Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Ο τελευταίος αγώνας του φετινού VOR θα γίνει αύριο στο Galway, Ιρλανδία, και τα 6 VO70 θα αγωνιστούν για τελευταία φορά σε αγώνα του VOR. 
Groupama Sailing Team, skippered by Franck Cammas
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Μπορεί το αποτέλεσμα στην γενική κατάταξη να έχει ήδη κριθεί, και οι τρεις πρώτες θέσεις να έχουν κλείσει από τα, Groupama, Camper & Puma, αλλά μένει να καθοριστεί και το ποια ομάδα θα σημειώσει περισσότερες επιτυχίες στους αγώνες inport. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο αυτό και έχουν μόλις 4 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους.
Το Camper και το Puma είναι τα σκάφη με την καλύτερη βαθμολογία στα inports με 39 βαθμούς κερδισμένους και ακολουθεί το Abu Dhabi μόλις έναν βαθμό πίσω με 38, το Groupama είναι τέταρτο με 35 βαθμούς. 
Και μπορεί αυτοί οι 4 να μάχονται για την νίκη στα inport races, αλλά και οι 6 ομάδες θέλουν την νίκη, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, για να κλείσει το VOR 2011-12 με θεαματικό τρόπο και να ολοκληρώσουν το ταξίδι των 39.000νμ με μια επιτυχία. 
CAMPER with Emirates Team New Zealand, skippered by Chris Nicholson
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
"Μια νίκη θα είναι μεγάλης σημασίας για εμάς. Τον βλέπουμε τον αγώνα κανονικά και δεν έχουμε χαλαρώσει σε τίποτα. Έχουμε ένα καλό μομέντουμ και έχω η ομάδα μας έχει ανέβει πολύ τους τελευταίους δυο μήνες." είπε ο Chris Nicholson για το Camper
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινείται και το Puma που θέλει όσο τίποτα άλλο μια νίκη σε inport αγώνα. "Πάντα βγαίνεις στη θάλασσα για να κερδίσεις. Αν υπήρχε και αγώνας τρεξίματος στο ντόκο θα προσπαθούσα να κερδίσω και αυτόν, οι κυβερνήτες είναι πολύ ανταγωνιστικά άτομα." λέει ο Ken Read. 
Μετά την εμφατική τους νίκη στον αγώνα το Groupama θα θέλει να διπλασιάσει τις inport νίκες του. 
Abu Dhabi Ocean Racing, skippered by Ian Walker
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race) 
"Είμαστε σε θέση να βρεθούμε μπροστά στον πίνακα των inport και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε, είπε ο Franck Cammas. "Το γενικό αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό και είμαι χαρούμενος που το πετύχαμε αυτό. Τα inport είναι σημαντικά και το Σάββατο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε." 
Το Abu Dhabi μπορεί στα σκέλη ανοικτής θαλάσσης να μην τα πήγε πολύ καλά, αλλά στα inport είναι γρήγορο ειδικά σε ασθενείς ανέμους. 
Ο δυο φορές Ολυμπιονίκης Ian Walker είπε "Αυτό είναι το τελευταίο μέρος του αγώνα και θέλουμε τελειώσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι κερδίσαμε τους τρεις αγώνες με τις ασθενέστερες συνθήκες μέχρι τώρα, είναι εκεί που το σκάφος αποδίδει καλύτερα. Αν θα θέλαμε ένα πράγμα για αύριο είναι ωραίος καιρός με αλλαγές και χαμηλής έντασης αέρα." 
Mar Mostro's torpedo shaped keel canted at 40-degrees. 
Το Telefonica θα πρέπει να είναι το πιο απογοητευμένο σκάφος του στόλου, ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο μισό του αγώνα μονοπωλώντας τις νίκες και δείχνοντας ότι η υπόθεση πρώτη θέση έχει κλείσει από νωρίς... αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους Ισπανούς του Iker Martinez. 
Στο δεύτερο μισό του αγώνα μετά από σωρεία λαθών και ατυχιών κατάφεραν να χάσουν την τεράστια διαφορά που είχαν φτιάξει και τελικά να καταλήξουν στην 4η θέση της γενικής και στην 5η θέση των αγώνων inport. 
Ο Iker φανερά απογοητευμένος από την πορεία του αγώνα σχολίασε: "Το Σάββατο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα. Πιέσαμε όσο δεν πάει για να κερδίσουμε τον αγώνα και όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν συνέβη... αλλά ελπίζω να κάνουμε ένα καλό inport για να αποχαιρετήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα." 
The fleet of Volvo Open 70's power away from the line,
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Τέλος το Team Sanya, αν και στα inport ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ στο βάθρο, και αυτό είναι το μόνο που επιθυμούσε από την αρχή του αγώνα ο Mike Sanderson, γνωρίζοντας ότι το παλαιότερης γενιάς σκάφος του δεν θα μπορούσε ποτέ στα ίσια να κερδίσει τα υπόλοιπα. 
"Μιλάνε για την τύχη των Ιρλανδών, και εμείς έχουμε μια Ιρλανδική σημαία στην πρύμνη μας, και το Discover Ireland είναι ένας από τους συνεργάτες μας για όλον τον αγώνα οπότε ας ελπίσουμε ότι στο Galway η τύχη μας θα αλλάξει." είπε ο Mike. 
Ο αγώνας Discover Ireland In-Port Race, θα ξεκινήσει αύριο το μεσημέρι στις 15:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά, μπορείτε να τον δείτε στην istioselida.com, όπως και όλα τα προηγούμενα inport races.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib