Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasSpetses Classic Yacht RaceYCG

Με διπλάσιες συμμετοχές το 2ο Spetses Classic Yacht Race

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Σπετσών έζησαν από την Παρασκευή 22 Ιουνίου ως την Κυριακή 24 Ιουνίου, μαγικές στιγμές βγαλμένες από μια άλλη εποχή, καθώς έλαβε χώρα το 2ο “Spetses Classic Yacht Race”. 
Στο λιμάνι των Σπετσών από την Πέμπτη άρχισαν να καταφθάνουν τα κλασσικά σκάφη, τα παραδοσιακά καΐκια και τα λατίνια που θα συμμετείχαν στον διεθνή αγώνα.
Η πρώτη διοργάνωση το 2011 είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι ανυπομονούσαν για την συνέχεια που έδειχνε ότι θα ήταν ακόμα καλύτερη.
Οι αισθητά περισσότερες συμμετοχές, σχεδόν 50, και η αρτιότερη οργάνωση φέτος με την βοήθεια του μεγάλου χορηγού "Chivas Regal", ήταν συνταγή για σίγουρη επιτυχία. 
Ο αγώνας αυτός που διοργανώνει ο Ν.Ο.Ε. έχει βασικό στόχο να αναδείξει την ναυτική παράδοση της Ελλάδας και το νησί των Σπετσών με την μακρά ναυτική ιστορία του.
Ταυτόχρονα όμως τονίζεται και το πρόβλημα της ερήμωσης των ταρσανάδων του νησιού που εδώ και αιώνες δημιουργούν σκαριά μοναδικής ομορφιάς, οπότε κάνοντας τον αγώνα αυτόν στις Σπέτσες ουσιαστικά επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους πολλά από τα καΐκια που γεννήθηκαν εκεί. 
Επιπλέον, ένα νέο στοιχείο του φετινού αγώνα είναι η διαδραστικότητα με τους θεατές: Στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel, οι θεατές με ζωντανή περιγραφή παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα και είχαν άμεση επαφή με τον θαλάσσιο στίβο. 
Οι συνθήκες ήταν ιδανικές και τις τρεις μέρες για να δοκιμαστούν τα πληρώματα, αλλά κυρίως τα παραδοσιακά σκαριά που αντεπεξήλθαν επάξια στους χειρισμούς και στις απαιτήσεις των πληρωμάτων τους.
Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο όταν αγωνίζεσαι και πιέζεις για την νίκη, ειδικά με τόσο παλιά και δυσκίνητα σκάφη και με σημαντικά αυξημένο αριθμό συμμετοχών από πέρυσι. 
Από τις 23 συμμετοχές του 2011, φέτος είχαμε 21 κλασσικά ιστιοπλοϊκά με το πιο παλιό να έχει ναυπηγηθεί το 1907, 18 παραδοσιακά καΐκια και 11 λατίνια!
Τα σκάφη χωρίστηκαν σε τρεις διαφορετικούς στίβους και ανάλογα με τον τύπο τους αγωνίστηκαν σε 3 ιστιοδρομίες τα κλασσικά, σε 2 τα καΐκια και σε 6 τα λατίνια. 

Για το διαδικαστικό μέρος του αγώνα οι νικητές σε κάθε κατηγορία είναι οι εξής: 

Κλασσικά σκάφη:
 1. LARNE, Α. ΚΕ∆ΡΟΣ, 1965 
 2. ESCAPADE, Σ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, 1961 
 3. ELIANA K III, Π. ΚΥΡΜΙΖΑΚΗΣ, 1967 
Vintage:
 1. NAVISA, Ν. Π. ΛΥΚΙΑΡ∆ΟΠΟΥΛΟΣ / Π. ΛΙΒΑΣ, 1907 
 2. FLAMINGO, Α. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ, 1928 
 3. GLARAMARA, Σ. ΑΝ∆ΡΕΑ∆ΗΣ, 1947 
Spirit of Tradition:
 1. BACCARA, Ι. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ, 1969 
 2. ELIANA K IV, Σ. ΚΟΚΟΤΟΣ, 1994 
 3. BOLERO, Σ. ΠΟΛΕΜΗΣ, 1994 
Παραδοσιακά Καΐκια
 1. CARETTA CARETTA, Patrick Odier/Aldrick Delaroche, 1992 
 2. ΜΑΡΙΔΑ, Στάθης Πάκης, 2006 
 3. ΑΛΚΜΗΝΗ, Νίκος Καρακώστας, 1987 
Λέμβοι Ανοικτού Τύπου
 1. ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ, Πάνος Χασάπης, 2004 
 2. ΚΥΜΟΘΟΗ, Ευριπίδης Δήμου, 1998 
 3. ΝΗΡΗΙΣ, Θανάσης Καλαμάς, 1965 
Βραβείο “Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award -Spetses Classic Yacht Race 2012″
 • GLARAMARA, Στρατής Ανδρεάδης, 1947 
Βραβείο καλύτερης εμφάνισης πληρώματος:
 • ISABELLA, Γιώργος Κόβας/Γιάννης Καλλίας, 1995 
 • ΑΓ ΓΙΩΡΓΗΣ, Παναγιώτης Μαθιός, 1975
Η τελετή απονομής έλαβε χώρα με κάθε επισημότητας στη θρυλική βεράντα του εμβληματικού «Poseidonion Grand Hotel», σημαντικού υποστηρικτή και Accommodation Partner του αγώνα. Επίσης, το ιστορικό ξενοδοχείο αποτέλεσε το «κέντρο» της διοργάνωσης, καθώς εκεί στεγάστηκε η Γραμματεία των αγώνων και το Κέντρο Τύπου, φιλοξενώντας τόσο τους διοργανωτές όσο και τους δημοσιογράφους. 
Η επιτυχία που σημείωσε το φετινό « 2ο Spetses Classic Yacht Race» καθώς και η μακρά παράδοση του Ν.Ο.Ε. στη διοργάνωση διεθνών αγώνων σε συνδυασμό με την μοναδική φυσική ομορφιά του στενού του Αργολικού κόλπου, αλλά και τις ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των Σπετσών, δίνουν τη δυνατότητα στο «Spetses Classic Yacht Racing Week» να γίνει θεσμός παγκοσμίως. 

Χρυσός Χορηγός του «Spetses Classic Yacht Race 2012» ήταν το CHIVAS REGAL – ενώ Χορηγός Φιλοξενίας ήταν το «Poseidonion Grand Hotel». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib