Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasKatekosRally Kykladon

Ξεκίνησε με δυνατό βοριά το 18ο Ράλι Κυκλάδων

//Κείμενο: Γιώργος Κατέκος, Φωτογραφίες: Νίκος Ζάγγας//
Βρισκόμαστε στο μέσον και παρακολουθούμε την εξέλιξη του 18ου Διεθνούς Ράλι Κυκλάδων που διοργανώνει ο ΝΟΤΚ. 
Ο αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 11:00 ανοιχτά του κόλπου της Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή τριάντα εννέα σκαφών. Ο αγώνας αποτελεί μια πρόκληση καθώς τα σκάφη καλούνται να πλεύσουν στο Αιγαίο πέλαγος και να αντιμετωπίσουν όλα τα καιρικά φαινόμενα. Η διαδρομή φέτος είναι Πάρος – Ιος – Σίφνος και τερματισμός στο Σούνιο. 
Τα σκάφη εκκίνησαν για τον πρώτο σταθμό, την Πάρο, με τον Αίολο να έχει ανοίξει για τα καλά τους ασκούς του. Χαρακτηριστικό ότι ο βοριάς που φυσούσε έφτασε σε ένταση μέχρι και 35 κόμβους γεγονός που έκανε την κούρσα των 79 ναυτικών μιλίων ιδιαίτερα δύσκολη και τα πληρώματα να είναι σε ετοιμότητα για το παραμικρό.

Παρά το επικίνδυνο του πράγματος χάρισε και μια γρήγορη κούρσα με τους πιο τολμηρούς να σηκώνουν μπαλόνι και να φτάνουν ταχύτητες μέχρι και πάνω από 14 κόμβους πλάναροντας στα κύματα. 
Πρώτο σκάφος, και πρώτο στα ORCi, στην Παροικιά της Πάρου έφτασε το ERYTOS 2 με τον Κώστα Μάνθο στο τιμόνι. Το ERYTOS 2 κατετάγει και πρώτο σκάφος στην κατηγορία του στην πρώτη ιστιοδρομία. Στα ORC CLUB πρώτο σκάφος έφτασε το ALEXANDROS K με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Κώτση ενώ την ιστιοδρομία κέρδισε το HIMAIRA με κυβερνήτη τον Σταύρο Τορόση. 
Η Κυριακή ήταν ημέρα ξεκούρασης και αποκατάστασης ζημιών καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, ουκ ολίγα σκάφη είχαν ζημιές σε πανιά και εξαρτία με κάποια να αντιμετωπίζουν και πιο σοβαρά προβλήματα όπως σπασμένο πηδάλιο και πρόβλημα στη μηχανή. 
Έτσι άρχισαν οι δουλείες επισκευών ώστε τα σκάφη να ήταν έτοιμα την Δευτέρα όπου διεξήχθη ένας παράκτιος αγώνας το PAROS INSHORE RACE απόστασης 8νμ. Ο αγώνας αυτός διοργανώθηκε με την αρωγή του Δήμου Πάρου και δεν συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα των Κυκλάδων 2012. Νικητές ήταν το KAPETAN THANASIS KLARAS του Μάκη Μαντά στα ORC CLUB και το ERYTOS 2 με τον Κώστα Μάνθο στα ORCi. Το βράδυ ο Δήμος διοργάνωσε την απονομή της πρώτης και της inshore ιστιοδρομίας και ακολούθησε γιορτή με τοπικό μουσικό συγκρότημα και ποικιλία ρεπερτορίου που ενθουσίασε απλό κόσμο και ιστιοπλόους. 
Την Τρίτη το πρωί τα σκάφη αποχαιρέτησαν την Παροικιά και κατευθύνθηκαν προς τον δεύτερο σταθμό που ήταν το λιμάνι της Ίου διαδρομή 34νμ με περιορισμό την Αντίπαρο και το Στρογγυλό αριστερά. Ο Αίολος ευτυχώς δεν ξέχασε να κλείσει τους ασκούς του απλώς χαμήλωσε την ένταση και ο βοριάς έφτασε μέχρι τους 25 κόμβους χαρίζοντας μια πιο ήπια πρύμα πλεύση στα σκάφη και τα πληρώματά τους. Πρώτο σκάφος στην Ίο έφτασε για τα ORCi το ERYTOS 2 ενώ για τα ORC CLUB το TOMAHAWK του Παναγιώτη Σκαρμέα. 
Η Τετάρτη ήταν μια ακόμα μέρα ξεκούρασης και αναψυχής για τα πληρώματα, που από ζημιές τα πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο σκέλος, καθώς δεν υπήρχαν. Το βράδυ οι διοργανωτές με την υποστήριξη του Δήμου Ίου διοργάνωσαν την απονομή των επάθλων με το σκάφος ERYTOS 2 και τον Κώστα Μάνθο να κερδίζει και το δεύτερο σκέλος στα ORCi και το σκάφος KAPETAN THANASIS KLARAS του Μάκη Μαντά να κερδίζει στα ORC CLUB. Η βραδιά και εδώ συνοδεύτηκε από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με συγκρότημα Ζούμπα που ξετρέλανε και ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. 

Μετά την ολοκλήρωση των δυο εκ των τεσσάρων ιστιοδρομιών η κατάταξη έχει ως εξής: 
ORC INTERNATIONAL 
 1. ERYTOS 2 (Κ. Μάνθος)
 2. ECHIONAS (Γ. Μητρόπουλος)
 3. IONIA (Α. Δεληγιώργης) 
ORC CLUB 
 1. HIMAIRA (Σ. Τορόσης)
 2. ANASTASIA Η. Γεωργιάδης)
 3. NYSTERI (Γ. Πετούσης) 

Να σημειώσουμε ότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τα σκάφη είχαν ξεκινήσει προς τον τρίτο σταθμό, τις Καμάρες της Σίφνου και ήμαστε εν αναμονή των εξελίξεων του αγώνα.


ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 comment:

 1. Εκκίνηση από Πάρο
  PAROS REGATTA KYKLADES 2012 (3-7-12)
  http://www.youtube.com/watch?v=ADQCoUedlyo

  ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib