Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

horcIRCORCiPosidonia Cup

Επιτυχημένο το 6ο Posidonia Cup 2012

Την Παρασκευή, 1η Ιουνίου, το Posidonia Cup Yacht Race σηματοδότησε την έναρξη της μεγαλύτερης διεθνούς μάζωξης της ναυτιλιακής κοινότητας, της Διεθνούς Ναυτιλιακής Εκθέσεως Ποσειδώνια 2012. 
Από το 2000, όπως μας λέει ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, η διοίκηση της έκθεσης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), σκέφθηκε να εμπλουτίσει τις δραστηριότητες της έκθεσης με μια παραπλήσια δραστηριότητα απολύτως συγγενή με το αντικείμενο της Εκθέσεως, και αυτό ήταν η διοργάνωση ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα που θα συμμετέχουν οι ναυτιλιακές εταιρίες που παίρνουν μέρος στην έκθεση Ποσειδώνια. 
Το εγχείρημα ξεκίνησε λοιπόν το 2000, με λίγες συμμετοχές, αλλά από την επόμενη διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40 και τα τελευταία χρόνια έχουν σταθεροποιηθεί στις 50 και πλέον. 
Στον αγώνα φέτος συμμετείχαν μερικές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες του κόσμου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες, και σε μια ταραγμένη οικονομικά χρονιά τα στελέχη της ναυτιλίας έδειξαν ότι έχουν την ικανότητα και τις δεξιότητες που απαιτούνται τόσο για να χειριστούν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη όσο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του χώρου τους. 
Το Posidonia Cup όμως εκτός από ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας είναι και μια ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού περιεχομένου της Ελλάδας και ειδικά όσον αφορά τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό. 
Add caption
Η Ελλάδα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να κάνεις ιστιοπλοΐα είτε αυτή είναι αγωνιστική είτε είναι κρουαζιέρας. Τα ζεστά και φιλικά νερά, αλλά και κυρίως τα αμέτρητα νησιά που είναι το ένα δίπλα στο άλλο προσφέρουν τον ιδανικό καμβά για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις και αυτό είναι κάτι που όσοι συμμετείχαν στο Posidonia Cup το είδαν από πρώτο χέρι. 
Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης τα πράγματα κύλισαν ομαλά και τόσο οι κυβερνήτες όσο και τα πληρώματα απόλαυσαν μια ηλιόλουστη μέρα στο Φάληρο με ασθενές αεράκι που δε δυσκόλεψε τα πληρώματα, αλλά παράλληλα ήταν αρκετό για να ολοκληρωθεί ο αγώνας σχετικά σύντομα. 
Τα 55 σκάφη του 6ου Posidonia Cup χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες: ORC Performance, ORC Standard, IRC και Classic yachts και στη μια το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν τον παράκτιο αγώνα τους συνολικής απόστασης 15νμ. 
Εκκίνησαν όλα τα σκάφη μαζί και από την αρχή φάνηκε η αποφασιστικότητα των πληρωμάτων να απολαύσουν τον αγώνα και να τα δώσουν όλα προκειμένου να κερδίσουν. 
Τα μεγαλύτερα και πιο αγωνιστικά σκάφη γρήγορα πήραν κεφάλι και οδηγούσαν τον στόλο γύρω από τις σημαδούρες. Το επίπεδο του αγώνα, αν και στα περισσότερα σκάφη το συνηθισμένο πλήρωμα τους είχε αντικατασταθεί από τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών, ήταν ιδιαίτερα υψηλό και τα λάθη στον χειρισμό των πανιών και του σκάφους ή στις επιλογές της τακτικής ήταν μη αναστρέψιμα. 
Ο συναγωνισμός ήταν έντονος σε όλες τις κατηγορίες, οι θέσεις του βάθρου αλλά και της γενικής κατάταξης κρίθηκαν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα στην κατηγορία IRC που ήταν και η πολυπληθέστερη μέσα σε μόλις ένα λεπτό κρίθηκαν 7 θέσεις! 
Πιο ειδικά οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορία είναι: 
IRC 
1. ACES, STATUS MARITIME CORP 
2. MELX II, P. L. FERRARI &Co 
3. GANT, GERMANISCHER LLOYD 

ORC PERFORMANCE 
1. ATALANTI XVI, BUREAU VERITAS 
2. BOOKER, SKULD 
3. ZANTINO-WIND, D.M.I. - WIND 

ORC STANDARD 
1. QUIKSILVER-GAC, GAC SHIPPING 
2. AETHRA, DELOITTE 
3. CHRISTINA II, SNAME 

CLASSIC 
1. FLAMINGO, ANTONIS NIKOLARAS 
2. STEELHEAD, PANTELEIMONITIS DIMITRIS 
3. TINCANO, POSEIDONION GRAND HOTEL 

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές και μια εντυπωσιακή γιορτή πάνω στη θάλασσα που ακολούθησε μετά. Όλοι ήταν εκεί για να ανταλλάξουν "πειράγματα" και ιστιοπλοϊκές ιστορίες, αλλά και για να ανανεώσουν το ραντεβού τους σε δυο χρόνια από τώρα στο 7ο Posidonia Cup. 
Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib