Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

aegean rallyGreek Regattashorc

Σε ένα μήνα η εκκίνηση του 49ου Ράλλυ Αιγαίου

Ράλλυ Αιγαίου, ο δυσκολότερος ιστιοπλοϊκός αγώνας που γίνεται στην Ελλάδα, από τον ΠΟΙΑΘ, ετοιμάζεται για 49η φορά στην ιστορία του ανοίξει πανιά. 
Σε ένα μήνα από σήμερα θα δοθεί η εκκίνηση του μακροβιότερου αγώνα στα Ελληνικά ιστιοπλοϊκά δρώμενα και ήδη οι ιστιοπλοϊκές κουβέντες έχουν αρχίσει να περιστρέφονται γύρω από Ράλλυ Αιγαίου. Η Κρήτη φέτος έχει την τιμητική της, συγκεκριμένα τα Χανιά που θα είναι και το πρώτο λιμάνι προορισμού μετά την εκκίνηση από το Φάληρο.
Μόλις μια χρονιά πριν τα 50οστά γενέθλια του αγώνα και παρά το ότι έχει πλέον ωριμάσει η διοργάνωση ακόμα κρατά το ενδιαφέρον της και χρησιμοποιείται από πολλούς από εμάς ως ορόσημο για την κάθε χρονιά... έχω ακούσει πολλές φορές ανθρώπους, είτε πιο μεγάλους, είτε και νεότερους, να χρησιμοποιούν το Ράλλυ Αιγαίου, ως μονάδα 'μέτρησης' της ιστιοπλοϊκής τους ζωής. Από το σε πόσα "Αιγαία" έχουν τρέξει μέχρι και να ξεχωρίζουν τις χρονιές ανάλογα με το ποια νησιά είχε επισκεφθεί ο αγώνας την συγκεκριμένη περίοδο. 
Αυτό είναι η πραγματική επιτυχία ενός αγώνα, να καταφέρει να μείνει ζωντανός τόσο σε βάθος χρόνου όσο και σε αναμνήσεις που φτιάχνει. 
Βέβαια δεν είναι και όλα ρόδινα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε έχει επηρεαστεί και η ιστιοπλοΐα και το Ράλυ Αιγαίου. Δεν είναι μυστικό ότι οι συμμετοχές έχουν μειωθεί και ότι πολλοί πλέον το σκέφτονται πολύ προκειμένου να συμμετάσχουν στον αγώνα. Ένας αγώνας μιας βδομάδας για ένα σκάφος και το πλήρωμα του είναι ένα σημαντικό κόστος που βαρύνει κυρίως τους ιδιοκτήτες και κατά δεύτερον τα πληρώματα, και σε συνδυασμό με την κρίση και την έλλειψη χορηγών, δικαιολογημένα υπάρχει ένας προβληματισμός.Πάνω σε αυτό ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης μας λέει:
"...Στον σχεδιασμό της εφετινής διοργάνωσης ελάβαμε υπόψη μεταξύ άλλων και την οικονομική λιτότητα που βιώνουμε όλοι μας και έτσι αφ’ ενός μειώσαμε κατά μία ημέρα τη διάρκεια του αγώνα με την εκκίνηση το Σάββατο αντί της καθιερωμένης Παρασκευής αφ’ ετέρου μειώσαμε κατά έναν σταθμό, τις επισκέψεις στα νησιά για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των συνοδών των πληρωμάτων του αγώνα, αλλά και των μεταφορικών μέσων υποστήριξης. Έτσι, ο κεντρικός σταθμός της διοργάνωσης θα είναι τα Χανιά, όπου ο στόλος θα παραμείνει περί τις τέσσερις ημέρες. Στα Χανιά θα διεξαχθούν και τρεις τοπικές ιστιοδρομίες. Οι φιλοξενούντες Όμιλοι Ναυτικός Όμιλος Χανίων και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο, έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό και προθυμία και προγραμματίζουν καθημερινές εκδηλώσεις βασισμένες στην Κρητική παράδοση. Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους συμμετέχοντες, ήλθε σε συμφωνία με την ANEK LINES η οποία ως χορηγός μεταφορών προσφέρει έκπτωση 40% στα εισιτήρια των αγωνιζόμενων και τους συνοδούς τους καθώς και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Για τη διαμονή δε, προσφέρονται ειδικές τιμές σε ορισμένα ξενοδοχεία των Χανίων, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση..."
Με βασικότερες αλλαγές φέτος τον αριθμό των νησιών και την τετραήμερη διαμονή στα Χανιά, αλλά και την εκκίνηση το Σάββατο το πρωί αντί για την Παρασκευή το απόγευμα το φετινό Ράλλυ παραμένει πιστό στον χαρακτήρα του. 
Δηλαδή να θεωρείται και να είναι το δυσκολότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα, μεγάλα μπράτσα με μάλλον δύσκολους καιρούς είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα.
Τα σκάφη και τα πληρώματα δοκιμάζονται στο μέγιστο και οι καλά προετοιμασμένες ομάδες συνήθως κερδίζουν. 

Για τα πιο διαδικαστικά το πρόγραμμα είναι ως ακολούθως: 
  • Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, 09:00-20:00 Επιθεώρηση σκαφών και ζύγισμα πληρωμάτων 20:00 Λήξη ορίου δήλωσης συμμετοχής 
  • Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, 09:00-18:00 Επιθεώρηση σκαφών και ζύγισμα πληρωμάτων 19:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών στον Π.Ο.Ι.Α.Θ. 20:30 Υποδοχή πληρωμάτων 
  • Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, 09:00-19:00 Επιθεώρηση σκαφών και ζύγισμα πληρωμάτων 
  • Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, 1η Offshore Ιστιοδρομία : Φάληρο – Κρήτη (Χανιά) Εκκίνηση Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 11:00. Διαδρομή Φάληρο –Χανιά, Κρήτη Απόσταση 146 ναυτικά μίλια περίπου 
  • Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, Ώρα: 20:30 Στο κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο λιμάνι Χανίων, Βραδιά Λόγου και Μουσικής με θέμα «Θάλασσα και Αιγαίο» από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων / τομέα πολιτισμού, αφιερωμένη στους συμμετέχοντες στο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου. Διοργανωτής: Ν.Ο. Χανίων Συνδιοργανωτής: Η κοινωφελής επιχείρηση πολιτισμού και περιβάλλοντος Δήμου Χανίων. 
  • Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, Inshore / Coastal ιστιοδρομίες Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Χανιών, ώρα 11:00. Διαδρομή Ορτσα Πριμα ή Coastal Απόσταση 12 - 32 ναυτικά μίλια. Ώρα 22:00 Βραδιά χορού με ζωντανή μουσική στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων. 
  • Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, Inshore / Coastal ιστιοδρομίες Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Χα- νιών, ώρα 11:00. Διαδρομή Όρτσα Πρίμα ή Coastal Απόσταση 12 - 32 ναυτικά μίλια. Ώρα 21:00 Τοπική γιορτή και Απονομή επάθλων 1ης offshore ιστιοδρομίας, Inshore/Coastal ιστιοδρομιών και «Κυπέλλου Κρήτης» 
  • Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, 2η Offshore Ιστιοδρομία : Κρήτη (Χανιά) - Μήλος Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Χανιών, ώρα11:00. Διαδρομή Χανιά – Αδάμαντας Μήλου. Απόσταση 78 ναυτικά μίλια περίπου 
  • Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, Ώρα 21:00 Τοπική γιορτή και απονομή επάθλων 2ης offshore ιστιοδρομίας 
  • Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, 3η Offshore Ιστιοδρομία : Μήλος - Σούνιο Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Αδάμαντα Μήλου , ώρα 17:00. Διαδρομή Μήλος - Σούνιο Απόσταση 59 ναυτικά μίλια περίπου
Ολόκληρη την προκήρυξη του αγώνα διαβάστε την από εδώ


Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και του Ράλλυ Αιγαίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την εξέλιξη του 49ου αγώνα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.aegeanrally.gr
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ με καθημερινή εκπομπή, η Athens News, ο Ιστιοπλοϊκός Κόσμος και η istioselida.com
Επίσης όπως τα τελευταία χρόνια συμβαίνει, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας με την βοήθεια της εταιρίας G4S θα μπορούν να ζήσουν μέσω του internet το Ράλλυ ζωντανά στην διεύθυνση www.aegeanrally.gr καθώς και από τις σελίδες του FACEBOOK (facebook.com/aegeanrally) και του Twitter (@aegean_rally). 

Και φυσικά μεγάλος χορηγός του αγώνα, όπως είναι άλλωστε και τα τελευταία χρόνια είναι η Amita Motion. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib