη, που η επιλογή του να πάρει τη δεξιά πλευρά του στίβου του στοίχισε πολλές θέσεις, καθώς όσοι πήγαν αριστερά είχαν περισσότερο αέρα και φυσικά μεγαλύτερη ταχύτητα.
Η διαδικασία της εκκίνησης επαναλαμβάνεται και η 5η κούρσα της Β' φάσης ξεκινά με τον αέρα να είναι λίγο πιο αδύναμος ακόμα. Το Ursa Minor AEGEAN ξανά-ήταν πρώτο σε όλη τη διαδρομή και έτσι τελείωσε και την κούρσα. Φαίνεται η ομάδα του Ανδρέα Καραλή να είχε βρει κάπου μια έξτρα ταχύτητα και γυρνούσε γύρω από τις σημαδούρες με στυλ και ταχύτητα αφήνοντας όλους τους αντιπάλους του πίσω. Δεύτερο τερμάτισε το Ναυσιθόη του Στρατή Ανδρεάδη που ακόμα προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε πάει στραβά στην προηγούμενη κούρσα και τρίτο το Anaconda που δεν ήθελε με τίποτα να τερματίσει σε θέση εκτός βάθρου, μάλιστα η τρίτη θέση στην 5η ιστιοδρομία είναι και η χειρότερη θέση που έφερε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο! 
Μετά τις διορθώσεις στον στίβο από τις αλλαγές του καιρού η επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία για την εκκίνηση της 6η ιστιοδρομίας. Ο καιρός αντίστοιχος 7-9 κόμβοι από τις 205 μοίρες.
Με τα πληρώματα να έχουν τρέξει ήδη 5 αγώνες και τους νέους κυβερνήτες του στόλου να είναι σιγά σιγά πιο τολμηροί στις επιλογές τους, οι εκκινήσεις είχαν γίνει πιο έντονες και ενδιαφέρουσες. Ακόμα και μετά τα πρώτα μέτρα έψαχνες να βρεις πιο σκάφος είχε πάρει κεφάλι και οδηγούσε την κούρσα. Με τον στόλο λοιπόν σε πιο συμπαγή μορφή και τον ανταγωνισμό ψηλά το Anaconda γύρισε πρώτο για τα τελευταία πρύμα μέχρι τον τερματισμό της 6ης ιστιοδρομίας, με 4 σκάφη να είναι στην πρύμνη του και να προσπαθούν να περάσουν. Με άψογες κινήσεις, καλό τριμάρισμα και σωστό τιμόνεμα, το Anaconda ήρθε να πάρει την πρώτη θέση ακριβώς μπροστά από το Ursa Minor AEGEAN στη δεύτερη θέση και το Νικόλας στην τρίτη, που είχε στο τιμόνι για πρώτη φορά την Αλίνα Στρατηγίου. 
Το Νικόλας, μάλιστα τη δεύτερη μέρα των αγώνων, εμφανίστηκε πιο δυνατό και ήταν το σκάφος που εντυπωσίασε με τον αγώνα του, ειδικά στην 5η ιστιοδρομία έχασε τη 2η θέση καθαρά λόγω απειρίας του πάνω στην γραμμή τερματισμού, από ατυχή χειρισμό που του στοίχισε 3 ολόκληρες θέσεις, και πρωταγωνίστησε με θέσεις στο βάθρο σε όλες τις υπόλοιπες κούρσες της Κυριακής.
Με τον αέρα να σβήνει ανησυχητικά η επιτροπή ξεκίνησε να ετοιμάζει τον στίβο για την 7η και τελευταία κούρσα του Σαββατοκύριακου. Μικρή αναβολή για να σταθεροποιηθεί η μπουκαδούρα και μόλις ο αέρας ανέβηκε πάνω από τους 7 κόμβους όλα ήταν έτοιμα.
Εκκίνηση και χωρίς απρόοπτα τα σκάφη έφυγαν για την τελευταία τους διαδρομή. Το Anaconda με το μομέντουμ που είχε από την προηγούμενη κούρσα κατάφερε να κερδίσει και αυτήν την ιστιοδρομία μπροστά από το Ναυσιθόη και το Νικόλας.
Μετά τα τελικά αποτελέσματα και από τις 7 ιστιοδρομίες της Β' Φάσης η σειρά κατάταξης έχει ως εξής:  
 1. Anaconda, 12 βαθμοί 
 2. Ursa Minor AEGEAN, 18 βαθμοί
 3. Ναυσιθόη, 20 βαθμοί
 4. Red Shift, 26 βαθμοί
 5. Νικόλας, 33 βαθμοί
 6. Jolly, 42 βαθμοί
 7. Modus Vivendi-3Alfa, 49 βαθμοί
Στη Β' φάση του πρωταθλήματος αξιοσημείωτο ήταν ότι όλος ο στόλος ήταν πιο κοντά μεταξύ του, ακόμα και οι νέες ομάδες κατάφερναν να κρατιούνται κοντά στους πρωτοπόρους και να δίνουν αξιόλογες μάχες για το βάθρο κερδίζοντας το σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτή η μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στις πιο έμπειρες ομάδες και στις νεότερες είναι το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της Β' Φάσης και αποδεικνύει ότι η επιλογή να 'ανοίξει' το παιχνίδι και σε νέα πληρώματα είναι σωστή και δίνει συνέχεια στην κλάση προκειμένου να παραμείνει η πιο ενεργή Ελληνική κλάση σκαφών.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Γ' και τελευταία φάση που θα κρίνει και τον πρωταθλητή Ελλάδας 2012 στα Platu25 τον Σεπτέμβριο του 2012.


Αναλυτικά αποτελέσματα Β' Φάσης Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Platu25.

Συνολικά αποτελέσματα Α' και Β΄Φάσης Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25
 1. Anaconda GRE2502, 4+1 = 5 βαθμοί 
 2. Ναυσιθόη GRE2509, 2+3 = 5 βαθμοί 
 3. Ursa Minor AEGEAN GRE2529, 6+2 = 8 βαθμοί
 4. Modus Vivendi-3alfa GRE1, 1+7 = 8 βαθμοί 
 5. Red Shift GRE2519, 5+4 = 9 βαθμοί 
 6. Νικόλας GRE2505, 7+5 = 12 βαθμοί 
 7. Jolly GRE2508, 8+6 = 14 βαθμοί

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib