Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasiopKatekos

Αγώνας εις μνήμη Αναστασίου Σούλη από τον Ι.Ο.Πειραιώς

//Κείμενο - Φωτογραφίες: Γιώργος Κατέκος//
Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, ο υδράργυρος ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο και οι αγώνες συνεχίζονται σε όλο τους το μεγαλείο με τελευταίο τον αγώνα που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά στην μνήμη του Αναστάσιου Σούλη. 
Σάββατο πρωί ήλιος καυτός αέρας από τις 350-360 αρκετά έως πολύ καλός και τα σαράντα σκάφη πήραν τη θέση τους στην εκκίνηση. Ο βοριάς προμήνυε ότι ο αγώνας θα έχει πολύ ενδιαφέρον όπως και έγινε.
Στις 11:00 λοιπόν δόθηκε η πρώτη εκκίνηση για τα ORC International & IRC σκάφη και στις 11:05 τα ORC Club.
Τα μπαλόνια έκαναν την εμφάνισή τους με το Βοριά, εντάσεως 15 και στη σπηλιάδα 20 κόμβων, να σπρώχνει τα σκάφη προς την Αίγινα με γρήγορο ρυθμό. 
Η διαδρομή είχε περιορισμό να αφεθεί η Αίγινα δεξιά.

Αυτό σήμαινε πώς τα σκάφη θα έπρεπε να περάσουν από τον Κάβο Αντώνη, ένα αρκετά ύποπτο σημείο καθώς αν τον περάσεις πολύ κοντά κινδυνεύεις να μείνεις για αρκετή ώρα κολλημένος και να κοιτάς τα βράχια, εκτός και αν έχει κέφια και κατεβάσει αέρα οπότε περνάς χωρίς πρόβλημα και χωρίς στάση. Η τακτική λοιπόν έπρεπε να προβλέψει τι θα γίνει εκεί ώστε τα σκάφη να περάσουν όσο γίνεται αλώβητα από το σημείο εκείνο. Βέβαια μέχρι εκείνο το σημείο ο αέρας έκανε τα παιχνίδια του ευνοώντας μία τα σκάφη που διάλεξαν να πάνε δεξιά της rumble line και μια όσους πήγαν αριστερά της. 
Τελικά το πέρασμα έγινε χωρίς στάση καθώς ο Καβ' Αντώνης είχε κέφια και είπε να μην παιδέψει τους ιστιοπλόους. Τα μπαλόνια αντικαταστάθηκαν από φλόκους και τζένοες για τα όρτσα που ακολουθούσαν στα τελευταία τέσσερα μίλια από τη Μονή μέχρι τον τερματισμό. Ήταν ίσως τα καλύτερα όρτσα που μπορεί να κάνει κάποιος με ιστιοπλοϊκό καθώς ο αέρας ήταν γύρω στους 12-14 κόμβους και το κύμα απουσίαζε. Έτσι τα σκάφη έφτασαν ξεκούραστα στον τερματισμό. Έναν τερματισμό που λίγο μπέρδεψε, καθώς ήταν ανάποδα απ’ ότι περιγραφόταν στις οδηγίες πλου.
Πρώτο σκάφος στα ORCi τερμάτισε το ALBATROS I του Α. Μιρμιρίδη στα IRC TO KEFI MAS του Θ. Γιουβάνογλου και στα ORC CLUB το MANOULI TOO του Α. Θεοδωρίδη. 
Τα αποτελέσματα της πρώτης ιστιοδρομίας έχουν ως εξής: 
ORCi
 1. QUIKSILVER-GAC (Α. Μπουντούρης) 
 2. ALBATROS I (Α. Μιρμιρίδης) 
 3. VENTUS (Μ. Κλουβάς)  
IRC
 1. TO KEFI MAS (Θ. Γιουβάνολου)
 2. PARALOS (Δ. Μπουσούνης)
 3. ODYSSEAS (Α. Παπαδόπουλος)
ORC CLUB
 1. ALBATROS (Χ. Καραβίτης)
 2. ALMYRA (Ε. Καντζάβελος)
 3. MANOULI TOO (Α. Θεοδωρίδης) 
Την επομένη τα σκάφη ετοιμάστηκαν για τη δεύτερη ιστιοδρομία με την εκκίνηση να δίνεται έξω από το λιμάνι της Αίγινας και με ελεύθερο πλου τα σκάφη να πλέουν προς το Τουρκολίμανο όπου ήταν και ο τερματισμός. 
Ενώ όλοι περίμεναν το Βοριά ο οποίος αναμενόταν να κρατήσει και την Κυριακή, η εκκίνηση δόθηκε με βορειοδυτικό άνεμο και τα σκάφη να ανεβάζουν μπαλόνια που τα ταξίδεψαν μέχρι τη Λαγούσα.
Από εκεί και πέρα οι ενδείξεις για το βοριά γίνονταν πιο έντονες και ο στόλος σιγά σιγά έπαιρνε πορεία προς τα αριστερά με σκοπό να εκμεταλλευτούν όσο αέρα έμενε, και γλύφοντας τις στεριές να φτάσουν στον τερματισμό. Πράγματι η εξέλιξη των πραγμάτων έδειξε ότι δικαιώθηκαν όσοι ακολούθησαν αυτήν την τακτική, καθώς τρία τέσσερα σκάφη που πήγαιναν rumble line βρέθηκαν ανοιχτά της Ψυττάλειας καραντιασμένα για καμιά ώρα μέχρι να φτάσει και σε εκείνα ο Βοριάς οδηγώντας τα στο τέρμα. 
Πρώτο σκάφος στα ORCi τερμάτισε το NORTH του Δ. Μακροζαχαρόπουλου στα IRC το PARALOS του Δ. Μπουσούνη και στα ORC CLUB το MANOULI TOO του Α. Θεοδωρίδη. 
Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας έχουν ως εξής: 
ORCi 
 1. HAPPY CAPTAIN (Γ. Παπαιωάννου)  
 2. ACTIVISTA (Δ. Λέκκας) 
 3. NORTH (Δ. Μακροζαχαρόπουλος) 
IRC
 1. PARALOS (Δ. Μπουσούνης)
 2. TO KEFI MAS (Θ. Γιουβάνολου)
 3. ODYSSEAS (Α. Παπαδόπουλος) 
ORC CLUB
 1. ALMYRA (Ε. Καντζάβελος)
 2. SHOUKY (Β. Θεοδώρου)
 3. MANOULI TOO (Α. Θεοδωρίδης) 
Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: 
ORCi 
 1. QUIKSILVER-GAC (Α. Μπουντούρης)  
 2. NORTH (Δ. Μακροζαχαρόπουλος) 
 3. NEFELI (Κ. Αντωνόπουλος) 
IRC
 1. PARALOS (Δ. Μπουσούνης)
 2. TO KEFI MAS (Θ. Γιουβάνολου)
 3. ODYSSEAS (Α. Παπαδόπουλος) 
ORC CLUB
 1. ALMYRA (Ε. Καντζάβελος)
 2. MANOULI TOO (Α. Θεοδωρίδης)
 3. ALBATROS (Χ. Καραβίτης)

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib