Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

1747049erEIOlaserLondon 2012RS:XStartrigono

Το Μάιο θα διαμορφωθεί η τελική μορφή της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Σιγά σιγά σχηματίζεται η Ολυμπιακή Ομάδα Ιστιοπλοΐας που θα μας εκπροσωπήσει στους αγώνες το καλοκαίρι στο Λονδίνο. 
Η ιστιοπλοία παραδοσιακά για την Ελλάδα αποτελούσε ένα από τα αθλήματα που έφερνε τα περισσότερα μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις και φέτος αν και χρονιά κρίσης για την χώρα μας οι προσδοκίες είναι μεγάλες. 
Στις περισσότερες κατηγορίες θα υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα αθλήτρια και σε πολλές περιπτώσεις θα αγωνιστούν και με μεγάλες πιθανότητες για διάκριση. 
Στα laser ανδρών ο Βαγγέλης Χειμώνας που διασφάλισε την πρόκριση του ως αθλητής στην Γαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα στο Hyeres τερματίζοντας στην 11η θέση της γενικής, πριν μερικές μέρες, για την επιτυχία του αυτή μας είχε δηλώσει:
"Ήταν ένας από τους πιο κουραστικούς αγώνες που έχω τρέξει. Κάθε μέρα είχε πολύ αέρα, ιδιαίτερα στον στίβο των laser όπου πάντα είχε τουλάχιστον 5 κόμβους παραπάνω και αρκετά μεγαλύτερο κύμα από ότι στους άλλους στίβους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και για την πρόκριση και για το αποτέλεσμα... αν και θα ήθελα να είμαι στο medal race. 
Ήταν μια εβδομάδα μεγάλης πίεσης, από τη μια μεριά να μην γίνει κάποια ζημιά λόγω καιρικών συνθηκών που θα μπορούσε να κοστίσει πολύ... και από την άλλη ήταν μια βδομάδα μεγάλης αγωνιστικής πίεσης στη θάλασσα για να μπορέσω να φτιάξω και να κρατήσω τη διαφορά που χρειαζόμουν από Αντώνη (Μπουγιούρη) για να κερδίσω την πρόκριση στους ΟΑ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και κατάφερα να είμαι σχεδόν σε όλες τις κούρσες μπροστά... αυτό που με κάνει πολύ αισιόδοξο για τους ΟΑ είναι ότι παρόλο που είχε πολύ αέρα και που το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, είμαστε μόλις 3 μήνες πριν τους ΟΑ που όλοι είναι φορμαρισμένοι, κατάφερα να κρατηθώ ψηλά.
Η σκληρή δουλειά των τελευταίων μηνών αποδίδει και είμαι ανταγωνιστικός σε όλες τις συνθήκες."
Άλλη μια κατηγορία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που θα έχουμε εκπροσώπηση στο Λονδίνο είναι τα RS:X, με τους Βύρωνα Κοκκαλάνη και Αγγελική Σκαρλάτου. Ειδικά ο Βύρωνας είναι μια από τις μεγάλες ελπίδες για διάκριση μιας και τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά μέσα στους πέντε καλύτερους αθλητές στην κατηγορία του παγκοσμίως.
Ο Γιάννης Μιτάκης στην πρώτη του συμμετοχή σε ΟΑ θα μας εκπροσωπήσει στα Finn. Μετά την πρώτη θέση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα της κατηγορίας του μερικές βδομάδες πριν ο νεαρός αθλητής θα προσπαθήσει για το καλύτερο και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει σε μια δύσκολή κατηγορία με πολλούς καλούς αθλητές. Άλλωστε όπως και ο ίδιος μας είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του... "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δε θεωρούμαι φαβορί, αλλά ποτέ κανείς δε ξέρει..."
 
Μια κατηγορία που η Ελλάδα ως χώρα έχει πάρει την πρόκριση αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα μας εκπροσωπήσει, είναι τα 470 Ανδρών.
Στην κατηγορία αυτή έχουμε δυο από τα καλύτερα πληρώματα του κόσμου τους Παναγιώτη Μάντη & Παύλο Καγιαλή, και τους Παναγιώτη Καμπουρίδη & Στάθη Παπαδόπουλο. Η μεταξύ τους μάχη θα δοθεί από τις 10-19 Μαΐου στη Βαρκελώνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης. Τα 470 Ανδρών είναι μια από τις κατηγορίες που ανεξαρτήτως ποιο πλήρωμα θα προκριθεί οι ελπίδες για διάκριση είναι μεγάλες.
Ταυτόχρονα στη Βαρκελώνη τις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Γυναικών στα 470. Το Ελληνικό πλήρωμα, των Ολυμπιονικών του 2008, Βιργινίας Κραβαριώτη και Σοφίας Παπαδοπούλου θα προσπαθήσει να πάρει μια από τις 5 θέσεις χωρών που απομένουν ανοικτές, ώστε να είναι και η Ελλάδα στις γυναίκες μέσα στις 20 χώρες που θα δώσουν την παρουσία τους στο Λονδίνο.
Μια ακόμα γυναικεία κατηγορία που δεν έχουμε πάρει την πρόκριση ως χώρα είναι τα laser radial. Στα radial έχουν μείνει ακόμα 9 θέσεις ανοικτές για χώρες προκειμένου να συμμετάσχουν στους ΟΑ και η μεγάλη μάχη θα δοθεί από τις 11-20 Μαΐου στο Παγκόσμιο της κλάσης στη Γερμανία. Από Ελληνικής πλευράς την πρόκριση διεκδικούν με μεγαλύτερες πιθανότητες η Μαρία Βλάχου και η Άννα Αγραφιώτη που θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για την χώρα αλλά και να αποφασιστεί και ως προς μεταξύ τους ποια θα μας εκπροσωπήσει στην περίπτωση που προκριθούμε.
Τα 49er είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και προς το παρόν δεν έχουμε πάρει την πρόκριση ως χώρα. Έχουν μείνει 5 θέσεις ανοικτές και τα πληρώματα μας θα προσπαθήσουν να πετύχουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κροατία από τις 4-13 Μαΐου. Τα δυο πληρώματα που θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση της χώρας, αλλά και που ταυτόχρονα αγωνίζονται και μεταξύ τους στο ποιος θα μας εκπροσωπήσει είναι οι Στέλιος Σωτηρίου & Αλφόνσο Παναγιωτίδης και οι Διονύσης Δήμου & Μιχάλης Πατενιώτης.
Τέλος στα Star, που από ότι φαίνεται θα είναι και η τελευταία τους εμφάνιση ως κατηγορία σε ΟΑ (εκτός και αν υπάρξει κάποια έκπληξη στο Ρίο το 2016), αγωνίζονται ίσως οι ποιο έμπειροι ιστιοπλόοι με το επίπεδο του ανταγωνισμού να είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Σε αυτή την κατηγορία ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με τον Αντώνη Τσότρα από τις 2-14 Μαΐου στο Παγκόσμιο της κλάσης στο Hyeres, θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για την χώρα και φυσικά ταυτόχρονα και τη δική τους πρόκριση για τους ΟΑ.
Έχουν μείνει 4 θέσεις χωρών ανοικτές από τις 16 που συνολικά θα εκπροσωπηθούν στο Λονδίνο. Δύσκολο έργο για τους δυο Έλληνες αθλητές, αλλά όχι αδύνατο.

Καλή επιτυχία σε όσους και όσες προσπαθούν να πάρουν την πρόκριση της χώρας, αλλά και να προκριθούν οι ίδιοι και φυσικά καλή επιτυχία σε όσους ήδη έχουν πάρει το εισιτήριο για την μεγαλύτερη διοργάνωση του 2012.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib