Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

470European Championshipkabouridis-Papadopoulos

6ος ο Τσιμπουκέλης στο Ευρωπαϊκό 470 με πλήρωμα τον Παύλο Καγιαλή την 5η μέρα, 7οι οι Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος!

Στο Largs, στη Μεγ. Βρετανία φιλοξενείται το 470 European Championship 2012, το τελευταίο μεγάλο γεγονός της κλάσης πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 27 Ιουνίου και ολοκληρώνονται αύριο, με 50 από τα καλύτερα πληρώματα όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά από παντού, να δοκιμάζουν μερικές μέρες πριν τους ΟΑ τα υλικά και την ταχύτητα τους. 
Το Ευρωπαϊκό 470 είναι επίσης και ο τελευταίος σταθμός του Fleet Racing Tour, του τηλεοπτικού σόου που προωθεί την Ολυμπιακή ιστιοπλοΐα ειδικά με τις κλάσεις των RS:X, Star, και 470. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού που είναι ο επίσημος χορηγός προορισμού, καθώς το νησί θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Νεότητας το 2013. 
Στις 5 πρώτες μέρες των αγώνων βασικό χαρακτηριστικό ήταν οι ποικίλες καιρικές συνθήκες τόσο σε ένταση όσο και σε διεύθυνση. Από Ελληνικής πλευράς στον αγώνα συμμετέχει το δίδυμο που θα μας εκπροσωπήσει στους ΟΑ, οι Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος, αλλά και ο νεαρός Αντώνης Τσιμπουκέλης με πλήρωμα έκπληξη τον Παύλο Καγιαλή! 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
Από την πρώτη μέρα των αγώνων φάνηκε ότι θα ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και οι πρώτες θέσεις άλλαζαν συνεχώς 'ιδιοκτήτες'.
Το ίδιο σενάριο συνεχίστηκε και την 2η μέρα με τις θέσεις του βάθρου να αλλάζουν συνεχώς, όπως άλλαξε και ο καιρός, από την βροχερή πρώτη μέρα σε μια λιγότερο στεγνή μέρα με σταθερό αεράκι 15 κόμβων από τα νοτιοανατολικά. 
Οι δυο Ελληνικές ομάδες ξεκίνησαν καλά και μετά τη δεύτερη μέρα ήταν και οι δύο μέσα στην πρώτη δεκάδα!
470 Men – Top 10 Overall after 4 Races
1. Ben SAXTON/Richard MASON (GBR) – 16 pts
2. Sime FANTELA/Igor MARENIC (CRO) - 22 pts
3. Yannick BRAUCHLI/Romuald HAUSSER (SUI) - 29 pts
4. Ferdinand GERZ/Patrick FOLLMANN (GER) - 33 pts
5. Philip SPARKS/David KOHLER (GBR) - 34 pts
6. Panagiotis KAMPOURIDIS/Efstathios PAPADOPOULOS (GRE) - 34 pts
7. Mikhail SHEREMETYEV/Maxim SHEREMETYEV (RUS) - 35 pts
8. Luke RAMSAY/Mike LEIGH (CAN) - 37 pts
9. Vianney GUILBAUD/Mathieu FOUNTAINE (FRA) - 46 pts
10. Antonis TSIMPOUKELIS/Pavlos KAGIALIS (GRE) - 48 pts

Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
3η μέρα των αγώνων και την παράσταση έκλεψε το γυναικείο πλήρωμα των Sophie Weguelin/Sophie Ainsworth (GBR) που έκανε τρεις άσσους και ανέβηκε στην πρώτη θέση της γυναικείας κατάταξης. 
Η μέρα ολοκληρώθηκε με ανάμικτες καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε με ήλιο και αέρα 20 κόμβων και τελείωσε με βροχή και μπουνάτσα, έχοντας περάσει όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Ένα από τα παράξενα της ημέρας ήταν και η 'εμφάνιση' ενός υποβρυχίου που περνούσε κάτω από το στίβο αναγκάζοντας την επιτροπή να περιμένει το υποβρύχιο να περάσει πριν συνεχίσει τους αγώνες. 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
Στους άνδρες όσο περνούσαν οι μέρες η εμπειρία άρχιζε να παίζει σημαντικό ρόλο και με καλές κούρσες οι Κροάτες πρωταθλητές, Sime FANTELA/Igor MARENIC είχαν περάσει στην 1η θέση. 
Τα Ελληνικά πληρώματα συνέχιζαν να κάνουν καλό αγώνα, με το πλήρωμα των Καμπουρίδη - Παπαδόπουλου να κάνουν δυο αγώνες διαμετρικά αντίθετους. Στην 5η κούρσα βγήκαν 2οι και στην 6η κούρσα 22οι, που τους έριξε μια θέση στην γενική από 6οι πέρασαν 7οι. 
Ο Παναγιώτης Καμπουρίδης σχολίασε: 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
"Είχαμε μια καλή μάχη με τους Κροάτες στα όρτσα και καταφέραμε να τους περάσουμε στα δεύτερα πρύμα, αλλά στην τελευταία πόντζα για την σημαδούρα, αφήσαμε ένα μικρό κενό και μας πέρασαν και πήραν την πρώτη θέση. Στον δεύτερο αγώνα δεν πήγαμε καλά. Η βροχή έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα, δεν είμαστε μαθημένοι σε τόση βροχή, αλλά ήταν μια καλή πρόβα για το Weymouth που μετά το Largs θα μας φανεί σαν καλοκαίρι." 
470 Men – Top 10 Overall after 6 Races
1. Sime FANTELA/Igor MARENIC (CRO) - 16 pts
2. Ben SAXTON/Richard MASON (GBR) – 22 pts
3. Philip SPARKS/David KOHLER (GBR) - 25 pts
4. Ferdinand GERZ/Patrick FOLLMANN (GER) - 27 pts
5. Mikhail SHEREMETYEV/Maxim SHEREMETYEV (RUS) - 29 pts
6. Vianney GUILBAUD/Mathieu FOUNTAINE (FRA) - 33 pts
7. Panagiotis KAMPOURIDIS/Efstathios PAPADOPOULOS (GRE) - 36 pts
8. Luke RAMSAY/Mike LEIGH (CAN) - 37 pts
9. Yannick BRAUCHLI/Romuald HAUSSER (SUI) - 37 pts
10. Deniz CINAR/Ates CINAR (TUR) – 43 pts
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
4η μέρα και δεν υπήρχε βροχή, αέρας 10-12 κόμβους, και όλα ήταν τέλεια για μια σημαντική μέρα στο Ευρωπαϊκό. Η αλλαγή του καιρού με το ασθενέστερο αέρα έφερε νέους πρωταγωνιστές στο προσκήνιο στους δυο αγώνες που έγιναν. 
Με το πέταγμα της χειρότερης βαθμολογίας μετά τον 5ο αγώνα, η κατάταξη είχε αλλάξει μορφή, αλλά και τα λάθη γινόντουσαν πιο επιβαρυντικά. Αυτό φάνηκε πολύ έντονα στον στόλο των ανδρών που 9 σκάφη είδαν μαύρη σημαία στην 8η κούρσα επειδή ήταν βιαστικοί στην εκκίνηση... 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
Η 8η κούρσα άλλαξε λοιπόν πολύ την κατάταξη, και ήταν η κούρσα που οι Τσιμπουκέλης - Καγιαλής έκαναν άσσο! 
Μετά την δύσκολη εκκίνηση βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα μαζί με τους Γερμανούς και τους Καναδούς, αλλά με καλό τιμόνεμα από τον νεαρό Αντώνη και με την εμπειρία του Παύλου η Ελληνική ομάδα κατάφερε να παίξει σωστά τις αλλαγές του καιρού και να πάρει την 1η θέση που τους έβαλε ξανά μέσα στην δεκάδα! 
Ο Αντώνης Τσιμπουκέλης σχολίασε: 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
"Απογοητεύτηκα στην 7η κούρσα, δεν τα πήγαμε καλά, αλλά μετά είχαμε μια καταπληκτική εκκίνηση μέσα στα 5 πρώτα σκάφη από κει και πέρα ήταν ευκολότερο να κρατηθείς μπροστά. Μου αρέσει να ταξιδεύω με τον Παύλο, είναι πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία." 
Ο Τσιμπουκέλης που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 420 το 2009, όλο το 2011 αγωνίστηκε μόνο σε αγώνες μέσα στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό του 2012 είναι η προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Νέων 470 του 2012. 
Ο Καγιαλής δήλωσε για το νεαρό τιμόνι του: 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
"Είναι πραγματικά ταλαντούχος ιστιοπλόος, αλλά στα 470 τα πράγματα είναι δύσκολα και το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, χρειάζεται να δουλέψεις σε πολλά πράγματα." 
Η επόμενη ερώτηση στο Παύλο ήταν το κατά πόσο δύσκολο είναι για το πλήρωμα να αλλάζει τιμόνι, και είπε: "Είχαμε μερικά προβλήματα στα πρύμα, γιατί δεν είμαστε κανονική ομάδα, αλλά κάνουμε πολύ καλά όρτσα. Είναι δύσκολο για εμένα γιατί ο Παναγιώτης (Μάντης) που τρέχω είναι πολύ έμπειρος ιστιοπλόος σε αντίθεση με τον Αντώνη που είναι νέος και άπειρος... ήταν δύσκολο να βλέπεις τα σκάφη να σε περνάν ενώ δεν το έχεις συνηθίσει αυτό... Αλλά μου αρέσει κυρίως γιατί πιστεύω ότι έμαθα κάμποσα πράγματα στον Αντώνη." 
Στις πρώτες θέσεις μετά την 4η μέρα παρέμειναν οι Sime Fantela/Igor Marenic στους άνδρες και οι Sophie Weguelin/Sophie Ainsworth στις γυναίκες, αλλά με τον ανταγωνισμό να πλησιάζει. 
470 Men – Top 10 Overall after 8 Races
1. Sime FANTELA/Igor MARENIC (CRO) - 31 pts
2. Ben SAXTON/Richard MASON (GBR) – 34 pts
3. Mikhail SHEREMETYEV/Maxim SHEREMETYEV (RUS) - 34 pts
4. Ferdinand GERZ/Patrick FOLLMANN (GER) - 47 pts
5. Vianney GUILBAUD/Mathieu FOUNTAINE (FRA) - 51 pts
6. Panagiotis KAMPOURIDIS/Efstathios PAPADOPOULOS (GRE) - 53 pts
7. Philip SPARKS/David KOHLER (GBR) – 55 pts
8. Luke RAMSAY/Mike LEIGH (CAN) - 55 pts
9. Yannick BRAUCHLI/Romuald HAUSSER (SUI) - 59 pts
10. Antonis TSIMPOUKELIS/Pavlos KAGIALIS (GRE) – 60 pts
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
5η μέρα και οι περίεργες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν. Μετά από μια καθυστέρηση να στρώσει ο καιρός τα σκάφη βγήκαν στη θάλασσα για την 9η κούρσα. Και μετά υπήρξε μια ακόμα καθυστέρηση πριν την επόμενη ιστιοδρομία, καθώς ένα πλοίο προσάραξε και ένα τάνκερ έσπευσε για βοήθεια κοντά στον στίβο.
Η 5η μέρα ήταν μια ακόμα καλή μέρα για τους Τσιμπουκέλη - Καγιαλή, που μέρα με την μέρα έδειχναν να τα βρίσκουν καλύτερα μεταξύ τους και να ανεβάζουν ρυθμούς και απόδοση. Με τις επιδόσεις τους την 5η μέρα κατάφεραν να ανέβουν στην κατάταξη περισσότερο και μάλιστα να βρεθούν και μια θέση μπροστά από το πλήρωμα των Καμπουρίδη - Παπαδόπουλου! 
Copyright:Marc Turner.PFM Pictures
Για την εξέλιξη αυτή ο Παναγιώτης Καμπουρίδης είπε με καλή διάθεση για τον νεαρό ανταγωνιστή του: "Ξέρουμε τον Αντώνη από την Ελλάδα, όποτε τρέχουμε είναι πάντα πίσω από εμάς και τους Μάντη - Καγιαλή, τώρα με την βοήθεια του Παύλου Καγιαλή και με ένα καλό σκάφος δείχνει το τι είναι ικανός να πετύχει. Το διασκεδάζουν κάνοντας ιστιοπλοΐα χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό, και αυτό τις περισσότερες φορές είναι το μυστικό για να πας καλά. Είναι ΟΚ που μας πέρασαν, κάναμε κάποια λάθη και θα πρέπει εμείς να ανεβάσουμε το παιχνίδι μας." 
Στην βαθμολογία τα δυο Ελληνικά πληρώματα ισοβαθμούν με 70 βαθμούς, αλλά με καλύτερες κούρσες οι Τσιμπουκέλης - καγιαλής είναι 6οι και οι Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος 7οι.

Videos by Icarus Sailing Media:Race Day 1 - 28 June http://youtu.be/jHJKRcvzvOA
Race Day 2 - 29 June http://youtu.be/WmiRo_5ZORo
Race Day 3 - 30 June http://youtu.be/6frXeiRP4dE
Race Day 4 - 1 July http://youtu.be/j1ldHj-shOE

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib