Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

AristofanibookerEuropean ChampionshipORCi

Booker: Η Ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORCi στην Punta Ala

Την Κυριακή το απόγευμα μετά από μια ζεστή μέρα προπόνησης στην Punta Ala, τα πληρώματα των 33 σκαφών που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORCi μαζεύτηκαν για την καθιερωμένη συνάντηση των κυβερνητών. 
Ο αντιπρόεδρος του YC Punta Ala, Alessandro Masini, και ο πρόεδρος του ORCi Bruno Finzi απάντησαν σε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις των κυβερνητών και ξεκαθάρισαν το φορμά των αγώνων, κατόπιν τα πληρώματα απόλαυσαν μια δροσιστική τελετή έναρξης του πρωταθλήματος δίπλα στην πισίνα του ομίλου. 
Όπως έχουμε πει στον αγώνα θα συμμετάσχει και το Booker - GS42R, του Νίκου Σινούρη, και πριν να φύγει η ομάδα για την Ιταλία μιλήσαμε με τον Σίμο Καμπουρίδη, κυβερνήτη του σκάφους, και μας είπε πολλά για την φετινή προσπάθεια της ομάδας με το νέο τους σκάφος. 

ISTiOSELIDA: Σίμο γιατί αλλάξατε σκάφος; Πέρυσι ανανεώσατε το Aristofani - Comet 41S, κάνοντας σημαντικές αλλαγές και φέτος πάτε στο Ευρωπαϊκό με άλλο σκάφος. 

Σίμος: Είδαμε πέρυσι στο Παγκόσμιο ότι χρειάζεται ένα πιο αγωνιστικό σκάφος για να πρωταγωνιστήσεις και ούτως ή άλλως το συζητάγαμε στην ομάδα ότι θέλουμε και ένα σκάφος με πιο αγωνιστικό προσανατολισμό οπότε ήταν η φυσική συνέχεια να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.


ISTiOSELIDA: Ποιος είναι ο φετινός στόχος; Με ποια θέση θα είστε ευχαριστημένοι; 
Σίμος: Στόχος μας είναι να είμαστε όσο ψηλότερα γίνεται μέσα στη δεκάδα. Οι συμμετοχές φέτος είναι λιγότερες από το παγκόσμιο, 33, αλλά το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.
ISTiOSELIDA: Ποια σκάφη θα πρωταγωνιστήσουν; 
Σίμος: Το TP52 Aniene είναι ένα από τα πιθανά να κερδίσουν με τον Vascotto στην τακτική, το Cookson 50 - Cippa Lippa 8, γενικά τα μεγάλα και γρήγορα σκάφη πλέον το ORCi τα χειρίζεται ευνοϊκά, και φυσικά το Cronos 2-GS42R με τον Francesco de Angelis. 
Επίσης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το νέο Farr400 πως θα τα πάει, ειδικά σε σχέση με τα Farr40 που αντικαθιστά. Υπάρχει και ένα σκάφος που είναι ερωτηματικό για όλους, ένα 43αρι σε στυλ Rodman που τροποποιημένο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει. 
ISTiOSELIDA: Στο Booker έχετε κάνει κάποιες αλλαγές;
Σίμος: Ναι έχουμε κάνει μερικές αλλαγές σε σχέση με το πως έτρεχε το σκάφος πριν. Η κυριότερη είναι ότι μεγαλώσαμε τα μπαλόνια, πήγα στη Δανία και συζητήσαμε αναλυτικά με την North Sails και με βάση τις αλλαγές στο ORC το πέναλτι που παίρνεις με τα περισσότερα τετραγωνικά στα πρύμα δεν είναι δυσανάλογο με το όφελος στην ταχύτητα, δηλαδή αυτά που χρεώνεσαι τα τρέχεις και με το παραπάνω. 
Επίσης φτιάξαμε μια νέα medium και ένα jib top, και εννοείτε ότι όλα τα μπαλόνια είναι νέα αφού μεγάλωσαν σε μέγεθος. 
ISTiOSELIDA: Τι καιρούς αναμένεται εκεί;
Σίμος: Μπουκαδούρες σαν του Σαρωνικού κοντά στους 14-16 κόμβους. 
ISTiOSELIDA: Το πλήρωμα είναι το ίδιο με το Aristofani; 
Σίμος: Ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος, οι μόνες αλλαγές που κάναμε είναι ότι στη θέση του Άλκη Μεταξά θα έρθει ο Άκης Τσαρούχης και στη θέση του Πέτρου Σεκούρη θα έρθει η Μαρίνα Παπαναγιώτου. Ο Πέτρος είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα, λόγω εργασίας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, τρέχουμε πολύ καιρό μαζί και είχαμε συντονιστεί ωραία αυτός στην μαΐστρα και εγώ στο τιμόνι. 
Με τα παιδιά έχουμε τρέξει όλους τους Ελληνικούς αγώνες από τους οποίους τους έχουμε κερδίσει όλους εκτός από μια φορά που βγήκαμε 2οι και μια 3οι. 
ISTiOSELIDA: Μετά το Ευρωπαϊκό τι θα κάνετε το Ράλι Αιγαίου το προλαβαίνετε; 
Σίμος: Γυρνάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και πάμε στο Ράλι Αιγαίου, αυτό είναι το σχέδιο μας. Μετά το ράλι Αιγαίου θα πάρουμε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Σύρο, αλλά εκεί θα τρέξουμε με το Aristofani, όχι με το Booker. 

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των αγώνων που θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο και σε πολλές ομάδες το επίπεδο των αθλητών είναι ιδιαίτερα υψηλό με πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές να συμμετέχουν.
Ο πρώην κυβερνήτης του Luna Rossa, Francesco de Angelis, θα είναι στο Cronos 2 - GS42R, o Vasco Vascotto θα είναι στο Aniene - TP52, ο Paul Montefusco θα είναι στο Morgan - GS39sport, και ο Αμερικανός Dee Smith στο Team Premier Sonnenkoening - Farr400. 
Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης / alen.gr 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib