Το Aquila και το Escandalo νικητές του ORCi Mediterranean Championship 2012

//Φωτογραφίες & βίντεο: Icarus Sailng Media//
Το Μεσογειακό Πρωτάθλημα ORCi 2012 έγινε στην Κροατία, στο Κρες, στο μέρος που πέρυσι είχε γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORCi.
 
Εχτές ήταν η τελευταία μέρα και έγινε ένας αγώνας που έκρινε τον τελικό νικητή, μιας και δυο σκάφη έφτασαν στην τελευταία μέρα με διαφορά μόλις 2 βαθμών, το Aquila και το Quebramar. Η εκκίνηση είχε μια μικρή αναβολή λόγω του αέρα που ήταν απών.
Το όριο ήταν στις 15:00 οπότε η επιτροπή κάποια στιγμή ξεκίνησε τη διαδικασία μη θέλοντας να φτάσει στα όρια και να ρισκάρει το να μη γίνει κούρσα. Το Class A ξεκίνησε πρώτο και αμέσως μετά το Class B.Το Aquila ήταν το πρώτο σκάφος που πήρε την αριστερή πλευρά του στίβου και ο υπόλοιπος στόλος ακολούθησε. Οι ασθενείς άνεμοι ευνόησαν τα αγωνιστικά και ελαφριά σκάφη, όταν το Aquila πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο αέρας άρχισε να πέφτει και αυτό από μόνο του σήμαινε ότι θα κέρδιζε το Μεσογειακό Πρωτάθλημα ORCi 2012, το Quebramar είναι δεύτερο και τρίτο το Audi. 
Στην class B το Escandalo με την νίκη του στον τελευταίο αγώνα έφτιαξε μια διαφορά 13 βαθμών από το δεύτερο Dieci x Dieci, ενώ τρίτο είναι το Sixtynine. 
Μετά τον αγώνα έγινε η απονομή των επάθλων και δόθηκε το επόμενο ραντεβού που δεν είναι άλλο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORCi 2012, που θα γίνει στην Punta Ala στο τέλος του μήνα. 
Αναλυτικά αποτελέσματαComments